VARUJAN VOSGANIAN, DEPUTAT ALDE: "Moţiunea de cenzură este o chestiune de atitudine"

Ziarul BURSA #Politică / 31 august 2020

Varujan Vosganian

Varujan Vosganian

Există o mulţime de argumente pentru votarea moţiunii de cenzură, este de părere Varujan Vosganian, deputat ALDE, fost ministru de finanţe. Domnia sa a precizat: "Moţiunea de cenzură este o chestiune de atitudine. Dacă noi nu declanşăm această dezbatere şi nu o supunem rigorilor, exigenţelor Parlamentului, înseamnă că suntem în mod tacit de acord cu tot ce se întâmplă în această perioadă. În primul rând este o chestiune de atitudine, de reacţie. Nu putem să rămânem impasibili la toate aceste ambiguităţi, derute, la dezechilibrele care se creează, la măsurile care au fost luate greşit şi aşa mai departe. A doua chestiune: s-a spus că de ce facem acest lucru în stare de alertă. Noi am spus că nu depunem moţiune în stare de urgenţă, după aceea am spus că nu o vom depune în stare de alertă. Dar vedem că starea de alertă devine în România o stare de normalitate, adică probabil că starea de alertă va fi prelungită de acest guvern cât timp actualul Cabinet va rămâne la Palatul Victoria. Cu alte cuvinte, acest argument nu mai funcţionează. În al treilea rând, orice zi care trece nu face decât să agraveze lucrurile".

Domnia sa consideră neadevărată afirmaţia liderilor PNL care susţin că, în cazul adoptării moţiunii, Guvernul nu va avea mijloace să lupte împotriva pandemiei. Domnul Vosganian arată că, în perioada în care Guvernul va rămâne interimar, Executivul are toate mijloacele să lupte împotriva pandemiei, "pentru că lupta se dă prin hotărâri de guvern, nu prin ordonanţe de urgenţă".

Varujan Vosganian a detaliat şi o parte dintre motivele pentru care guvernul Orban trebuie demis de Parlament. Fostul ministru de finanţe ne-a spus: "S-au făcut numeroase erori. De exemplu, unele măsuri care nu s-au luat atunci când aveam 100 sau 200 de cazuri de infectări pe zi, se iau când avem 1500 de cazuri pe zi, cum este de pildă redeschiderea restaurantelor. E clar că aceasta a fost o mare greşeală. Blocarea economiei la începutul pandemiei a fost o mare greşeală. Un alt exemplu îl constituie sezonierii care munceau pe litoral, începând cu 15 aprilie. Aceştia s-au trezit după 15 martie că nu mai au niciun fel de venit, deoarece nu intrau în categoria persoanelor care puteau beneficia de şomajul tehnic susţinut din bugetul public. În acest timp, sezonierii care fugeau la sparanghel au avut tot sprijinul din partea Guvernului. Domnul Cîţu se laudă în ultima perioadă cu sprijinul acordat antreprenorilor. Păi nu a acordat niciun sprijin, pentru că, după 15 octombrie, antreprenorii vor fi obligaţi să plătească chirii, impozite şi alte taxe către stat. Iar banii de la IMM Invest nu sunt bani daţi de Guvern. Sunt bani daţi cu împrumut, la rambursarea căruia firmele nu vor fi deloc scutite. Dacă nu le vor urmări băncile pentru recuperarea împrumuturilor respective, IMM-urile vor fi urmărite de către stat. Ei se laudă degeaba cu susţinerile. Susţinerile din partea statului ar fi doar pe sistemul ajutoarelor de stat nerambursabile. Iar aici stă prost România în raport cu alte state europene. Nu mai vorbim de informările greşite, de modul greşit în care a fost gestionată pandemia, de chestiunea legată de şcoli". În opinia lui Varujan Vosganian, alegerile locale sunt sub semnul întrebării pentru că nu poţi să faci campanie electorală în condiţiile în care restrângi drepturile fundamentale ale omului.

"Până la urmă alegerile sunt o expresie plenară a drepturilor omului. Dar atunci când pui oamenii să se uite unii la alţii cu măşti, să restrângi dreptul la întrunire, etc., astea nu mai sunt alegeri libere", a precizat deputatul din partea ALDE.

În privinţa organizării alegerilor parlamentare la termen, Vosganian susţine că acestea nu pot fi făcute în aceleaşi condiţii ca alegerile locale, deoarece, în condiţiile din stare de alertă, nu se poate face eficient precampanie şi campanie electorală.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ai păcălit 25 ani de când ești parlamentar vrei tu și tariceanu ca numai voi mai sunteți în alde sa păcăliți în continuare cu aberațiile voastre.Stropiti-va cu mir și plecati acasa ca ne-am saturât de voi!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb