VALERIU ZGONEA: România va fi prima care va ratifica Acordul dintre Republica Moldova şi UE

A.C.
Internaţional / 14 aprilie 2014

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, astăzi, în urma întrevederii cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, că Parlamentul României va fi primul Legislativ dintre statele UE care va ratifica Acordul de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, imediat după semnare, potrivit unui comunicat remis de Camera Deputaţilor.

Întâlnirea a avut loc în format trilateral, la discuţii participând şi preşedintele Camerei Deputaţilor al Parlamentului Republicii Cehe, Jan Hamáèek.

Valeriu Zgonea: "Am considerat că împreună, doi preşedinţi de Parlamente din ţări membre ale Uniuni Europene, putem să transmitem un mesaj foarte clar că România, dar şi alte state europene importante susţin cu tărie parcursul european şi integrarea cât mai rapidă a Republicii Moldova. Liberalizarea vizelor reprezintă o veste extraordinară, care va avea un impact foarte concret şi pozitiv pentru populaţia din Republica Moldova şi care va schimba în bine viaţa fiecărui cetăţean".

În cadrul vizitei pe care o desfăşoară la Chişinău, preşedintele Camerei Deputaţilor a avut o întrevedere şi cu prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă. Cei doi oficiali au discutat despre proiectele comune pe care România şi Republica Moldova le desfăşoară în parteneriat, potrivit comunicatului.

Zgonea mai este citat în comunicat: "Pe lângă suportul moral, sufletesc şi diplomatic, România are datoria să sprijine cât se poate de pragmatic conectarea Republicii Moldova la Europa. Avem proiecte semnificative pe care le-am început împreună. Chiar în aceste săptămâni, Guvernul României a aprobat alocarea a 20 de milioane de euro pentru reparaţia grădiniţelor din Republica Moldova".

Delegaţia parlamentară condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor mai are programate întâlniri cu membri ai Comisiei Comune pentru Integrarea Europeană dintre cele două parlamente şi cu membri ai Comisiei de politică externă şi integrare europeană din Parlamentul Republicii Moldova.

Din delegaţia parlamentară română fac parte vicepreşedinţii Camerei Deputaţilor, deputaţii Ioan Oltean, Ionel Palăr şi Eugen Tomac.

Acţiunea parlamentară reprezintă un răspuns la vizita oficială în România a delegaţiei parlamentare moldovene, condusă de domnul Igor Corman, preşedintele Parlamentului moldovean, care a avut loc la sfârşitul lunii septembrie, anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb