Valoarea proiectelor aprobate la nivelul UE: peste 93 de miliarde euro

L.D.
Fonduri Europene / 9 aprilie 2010

Comisia Europeană a lansat la sfârşitul lunii trecute Comunicarea "Politica de coeziune: raport strategic pentru anul 2010 privind punerea în aplicare a programelor de finanţare pentru perioada 2007-2013". Documentul a fost elaborat pe baza contribuţiilor transmise de statele membre până la sfârşitul anului 2009. Raportul constituie o primă evaluare a implementării instrumentelor structurale pentru perioada de programare 2007-2013, în funcţie de ţintele strategice asumate prin politica de coeziune.

Documentul relevă faptul că, după o perioadă de aproximativ 18 luni de implementare activă, valoarea proiectelor selectate la nivelul UE depăşeşte 93 de miliarde euro, raportul dintre aceasta şi valoarea fondurilor totale alocate pentru perioada 2007-2013 fiind de 27%.

La nivelul ţării noastre, în aceeaşi perioadă, valoarea totală a proiectelor aprobate depăşeşte 8,4 miliarde de euro, iar rata de absorbţie a fondurilor alocate pentru perioada 2007-2009 a fost de peste 10% până sfârşitul anului 2009.

Programele operaţionale lansate pentru perioada 2007-2013 se află încă în stadii incipiente de implementare, impactul crizei economice mondiale constituind un impediment semnificativ în implementarea programelor, fapt ce a condus la modificarea estimărilor preliminare.

Documentul mai relevă şi sectoarele prioritare în care se înregistrează întârzieri în majoritatea statelor membre: sectorul feroviar, domeniul energiei şi protecţia mediului, economia digitală, incluziunea socială, guvernanţa şi capacitatea administrativă.

Raportul arată faptul că România a identificat ca principale cauze ale acestor întârzieri: eficienţa administrativă redusă, atât la nivelul autorităţilor de management, cât şi la cel al beneficiarilor, precum şi procesele de reorganizare internă a administraţiei publice, aflate în desfăşurare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb