Veniturile din chirii ale Immofinanz în România, în uşoară creştere, la 47,1 milioane euro

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 7 august 2012

Grupul austriac Immofinanz, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din România, a obţinut în anul financiar 2011-2012, încheiat la 30 aprilie, venituri în uşoară creştere, de 47,1 milioane euro, din închirierea proprietăţilor din România, reprezentând 8% din veniturile totale ale companiei.

Proprietăţile Immofinanz Group în România reprezintă 10% din portofoliul total al companiei. Grupul deţine în România 88 de proprietăţi, din care 18 investiţii finalizate, 60 de proiecte în curs de analiză şi 10 în curs de dezvoltare, cu o valoare de 1,034 miliarde de euro. Din acestea, inves­tiţiile finalizate sunt evaluate la 679,2 milioane investiţiile euro, 38,7 milioane euro sunt proiectele în curs de analiză, iar 316,5 milioane euro reprezintă proiectele în curs de dezvoltare.

Portofoliul curent de investiţii este constituit din nouă clădiri de birouri, şase proprietăţi în zona de retail şi trei centre logistice.

"Veniturile din închirieri în România au crescut de la 46,9 milioane la 47,1 milioane la sfârşitul perioadei raportate şi reprezintă 8% din veniturile totale din închirieri ale grupului. Profitul operaţional înregistrat în România reprezenta 91,1 milioane la sfârşitul anului 2011/2012, ceea ce înseamnă 13,2% din EBIT la nivelul întregului grup", se arată într-un comunicat al investitorului austriac, citat de Mediafax.

La nivel de grup, Immofinanz a înregistrat o uşoară creştere, de 1,2%, a veniturilor din chirii de la 578,9 milioane de euro în anul financiar trecut la 587,7 milioane de euro. Evoluţia a fost susţinută mai ales de segmentul de retail.

Immofinanz deţine în prezent peste 1.820 proprietăţi cu o valoare de piaţă de aproape 10,36 miliarde euro. Activitatea de bază a grupului constă în achiziţia şi managementul investiţiilor în proprietăţi, dezvoltarea de proiecte imobiliare şi vânzarea acestora. Immofinanz este activ pe segmentele de retail, birouri, logistică şi rezidenţial în opt pieţe regionale principale, respectiv Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Ro­mânia, Polonia şi Rusia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb