Veniturile CME au scăzut cu 33 de procente în trimestrul trei

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional #Telecomunicaţii / 28 octombrie 2009

Central European Media Enterprises Ltd. (CME), grupul american care operează mai multe canale de televiziune în Europa Centrală şi de Est, a raportat, marţi, venituri de 134,5 milioane dolari în trimestrul trei al acestui an, în scădere cu 33% faţă de perioada similară a anului trecut, perioada iulie-septembrie 2009 fiind al patrulea trimestru consecutiv de scăderea a cheltuielilor pentru publicitate, informează Reuters.

În trimestrul trei din 2009, CME a înregistrat pierderi nete de 21,6 milioane dolari, mai mari decât pierderile de 19,3 milioane dolari în urmă cu un an. De asemenea, în ceea ce priveşte profitul operaţional (EBITDA), CME a înregistrat pierderi peste aşteptări de 14,4 milioane dolari. Analiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la pierderi EBITDA de 10 milioane de dolari.

Cu toate acestea, grupul CME susţine că pieţele pe care operează, afectate în ultimul an de criza economică, au depăşit cea mai grea perioadă a crizei.

"Cheltuielile pentru publicitate pe TV sunt mai mici cu 30% faţă de 2008. Credem că pieţele au atins punctul minim", a declarat directorul general al CME, Adrian Sârbu, într-un comunicat. "Acesta este un nou punct de plecare. Perspectivele macroeconomice pentru 2010 s-au îmbunătăţit şi ne aşteptăm ca şi cheltuielile pentru publicitate să urmeze aceaşi tendinţă", se mai arată în comunicat.

La începutul acestui luni, CME a oferit pentru prima dată în acest an o estimare pentru ansamblul anului 2009 anunţând că se aşteaptă la un EBITDA cuprins între 60 şi 70 milioane de dolari.

CME este o companie de televiziune cu operaţiuni în şapte state din Europa Centrală şi de Est, cu o populaţie agregată de aproximativ 97 milioane de persoane. În România, compania Pro TV include posturile de televiziune Pro TV, Acasă, Pro Cinema, Pro TV Internaţional, sport.ro şi MTV.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb