Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, afirmă că războiul din Ucraina a devenit unul "de uzură", el subliniind că experţii se aşteaptă ca în toamna aceasta să se desfăşoare "operaţiuni militare dure". El reafirmă angajamentul statelor vestice privind sprijinul acordat Ucrainei. Întrebat cât de mare este pericolul ca ruşii să avanseze în Ucraina până la graniţa cu România şi la gurile Dunării, ministrul a răspuns: "În acest moment nu putem spune că nu există deloc acest pericol", informează News.ro.
"Este clar că suntem, în acest moment, într-o fază, după şase luni, în care războiul de uzură va continua. Mai mult ca niciodată, naţiunile se adună şi încep un nou efort de solidaritate. (...) Cu siguranţă că în septembrie vor fi operaţiuni dure militare, deci nu s-a încheiat, nu există şanse, după cum spun experţii în acest moment pentru pace. Este un lucru bun faptul că s-au reuşit unele progrese. Asta nu înseamnă, spun experţii, foarte mult în ceea ce priveşte pacea", a afirmat Vasile Dîncu, miercuri seară, la Antena 3.
El a catalogat drept o "coincidenţă tragică" serbarea Zilei Independenţei Ucrainei cu împlinirea a şase luni de la începutul războiului din Ucraina.
"Suntem la şase luni şi ne dăm seama că nimic nu este decis. În acest moment ne aflăm în condiţiile unui război care este un război de poziţii, un război de uzură", a adăugat Dîncu.
Întrebat cât de mare este pericolul ca ruşii să avanseze în Ucraina până la graniţa cu România şi la gurile Dunării, ministrul a răspuns: "În acest moment nu putem spune că nu există deloc acest pericol".
"Înaintarea (ruşilor - n.r.) este una destul de lentă. Nu prevedem că acest lucru s-ar putea întâmpla, dacă lucrurile vor evolua în acest ritm, pentru acest an, însă întotdeauna rămâne acest pericol. (...) Noi sperăm şi forţele ucrainene, prietenii noştri de la Ministerul Apărării spun că în acest moment reuşesc să reziste pe acest aliniament şi că nu se prevede să se ajungă la gurile Dunării şi la ocupare a Odesei. În orice caz acest scenariu nu putem să-l eliminăm din calcul. Speranţa este că forţele ucrainene vor rezista, dar trebuie să ne gândim şi la scenariul cel mai rău în care am putea să avem un vecin un foarte apropiat, Rusia", a adaugat ministrul.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.08.2022, 08:04)
Nu știu ce i s-a întâmplat acestui om,i se citește blazarea prin toți porii! Așadar ,o moarte politică prematură!
Bun de remaniat!
2. fără titlu
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 25.08.2022, 08:32)
dar nu mai vorbiti despre asta ca dati energie viziunii !
...iar vorbesc astia micii neintrebati!
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.08.2022, 08:55)
Russia v a avea granita comuna cu Romania.....
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 25.08.2022, 10:07)
Asta numai daca Romania incorporeaza Ucraina:-)
4. Titlu
(mesaj trimis de Protaru în data de 25.08.2022, 11:12)
Rusii la Galati ne vor elibera asa cum ne-au eliberat de turci, greci, fanarioti, si nazisti.
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.08.2022, 17:16)
Hai domnule ca nu-i niciun pericol.
Mai ieri a fost 23 August si cum se zice, istoria ne invata.
Daca rusii ajung la Dunare si pe Prut, pac, "nu inchideti aparatele, urmeaza un comunicat important pentru tara" Si pac, trecerea armatei de partea rusilor.
Ciuca si .. in camera seif la..., Tribunalul Poporului, Valea Piesicilor, rusi, dube, beciuri. Putin si poporul rus, libertate ne-au .. Traiasca Putin, traiasca ..
Asa ca se rezolva, doar nu-i asa de greu. Avem doar o gramada de "politicieni romani" care stau la panda, ca atunci?