Vânzările de locuinţe în China scad masiv; creşterea profiturilor din tehnologie este la cel mai redus nivel din 2022

A.I.
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 septembrie

Vânzările de locuinţe în China scad masiv; creşterea profiturilor din tehnologie este la cel mai redus nivel din 2022

Scăderea abruptă a vânzărilor de case din China afectează Country Garden, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari ai ţării, ale cărui contracte de vânzare au scăzut în august cu 57% faţă de cele din urmă cu un an, după o cădere de 72% în iulie, scrie Business Insider, ce preia date Bloomberg.

Sectorul imobiliar al ţării traversează o criză de ani de zile, în condiţiile în care cererea în scădere şi stimulentele reduse din partea guvernului au suprasolicitat firmele imobiliare îndatorate. În august, vânzările de case noi ale celor mai mari 100 de dezvoltatori s-au redus cu 26,8%, potrivit sursei menţionate.

În acest context, Country Garden are în vedere o nouă restructurare pentru obligaţiunile sale denominate în yuani, după ce a reuşit să finanţeze cu greu tranşe de plăţi deja întârziate ale datoriilor pe care le are compania. Country Garden construieşte în oraşe mai mici, astfel încât declinul său a fost mult mai puternic în comparaţie cu a altor dezvoltatori imobiliari: scăderea vânzărilor sale a dublat media declinului dezvoltatorilor de top ai Chinei, în primele şapte luni ale acestui an.

Economistul şef pentru China al JP Morgan, Haibin Zhu, a afirmat la CNBC că preţurile locuinţelor nu se vor stabiliza până în 2025, dacă nu mai târziu. "Căderea pieţei imobiliare încă nu s-a încheiat", a spus el.

Profitul pe acţiune a indicelui MSCI China a scăzut cu 4,5%, faţă de nivelul din urmă cu un an

Nici piaţa acţiunilor din China nu o duce mai bine. Conform Bloomberg, raportul profit pe acţiune (engl. earnings-per-share) a indicelui MSCI China s-a contractat cu 4,5%, faţă de nivelul din urmă cu un an - ce mai negativă dinamică din ultimele cinci trimestre. În acelaşi timp, creşterea cu 19% a profitului pe acţiune aferentă celor mai importante opt companii tehnologice din China a marcat cel mai redus ritm de creştere trimestrială din 2022.

Decelerarea vine pe fondul reducerii consumului în sector, iar analiştii au declarat pentru presă că o redresare a situaţiei necesită un sprijin mai mare din partea Beijingului.

Câteva exemplu edificatoare în acest sens sunt căderea de 29% a acţiunilor PDD Holdings, compania-mamă a Temu, din cauza perspectivelor sumbre ale consumatorilor. Acţiunile Baidu şi Kuaishou Technology de asemenea s-au prăbuşit.

Indicele Shanghai Composite Index se află pe un trend descendent din anul 2022, în perioadă în care principalele pieţe europene şi din Statele Unite au făcut noi recorduri istorice.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb