• Veniturile totale ale GTS Telecom pe primele 9 luni au atins 13,8 milioane de euro
GTS Telecom, filiala din România a celui mai important operator alternativ de telecomunicaţii la nivel regional, GTS Central Europe (GTS-CE), raportează pentru primele nouă luni ale anului venituri totale de 13,8 mil euro, cu un nivel al veniturilor operative (EBITDA) de 26,4% din cifra de afaceri. În ciuda eroziunii preţurilor pe piaţa serviciilor de comunicaţii de date, internet şi voce, valoarea totală a serviciilor vândute de GTS Telecom în primele nouă luni ale anului a înregistrat o creştere de 17,1% faţă de perioada similară a anului trecut, atingând valoarea de 13,8 mil euro. Pentru aceeaşi perioadă, veniturile operative, calculate înaintea deducerii taxelor, dobânzilor, deprecierilor şi amortizărilor (EBITDA), au atins 3,6 milioane de euro, valoare superioară cu 27% faţă de cea înregistrată în perioada similară a lui 2007.
Creşterea veniturilor a fost înregistrată în mod uniform pe toată gama de servicii de comunicaţii de date, internet şi voce ale companiei. Cu toate acestea, nivelul deosebit al stabilităţii ca şi anvergura regională a operaţiunilor grupului au potenţat în mod particular creşterea înregistrată de serviciile de comunicaţii pe reţele virtual private MPLS-VPN instalate la nivel naţional şi regional.
"Actualele condiţii macro-economice nu sunt dintre cele mai predictibile şi mai favorabile", a declarat Dan Mihăescu, Country Manager GTS Telecom.
GTS Telecom este parte a grupului GTS Central Europe, cel mai important operator alternativ la nivel regional de servicii de comunicaţii de date, voce şi hosting pentru piaţa business, cu operaţiuni în Cehia, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria. Compania furnizează cele mai stabile soluţii de comunicaţii din România pe care le gestionează până la interfaţa de conectare a clienţilor (end-to-end). Gama de servicii cuprinde soluţii de transport, SDH, DWDM, comunicaţii de date MPLS, TCP /IP, X.25 şi Frame Relay, servicii Internet, soluţii de voce şi hosting. GTS Telecom deţine şi operează în Bucureşti o reţea metropolitană cu o capacitate de transport de 15Gbit/sec. Infrastructura naţională este reţeaua MPLS cu o capacitate de transport de 37,5Gbit/sec şi topologie inelară, direct conectată prin reţeaua transfrontalieră de 82,5Gbit/sec cu infrastructura GTS Central Europe.
GTS Telecom deţine în Bucureşti două DataCenter-e proprii, primul fiind lansat în anul 2000.