Valoarea sprijinului financiar pentru Programul Naţional Apicol 2020-2022 va fi de 150,62 milioane de lei

I.M.
Miscellanea / 1 mai 2020

Valoarea sprijinului financiar pentru Programul Naţional Apicol 2020-2022 va fi de 150,62 milioane de lei

Valoarea sprijinului financiar alocat pentru Programul Naţional Apicol (PNA) pentru perioada 2020 - 2022 este de 150,628 milioane de lei, din care 75,314 milioane de lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene la programele apicole naţionale, informează, joi, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

PNA 2020-2022 a fost adoptat în şedinţa Guvernului din data de 30 aprilie 2020.

Pentru anul 2020, suma distribuită este de 50,21 milioane de lei, pentru 2021, de 50,23 milioane de lei, iar pentru anul 2022 - 50,186 milioane de lei.

"Ca element de noutate, faţă de PNA anterioare au fost stabilite măsurile de asistenţă tehnică pentru apicultori şi organizaţiile de apicultori, precum consultanţa în apicultură, promovarea apiculturii şi a produselor apicole, organizarea de cursuri şi perfecţionare în apicultură, achiziţia de către formele asociative de echipament pentru procesarea cerii, în vederea obţinerii fagurilor artificiali şi achiziţia de către formele asociative apicole de echipament pentru ambalarea mierii", precizează MADR, potrivit Agerpres.

O altă completare cu privire la raţionalizarea transhumanţei şi a stupăritului pastoral vizează achiziţionarea de unelte apicole şi echipamente de protecţie precum şi mijloace de transport apicol fără autopropulsie şi de încărcare-descărcare a stupilor în pastoral.

De asemenea, în cadrul Programului Naţional Apicol 2020-2022 a fost inclusă o nouă acţiune referitoare la îmbunătăţirea calităţii produselor în vederea unei mai bune valorificări a acestora pe piaţă, ce constă în decontarea analizelor fizico-chimice/reziduuri în vederea atestării calităţii mierii.

Aceste completări ale Programului Naţional Apicol pentru perioada 2020 - 2022 au drept scop sporirea numărului familiilor de albine, creşterea calitativă a produselor apicole şi îmbunătăţirea indicatorilor de producţie.

"Noile prevederi ale Programului Naţional Apicol pentru perioada 2020 - 2022 vor genera extinderea ofertei de produse apicole, majorarea exporturilor şi dezvoltarea economiei rurale, prin păstrarea tradiţiei de creştere a albinelor", susţin reprezentanţii MADR.

Totodată, din punct de vedere al impactului social şi asupra mediului, Programul Naţional Apicol urmăreşte dezvoltarea unor servicii eficiente pentru preluarea, prelucrarea şi desfacerea producţiei de miere în condiţii de calitate controlată, la nivelul standardelor europene, precum şi valorificarea integrală şi raţională a condiţiilor şi posibilităţilor naturale, precum şi a resurselor din flora spontană.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. in legatura cu ajutorul pt.achizitionarea de mijloace de transport fara autuopropulsi as dori sa afflu mai multe detalii 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb