Veniturile GTS Telecom au depăşit 19 milioane euro, în România

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 4 martie 2009

Furnizorul de servicii de telecomunicaţii GTS Telecom a înregistrat anul trecut, în România, venituri totale de 19,07 milioane euro, în creştere cu 18,2 la sută faţă de nivelul de 16,17 milioane euro, din 2007, informează compania.

Veniturile operative (EBITDA) s-au cifrat la 4,8 milioane euro în 2008, în creştere cu 23,1 la sută faţă de cele din anul precedent.

"Strategia noastră are ca obiectiv prioritar continuarea dezvoltării intensive, în primul rând prin fructificarea oportunităţilor şi a excepţionalei noastre sinergii regionale", a afirmat Dan Mihăescu, director de ţară GTS.

GTS Central Europe, cel mai important operator regional de telecomunicaţii, a obţinut în 2008 venituri totale de 436 mil. Euro, în creştere cu 10,1 la sută faţă de nivelul din 2007, şi venituri operative (EBITDA) de 77 milioane euro, în creştere cu 8,5 la sută faţă de 2007.

Performanţa financiară atinsă de GTS în 2008 este cel mai bun rezultat al companiei din întreaga sa istorie, de peste 15 ani. Acest rezultat financiar întăreşte poziţia de lider regional deţinută de GTS pe piaţa serviciilor de telecomunicaţii din centrul şi estul Europei. La nivelul întregului exerciţiu, creşterea cifrei de afaceri şi a veniturilor operative a fost susţinută atât de creşterea importantă, cu peste 19 la sută, a veniturilor din servicii de comunicaţii de date internaţionale, cât şi de investiţiile importante realizate în infrastructura operativă (CAPEX), cifrate în 2008 la peste 49 milioane euro.

"În pofida climatului macroeconomic în continuă deteriorare, 2008 a fost un an excepţional, iar rezultatele obţinute asigură o bază solidă pentru dezvoltarea ulterioară, continuă, a grupului. Întărirea echipei de management, împreună cu aplicarea la nivelul grupului a unor programe de eficientizare operaţională, ne vor permite să ne concentrăm competenţele pentru atingerea poziţiei de furnizor preferat de soluţii de telecomunicaţii, atât pentru companii multinaţionale cât şi pentru alţi furnizori de servicii telecom din centrul şi estul Europei", a afirmat Adam Sawicki, director general executiv al grupului.

Gerald Grace, directorul financiar al GTSCE, a precizat că, "la nivel de grup, vom continua să ne concentrăm atenţia pe cash flow. În 2008, nivelul de cash flow operativ a atins valoarea de 28 milioane euro, ceea ce reprezintă o creştere organică de 45 la sută faţă de anul anterior".

GTS Central Europe, cel mai important operator alternativ de telecomunicaţii la nivel regional, furnizează servicii integrate în toate ţările din regiunea central şi est europeană aflate între Frankfurt şi Istanbul. Principalele ţări în care grupul operează sunt Republica Cehă, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

Prin parteneriate strategice grupul conectează furnizori de servicii în Bulgaria, Croaţia, Moldova, Rusia, Slovenia, Serbia, ţările baltice, Ucraina.

GTS Telecom furnizează pe piaţa business cele mai stabile soluţii de telecomunicaţii pe care le gestionează până la interfaţa de conectare a clienţilor. Nivelul mediu de stabilitate pentru toate conexiunile implementate la clienţi a fost în 2008 de 99,83 la sută.

Compania operează în Bucureşti reţeaua metropolitană de fibră optică de 70 Gbit/sec ce conectează puncte de prezenţă şi DataCenter-ul. La nivel naţional, GTS Telecom operează reţeaua MPLS de 72,5Gbit/sec cu PoP-uri în 21 de oraşe, interconectată direct cu reţeaua GTS Central Europe prin nodurile transfrontaliere de 100Gbit/sec din Arad, Oradea, Timişoara, Giurgiu şi Ungheni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb