Vasile Blaga nu scapă de acuzaţii

I. Ghe.
Politică / 23 iulie 2020

Vasile Blaga nu scapă de acuzaţii

Curtea de Apel Bucuresti a desfiinţat ieri, 23 iulie, achitarea primită de europarlamentarul PNL, Vasile Blaga, în dosarul în care este judecat pentru trafic de influenţă, şi a decis ca întregul proces să se rejudece la Tribunalul Bucureşti. Decizia este definitivă.

În acest dosar, Vasile Blaga este acuzat că ar fi primit, în perioada anilor 2011-2012, prin interpuşi 700.000 de euro de la fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, sumă din care ar fi fost finanţată ilegal campania electorală a PDL.

Blaga a fost achitat în 30 octombrie 2017 de magistraţii Tribunalului Bucureşti, dar procurorii anticorupţie au contestat sentinţa instanţei de fond, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti, în 12 iunie 2019. Procesul a fost suspendat pe perioada pandemiei.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii DNA Ploieşti care susţin în rechizitoriu că banii ajunşi la PDL în urma înţelegerilor între Vasile Blaga, Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă erau scoşi prin intermediul unor firme "fantomă" ai căror administratori, martori în speţa dedusă judecăţii, primeau comisioane cu valori cuprinse între 200 şi 1500 de lei.

Procurorii anticoprupţie au identificat în acest dosar mai multe firme "fantomă" folosite pentru a scoate banii proveniţi din contractul dintre o companie naţională din domeniul energiei şi Romsys, astfel încât sumele, a căror valoare totală se ridică la 10 milioane de lei, să ajungă la PDL.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. BROSCOIULE LA PUȘCĂRIE PE VIATA CU TINE. IA ȘI CLICA TA CU TINE(SPANCHIUL BĂSESCU, TIRITURA UDREA, SUGALAUL BULANGIULPOPONARUL JOHANNES, RETARDAȚILOR CIOLOȘ ȘI ACTUALUL CRIMINAL HITLERIST GUVERN P. N. L.)

    1. De acord

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb