VARA VRAJBEI NOASTRE O ofertă de angajare pentru Antonescu şi Băsescu

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 17 iulie 2012

O ofertă de angajare pentru Antonescu şi Băsescu

Voiam să fiu şi eu deştept şi să arăt cum ne facem de râs cu minciunile preşedintelui Antonescu şi ale lui Ponta.

Când tocmai mă aşezasem la scris, numai ce-mi apare celălalt preşedinte, Băsescu, spunând la televizor:

"Crin Antonescu a anunţat că nu există nicio listă cu solicitări de la Comisia Europeană.

În aceeaşi zi, dar mai pe seară, primul-ministru spunea că există o listă cu 11 solicitări şi mai făcea o precizare, că a şi răspuns Comisiei.

Astăzi la prânz, purtătorul de cuvânt al CE informa că nu a primit niciun răspuns oficial de la Guvernul României legat de cele 11 solicitări care vizau două domenii, res-ponsabilitatea funcţionării instituţiilor statului şi funcţionarea justiţiei.

Privind aceste declaraţii, nu poţi să tragi decât nişte concluzii neplăcute: prima şi cea mai grea e că oamenii aceştia doi se mint între ei, nu-mi explic altfel cum preşedintele interimar spune că «nu avem nicio solicitare» iar premierul spune «avem»; a doua concluzie e că oamenii aceştia îi mint şi pe români, şi pe partenerii noştri europeni, Comisia Europeană."

Băsescu mi-a luat vorba din gură.

Nu era cine ştie ce deşteptăciune, dar la atât mă dusese capul, iar el mi-a confiscat comentariul.

Bun.

OK.

Şi eu ce să mai scriu?!

Când să închidem ediţia, Antones-cu mi-a rupt gura...

"România se află sub un asalt de dezinformare, într-o situaţie extrem de dificilă în care a fost adusă de iresponsabilitatea unor oameni disperaţi că îşi pierd scaunul şi puterea. Ceea ce aceşti oameni au făcut în presa internaţională, în mediile politice internaţionale, e un lucru pe care nu l-aş putea califica alt-fel din punct de vedere moral decât crimă împotriva acestei ţări".

Domnilor preşedinţi, vă rog, fac angajări - nu vă interesează o carieră în presă?

În schimburi - o zi unul, o zi altul.

Ar ieşi un ziar obiectiv.

Şi foarte funny...

Din păcate, sunteţi angajaţi de România.

Iar România voastră nu este nici obiectivă, nici funny.

Premierul Victor Ponta a declarat că a transmis Comisiei Europene luni, în jurul orei 17.00, răspunsul la solicitările adresate de preşedintele Comisiei, Jose Manuel Barroso, şi că vineri a fost trans-mis oficialilor UE doar un draft cu răspunsurile solicitate, potrivit Mediafax.

Opinia Cititorului ( 35 )

  1. Incercam sa facem si economie, finante, bursa etc in acest ziar, sau s-a transformat intr-unul de duzina? Ca sa stiu daca il maiaccesez sau nu. Poate ca gasiti alta publicatie de specialitate unde sa va postati opinile personale despre politica. Pe noi cititorii acestui ziar ne intereseaza mai putin, sau daca ne intereseaza mergem catre alte ziare. Multumesc

    1. Economie se face pe 2 nivele ,micro si macro ,voi puteti "face" o economie la a spune prostii sau la a reduce consumul de curent electric...Economie o face cel ce azi a produs ,a vandut ,a incasat si si-a platit datoriile obtinand si pentru el 1 LEU profit cu respectarea cadrului legislativ.Finante fac cei ce au inteles ce inseamna politica fiscala si de investire la termen si cei ce isi doresc "o anumita independenta " a resurselor proprii intr-un deceniu in care capitalul depreciaza munca individuala prin efectul negativ al muncii la negru...etc nu faceti niciuna din ele ,doar stati pe margine,in interior e haos si cand este haos nu exista reguli.Toti asistam la un haos fiinca din exterior sau interior nu se "potrivesc" vechile modele economice intro economie globala.E un fel de bula de aer in lichid care plimbandu-se creaza unda si perturba echilibru .

      Stimate Mircea, in josul acestui articolas alcatuit din citate, ai o multime de articole pe gustul tau.

      Nu pot face un ziar, dintr-un singur articolas. 

      Daca, insa, iti este greu sa parcurgi site-ul gratuit, atunci cumpara ziarul tiparit.

      Satisfactie garantata! 

      Deci .... daca nu sunt un fan al d-nului Basescu, trebuie sa-mi cumpar ziarul - cam asta reiese ....

      Constatam ,cu neplacere ,faptul ca directorul Bursa ,inclusiv on -line ,a inceput sa se ocupe de politica . Prin transmiterea unor mesaje, curioase , opinam noi,mesaje care privesc spatiul politic actual.Invitand pe cei doi lideri ai usl,unul fiind Presedintele interimar,Crin Antonescu. Deci presedintele actual in exercitiu. Cred ca ati depasit masura dle Make. Nu este treaba Dvs sa va ocupati de aceste probleme. ! Exista un proverb latin : Non sutor ultra ,crepidam., Sper ca l-am reprodus corect. Cand presedintele suspendat beneficiaza ,abuziv, de serviciile STS ,conduse de Marcel Opris, si indeamna sustinatorii sa puna de o bataie la mitingul din Iasi ,este o dovada de iresponsabilitate crasa a suspendatului. Va rugam sa va ocupati exclusiv de economie dle Make si in plus va mai rugam sa-i dati 3 cizme dlui editorialist Cat. Avramescu. In mod sigur coalitia il va demite prin referendum pe paranoicul infantil suspendat! L-au botezat -paranoic infantil- niste psihologi de calibru. Nu noi,cei de la C.A. Va rugam sa va ocupati de chestiuni care vizeaza profilul media al ziarului Bursa nu de chestiuni politice. Si va rugam sa-l respectati pe actualul Presedinte al Romaniei,dle Make.!

      Draga Make,

      Domnul Mircea are intr-adevar o intrebare foarte buna. Si asta poate va reusi sa convinga si pe alti cititori ca politica nu este decat exprimarea vointei celor care invart finantele lumii. Candva ma interesa extrem de mult cursul unui anumit indice bursier, ma straduiam sa tin minte si cifrele dupa virgula pana cand intr-o zi am realizat ca aceste lucruri nu sunt facute decat pentru soriceii aceia care se invart intr-o rotita pentru a explica diferenta dintre energie cinetica si energie potentiala in salile de laborator. Viata noastra cea de toate zilele depinde de declaratiile unei personalitati care poate sa ne laude sau nu metodele de revigorare fiscala, poate sa spuna daca cursul valutar intr-un anumit context va creste sau va scade , sau poate pur si simplu sa ne evalueze intr-o anumita clasa in ceea ce priveste siguranta investitionala pentru ca noi sa putem cu mai multi sau mai putini bani sa ne imprumutam de pe pietele internationale. Aici nu mai este problema de a fi fan a lui fanfan la Tulipe sau contelui de Monte Christo. In primul rand trebuie sa fii fan al propriului tau intelect care nu trebuie sa fie batjocorit de un tabloid care pentru a fi vandut trebuie neaparat sa fie inzestrat si cu un penthouse cu balcoane incendiare. Aceleasi cantitati de testosteron pot fi eliberate si in momentul in care intelegi ca viata ta depinde de propozitiile a catorva persoane , care atent receptionate pot face diferenta intre agonie si extaz intre performanta economica si insolventa. Incearca a accepta draga cititorule ca viata nu este asa cum o doresc a o picta reprezentantii mass-media. Ea este ceea ce tu reusesti sa intelegi prin contemplarea acestui tablou. Marele Nichita avea mare dreptate: O minune ca esti, o intamplare ca sunt.... 

      Asta da retorica CA !

      Deci "In mod sigur coalitia il va demite prin referendum pe paranoicul infantil suspendat!" 

      Serios ? Eu am crezut ca la referendum voteaza poporul roman cu drept de vot, nu numai coalitia aflata intimplator la guvernare (nu discut prin ce metode au ajuns aici , ar trebui sa stiti prea bine). 

      "Si va rugam sa-l respectati pe actualul Presedinte al Romaniei,dle Make.! " 

      Da-mi trei motive serioase pentru care ar trebui sa respect un om care a chiulit din parlament, nu cunoaste nici o limba straina, nu are carnet de sofer, etc. 

      Practic in viata reala nu ar avea nici o sansa de a se angaja. Ata desigur daca nu ar fi sustinut de un partid. 

      Din cate vad interimarul mult iubid de dvs. e cam certat si cu limba romana. 

      Iata ce a spus aseara: 

      "m decis sa promulg legea de modificare a legii referendumului, asa cum a fost ea votata de Parlament, asa cum a trecut prin Curtea Constitutionala ..." 

      Cum ? O lege a trecut prin CC ? Dar CC ce este ? O gara ? Un pod ? O cladire ?

      Jenant ! 

      Noi,cei de la C.A. respectiv Cativa Autori, nu utilizam romglezismele dvs dle Daniel. De acord cu Dvs, pe Traian Basescu il va demite poporul roman. La referendumul din 29-07-12. Va repetam si dvs: dl Crin Antonescu este presedintele interimar al Romaniei Ne place sau nu ,D-sa reprezinta Romania ,dle Daniel.! Clar? Nu are nici-o importanta daca stie sau nu franceza! . Invitatia facuta de Make este o traznaie insipida . Am precizat diferentele dintre cei doi in opinia noastra 1.4. Dl Presedinte interimar Crin Antonescu reprezinta Administratia Prezidentiala a Romaniei ! Prin extindere,Make a invitat actuala Administratie Prezidentiala sa se angajeze la Bursa ! Nu va este jena, dlor Make si Daniel? Pentru linistea dvs ,va precizam ca nu suntem parlamentari,membri ai PNL,PC sau PSD. Suntem observatori, neutri, ai scenei politice interne. Din anul 1990.De cand a aparut ,se pare ,si Bursa dlui Make. Toate interventiile noaste sunt stocate. Inclusiv cea de fata.

      Exista posibilitatea de a avea o contributie neremunerata. Cineva in aceasta functie ar trebui sa poata redacta un articol pe teme economice sau financiare pentru a vedea cum priveste acea persoana evenimentele. Anumiti predecesori au facut-o de nenumarate ori, chiar si fara a fi special invitati. Este ziarul Bursa o fituica de mana a doua pentru a nu fi la inaltimea ceruta?

      Sa angajez doi presedinti la ziar este o traznaie, dar nu insipida. M-as distra sa-l vad, pe Antonescu, in prima zi, caznindu-se sa minta cum ca nu exista cele 10 porunci, a doua zi, cum Basescu vine cu Biblia si in a treia zi, cum Antonescu afirma ca, la Presedintie, nu i-a parvenit nici o Biblie.

      Daca nu sesizati hazul, atunci aveti o problema cu observarea critica a realitatii si cu umorul. 

      Dupa cum, cred ca aveti, de fapt, o problema si cu evaluarea situatiei; desi a dispus de toate argumentele sa-l rastoarne pe Basescu si a dispus de suportul popular, desi a dispus de o planificare relativ bine calculata a operatiunii, USL a pornit prosteste la lupta (ca, de altfel, tot ceea ce face Voiculescu), s-a compromis si continua sa se compromita accelerat. 

      Sofismul dumneavoastra bazat pe "extinderea" asupra Administratiei Prezidentiale este surprinzator de ieftin.

      Nu, nu mi-e jena sa observ ca Antonescu minte penibil.  

      Ai dreptate Daniel! Asta da retorica!  

      CA pardon:bla,bla,bla...prefera un presedinte chiulangiu (cu unul jucator se descurca mai greu) adica ar fi mai convenabil o paparuda usor de manevrat. Buna logica! 

      Sa speram ca este doar "visul unui crin in vara"; vara torida care-l va ofili repede. 

      Iar Make trebuie sa ajute (la propriu!) ca alegatorii romani sa nu poata fi orbiti/mintiti si transformati in aleRgatorii la tombolele USL- iste; pentru ca multele, multele "castiguri" pe care eventual le vor primii in ziua votului, le vor plati cu varf si indesat, dupa aceea.

      Eu le propun sa faca ceea ce am sa fac eu: ma voi duce la vot, eventual voi lua halvaua dar in mod sigur o sa pun stampila pe NU. 

      Somnul natiunii (si ratiunii) naste monstrii! ca C.A.- constatam noi. 

      Daca "domnul" Goe Antonescu reprezinta Romania, sa nu ne mai miram de cum suntem vazuti, tratati si respectati. Inclusiv ca CA.

       

      De ce unii oameni (cu pretentii) nu pot sa fie decat PAPAGALI care repeta ce spun altii ,chiar daca devin PENIBILI.

      MAKE , de ce nu spui direct ca ai mare incredere in MARELE CARMACI, care a reusit sa ne minta cel mai bine si a reusit sa-si subordoneze toate INSTITUTIILE statului ,prin introducerea SLUGILOR in toate pozitiile cheie.

      Nu-ti bate joc de un ziar care se vrea serios . 

    Base ti-a luat vorba din gura, iar tu banii lui din buzunar, chiar la cererea sa, of course...

    Make, cum sa-l angajezi tu pe Base cand, invers, deja tu lucrezi pt el? Ii faci campanie asidua, day by day... mai stii, poate te pune consilier prezidential daca nu-l zboara de la Cotroceni baietii rai Victor si Crin... sau POPORUL! ati uitat cu to(n)tii ca POPORUL hotaraste??? 

    ..., iarasi m-am indragostit".

    Imi place publicul ziarului BURSA si il respect, pentru ca este sensibil si are inteligenta sa ne penalizeze ori de cite ori gresim. 

    Evaluez reprosurile si imi schimb conduita, cind le gasesc ratiunea. 

    Astazi, doi cititori imi reproseaza ca ma ocup de politica si ca nu m-as limita la specialitatea ziarului si la eventuala mea competenta financiara. 

    Ba, unul dintre cititori, care semnind C.A., a precizat, altadata, ca initialelele sale stau, de fapt, pentru un autor colectiv, nu imi recomanda, ci imi cere, cu relativ dispret, sa nu ma ridic dincolo de conditia mea ( “Ne sutor ultra crepidam”, inseamna ”Nu te ridica, cizmarule, mai presus de calapodul tau!”) 

    Interesanta intentia jignitoare, dezvaluita astazi, ca si sofismul ca, ocupindu-ne de finante, n-am avea competenta sa ne ocupam de treburile cetatii. 

    In acest context, "rugamintile" sa ne ocupam exclusiv de economie si sa-l respectam pe actualul presedinte, par sa fie, de fapt, ultimatum-uri. 

    In mod evident, reprosurile sint neintemeiate, caci vocatia cetateneasca a ziaristului nu este retezata de specializarea sa. 

    Respectul fata de institutia Presedintiei nu-mi reteaza dreptul sa observ minciunile penibile ale lui Antonescu. 

    Intrucit temeiul reprosurilor gasesc ca este nerezonabil, conduita mea ramine neschimbata. 

    Domnilor C.A., va urez succes in intentiile politice, desi, dupa evaluarea pe care o fac astazi, pare ca blitz-krieg-ul se cam fasaie... 

    O paguba-n ciuperci, politic vorbind, un cost enorm economic - aici aveti dreptate, examinati celelalte articole de astazi ca sa vedeti ce consecite dramatice a avut aceasta aventura. 

    Din pricina ca ilustram consecintele financiare si economice ale ei, ma tem ca, in curind, ne veti ruga ultimativ ca, dimpotriva, sa nu ne mai ocupam nici de finante...

    1. Nu avem intentia sa va jiignim sau sa va dam ultimatum-uri dle Make. Repetam: Persoana Crin Antonescu actualul Presedinte interimar al Romaniei, reprezinta Aministratia Prezidentiala a Romaniei. Invitand persoana respectiva sa se angajeze la Bursa ati invitat ,prin deductie logica ,Administratia Prezidentiala sa se angajeze la Bursa. V-am citat ,cu regret, proverbul latin. Pentru chestiunile economice , puteti reprosa actualului Guvern Ponta ce considerati dvs necesar. Dar fara spamul media , cel cu plagiatul,. Nu merita, in opinia noastra ,sa deteriorati tinuta editorialelor dvs cu asemenea spam-uri media. In privinta blitzgriegului : nu este al nostru ci al USL. Sa se descurce ei. Noi vom iesi la vot , in cadrul referendumului din 29-06-12, si vom vota pentru demiterea lui Traian Basescu. Revenind la Blitzkrieg, noi optam pentru o alta formula : HiperSMARTKrieg.In cadrul viitoarelor alegeri ,incepand cu alegerile prezidentiale anticipate. Stim s-o facem ,exista un program economic minimal si s-au identificat resursele de finantare a programului economic minimal. Noi reprezentam Societatea Civila Reala. Nu partide sau coalitii conjucturale. Si suntem si bine informati. Din media si alte surse. Conform proverbului: cand doi se cearta,al treilea castiga.

      Presedintele reprezinta Romania, deci, cind i-am oferit lui Antonescu o slujba la ziar, am facut oferta sa angajez Romania, la ziarul BURSA.

      Asta cum va suna? 

      Ca rationament normal, sau ca o exagerare absurda si rauvoitoare?

      Intre noi fie vorba, asta este o traznaie mai mare decit a mea. 

      Domnii C.A., nu dispuneti, printre dumneavoastra, si de un logician?

      Dragi C.A, draga Make,

      ca tot romanul se pricepe la politica si fotbal este bine cunoscut. Hai sa facem un concurs de imprejurari in care sa ne inscriem pentru functia de comentator pe care ai propus-o. Tema va fi o privire strategica asupra dezvoltarii Romaniei pentru urmatorii 10 ani 2021 incepand de astazi 17 iulie (corectati data referendumului stimabil CA pentru a nu se spune ca stiati dinainte rezultatul) si sa lasam pana la alegeri in toamna ca cititorii sa poata vota. Sa stai pe margine si sa spui ca aia nu e buna, ca cealalta scartaie fara a da tu insuti o solutie nu este adevarata lupta de opinii. Avem deosebita ocazie ca Make ne-a oferit aceasta platforma pentru a invata sa gandim, poate ca ar trebui sa incercam si noi sa vedem cat de tari suntem daca am fi in rolul presedintelui. Deci The President View poti fi chiar tu! 

      Splendida ideea lui Virgil!

      Ma angajez sa public oricare strategie cu subiect si predicat, indiferent de culoarea politica. 

      Nu pot in ziarul de miine, dar am sa anunt initiativa poimiine.

      Multumesc Virgil! 

      Bravo,Bursa, bravo, Virgil, bravo, Make ! Se pare, ca spiritul pragmatic care ar trebui sa-i caracterizeze pe cititorii ziarului, a castigat in aceasta disputa absolut sterila intre ai nostri si ai vostri si ceva util va putea iesi la iveala !

      Draga Make,

      viata ne ofera tuturor sansa de a alege un drum pietruit sau o autostrada lina ca in palma. Ne da posibilitatea de a parcurge aceasta distanta intr-o Dacie 1300 sau un Mercedes clasa S. Si ne mai da posibilitatea de a putea privi prin geamurile care clantanesc la vibratii sau prin cele fumurii si securizate la socuri. Ne mai da posibilitatea de a ne exalta la auzul unui discurs pornit din inima sau a ne bucura de surasul ravasit al unei frumoase careia am reusit sa-i transmitem admiratia noastra verbal, insa neputand in acelasi timp sa sufocam cu injuriile noastre pe cei care consideram a nu ne reprezenta cu cinste. Avem zilnic sansa sa spunem ca noi suntem mai buni, avem zilnic solutia unei probleme care nu intereseaza pe nimeni si nu avem decat extrem de rar curajul sa cautam raspunsuri la intrebari ale semenilor nostri pe care sa le descifram fara a ne fi frica ca acele persoane nu ne vor mai iubi pentru ca raspunsurile care le asteapta dumnealor sunt negatia logicii pe care o urmeaza inima noastra. Concluzia ar fi a gandi cu inima si a simti cu capul (va rog fara semnificatii duale :-)) nu ar face decat sa ne mintim semenii. De aceea apelul meu de a fi fiecare dintre noi presedintele Romaniei care o dorim si astfel putand ingloba atat iubirea cat si ura a 22, 21, 20, 19 sau cate milioane de inimi vor mai putea bate pentru glia strabuna... 

    Exista, se pare, in societatea noastra foarte multi indivizi (cat de multi se va vedea la referendum) carora li s-a pus "pata" pe Basescu. Este rodul a opt ani de tocare marunta, zi de zi, la Antenele lui Voiculescu, care intr-un sfarsit si-au aratat rostul. Poti sa le fluturi un tramvai prin fata ochilor, ei nu vor vedea decat ce le-a fost insuflat in subconstient, ani de zile: Basescu dictator, tiranul de Basescu, chioru', asasinul lui Nastase. Orice luare de pozitie care nu se inscrie in aceste tipare de gandire este considerata ca fiind suspecta. Nu avem voie sa gandim cu capetele noastre, pentru ce se mai chinuie cei de la Antena3? Make a aratat in articol cum mint cu nonsalanta si nerusinare cei doi capi ai USL-ului. Nu i-a luat nici o clipa apararea lui Basescu. Nu conteaza ! Nu este cu noi, deci este DUSMANUL ! Ce mai vrea si asta? De ce nu-si vede de treburile lui, de piata de capital, de Bursa, de banci si economie? Un fenomen similar s-a intamplat si cu Ion Iliescu in anii '90, dar in sens contrar. Daca aveai indrazneala sa-i pui la indoiala calitatile de "despot luminat" tabarau pe tine sustinatori fanatici sa-ti aplice o corectie.

    Insinuarile si amenintarile foarte prost ascunse nu mai pot avea castig de cauza.

    Daca cei doi ar fi avut un alt program in afara de cel de a-l distruge pe Basescu, s-ar fi raliat la el si oameni cu capul pe umeri, capabili sa incerce o noua experienta si astfel intreaga aventura ar fi capatat un sens, o finalitate. 

    1. Domnilor care inca sunteti imnotizati cred ,de basescu, as dori sa va exprimati parereasi in legatura cu HAOSUL din toate domeniile de activitate, cu HOTIILE acoperite de guvernanti,cum va explicti ca in timp majoritatea romanilor au saracit, cei de la putere s-au IMBOGATIT.

      UNDE A-TI FOST INTELEPTILOR ?????????????  

    Antonescu a zis clar ca el nu a primit nici o lista cu solicitari. Restul e asa sa facem pe prostii ca sa aducem argumente...

    1. Si nu-ti este clar ca a mintit?

      Da, asa informez si pe teme economice si pe orice alte teme: onest.

    Am o intrebare catre domnii C.A. : in afara faptului ca , prin actiunile lor ne indeparteaza de UE (si aici sunt de acord), ce alte calitati au domnii Ponta si Antonescu care sa-i faca preferabili lui Basescu?

    1. Inteleg ca lumea ar cam dori sa imagineze ce a fost si ce va fi, nu numai pe termen lung, ci si raportat la acest moment.

      Incerc sa scriu articolul pentru miine, asa ca nu voi mai putea raspunde niciunei interventii. 

      Daca voi reusi, va fi o performanta de rapiditate. 

      Pe diseara!

      Este formidabil sa constati cum, anumite cuvinte, puse intr-o speciala ordine, pot crea o atat de infocata disputa. Probabil , este meritul incitantului articol al lui Make.

      Totusi, nu cred ca acest articol ar fi avut vreun ecou in alte conditii. 

    Cu ce "DOSAR ",va are dl basescu la mana?

    1. Cu DOSARUL FLOTA: eu sint cel care a preluat flota Romaniei si l-am lasat pe necajitul asta sa i se sparga ulcelele in cap.:

      Am un vapor si in cada de baie, nu mai stiu unde sa le ascund

    Partea pozitiva este ca nu ar trece niciodata de interviul cu dumneavoastra (ca banuesc ca nu ii evaluati dupa CV...) si nu musai pentru lipsa de cunostinte teoretice dar din lipsa totala de calitati morale.

    1. Oare de ce am puternica impresie ca ne-ai fost colega?!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb