Vescan: "Mă gândesc la listarea Armax Gaz pe Bursa de la Varşovia"

OCTAVIAN RADU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 noiembrie 2013

Vescan: "Mă gândesc la listarea Armax Gaz pe Bursa de la Varşovia"

Armax Gaz are în vedere dezvoltarea în Africa de Nord şi ţările arabe

"Gazele de şist trebuie analizate cu mult simţ de răspundere", potrivit domnului Vescan

Mircea Vescan: "Am subscris în oferta Romgaz şi cu siguranţă va fi un pariu câştigat"

Mircea Vescan, directorul general al Armax Gaz, se gândeşte să listeze compania pe bursa de la Varşovia, în condiţiile în care, despre Bursa de Valori Bucureşti, spune că "este privită cu suspiciune".

Totodată, compania are în vedere dezvoltarea în Africa de Nord şi ţările arabe, după cum ne-a declarat, ieri, Mircea Vescan, cu ocazia Simpozionului "Investim în inovare", organizat de companie, la Mediaş.

Domnia sa ne-a spus: "Partea cea mai mare a cifrei de afaceri a companiei se realizează în ţara noastră, doar că, după trei ani de criză, urmată de stabilitate şi o perioadă de creştere, a venit momentul ca societatea să se uite cu speranţă şi spre alte pieţe străine, cum ar fi Africa de Nord şi ţările arabe".

Domnul Vescan îşi doreşte ca operatorii autohtoni să concesioneze anumite câmpuri de hidrocarburi în aceste zone şi spune că aceştia ar trebui să apeleze la serviciile Armax Gaz, la fel "cum cară americanii societăţile texane peste tot unde se duc".

Domnia sa crede că investiţiile pe care le vor face OMV Petrom şi Romgaz vor fi puternic revigorate. De asemenea, directorul Armax Gaz crede că va fi necesar ca şi "Transgaz" să îşi refacă sistemul de transport, pentru a-şi reduce pierderile, lucru în care Armax Gaz "va avea un cuvânt de spus".

"Londra, o bursă mult mai matură decât cea din ţara noastră, care este privită cu suspiciune"

Mircea Vescan s-a declarat bucuros că Romgaz s-a listat şi apreciază că ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a fost "curajos şi inteligent" pentru că a listat compania şi pe bursa de la Londra.

Domnia sa ne-a spus: "Prin listarea în Marea Britanie, prestigiul Bursei din Londra se răsfrânge şi asupra Bursei de Valori Bucureşti. London Stock Exchange este o bursă mult mai matură decât cea din ţara noastră, care este privită cu suspiciune".

Directorul general al Armax Gaz ne-a declarat că a fost foarte interesat de listarea Romgaz şi că a subscris în cadrul ofertei. "Ca întotdeauna, încrederea mea este foarte mare în industria gazieră din România", ne-a spus domnul Vescan, care a adăugat că "Romgaz este un pariu care cu siguranţă va fi câştigat".

Mircea Vescan apreciază că majorarea preţului la gaze ar avea un efect pozitiv pentru Armax Gaz, însă aceste creşteri nu vor încuraja investitorii şi nici industria românească.

Domnia sa ne-a mai spus că, după o decădere de trei ani, timp în care Armax Gaz a fost afectată crunt de criză, în 2014 pentru companie va urma o perioadă de stabilitate, de consolidare şi posibil şi de o creştere solidă. "Nu cred că Armax Gaz va mai face paşi înapoi aşa cum a făcut în ultimii ani", ne-a mai declarat domnul Vescan.

"Nu beneficiem de tehnologia necesară pentru gazele de şist"

Directorul Armax Gaz ne-a spus că nu beneficiem de tehnologia necesară pentru exploatarea gazelor de şist. Potrivit domniei sale, va trebui să ne convingem că nu putem aplica fracturarea hidraulică şi că se respectă absolut toate normele de mediu. Domnul Vescan a mai spus că nu trebuie să fie produse nenorociri nici oamenilor şi nici mediului natural.

"Acest lucruri trebuie analizate cu mult simţ de răspundere", ne-a declarat domnul Mircea Vescan, care a mai adăugat că, până vom ajunge să exploatăm gazele de şist, va trece o perioadă îndelungată.

Directorul "Armax Gaz" a menţionat că şi pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră de către OMV Petrom vor fi necesari aproximativ 5-6 ani.

Domnia sa ne-a mai declarat: "Noi avem posibilitatea ca, pe termen scurt-mediu, de doi-trei ani, să scoatem mai multe gaze prin metodele companiei noastre, din pământul românesc, din zăcămintele existente şi din descoperirea altor zăcăminte. Să dăm acum poporului mai multe gaze, să îi ajutăm şi pe cei care îşi nenorocesc afacerile, pe motiv că preţul gazelor se majorează din ce în ce mai mult, că depindem într-o proporţie de 20% de importuri şi să căutăm să menţinem un echilibru, căci noi românii suntem producători. Multe ţări din Europa nu sunt producătoare de gaze".

Mircea Vescan deţine 46,34% din "Armax Gaz", companie care produce echipamente pentru industria de petrol şi gaze.

Armax Gaz a organizat, ieri, Simpozionul "Investim în inovare", un eveniment dedicat prezentării celor mai noi tehnologii şi produse dezvoltate, unele dintre fiind invenţii brevetate de cercetătorii români care activează în cadrul companiei medieşene, cu scopul soluţionării nevoilor actuale ale industriei de petrol şi gaze din România.

Potrivit companiei, reprezentanţi ai autorităţilor din domeniu, ai asociaţiilor profesionale şi ai marilor companii precum: Romgaz, Transgaz, OMV Petrom, Rompetrol Well Service, Nabucco Romania, Schlumberger, etc. s-au reunit la iniţiativa Armax Gaz cu scopul de a discuta şi identifica soluţii pentru modernizarea proceselor şi eficientizarea activităţilor din industria de petrol şi gaze, într-un cuvânt să transforme probleme în oportunităţi şi să ofere soluţii româneşti pentru nevoi româneşti.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Deci stie si Vescan ca Londra, o bursă mult mai matură decât cea din ţara noastră. Asta e ca si aia cu vara e cald si iarna e frig.

    Problema e alta: 

    Domnul Vescan nu a fost capabil sa mute Armax de pe Rasdaq pe BVB pentru o transparenta mai mare si pentru ca actiunile ARAX sa poata intra in atentia fondurilor straine, care nu prea pot sa investeasca pe RAsdaq, aceasta fiind inca nereglementata 

    Ce l-a oprit sa treaca pe BVB si sa nu mai fie privita compania domniei sale cu suspiciune ?

    Oare de ce nu a trecut pe BVB si vorbeste de Londra ? Oare ziarul Bursa de ce nu i-a pus aceasta intrebare domnului Vescan ?  

    1. poate prosteste si pe straini prin majorari de capital.m-am plictisit de cate or

      Dupa ce le-a tras teapa fondurilor si le-a vandut actiunile de pe interpusi in loc sa faca oferta de preluare ce fond mai vrea sa intre la suveica Armax ?

      SIF3 cat a fost gaura la suveica ? 

      A tot capusat Romgaz si Transgaz pentru si cu suportul unor politicieni ca Vosganian .

      cnvm studiati putin agile de la armax ! 

      Si ziarul Bursa trebuie sa mai faca si bani cu astfel de articole de nisa pentru ca cheltuielile cu ziarul nu sunt mici iar guvernu tot taxeaza. E un articol unde intervievatul plateste pentru publicitate. E bine ca ii da poza mereu in interviurile astea periodice si ne putem amuza de ideile astea pentru care ASF ar trebui sa il intrebe mai in detail . Abureli de escroc !

    ARAX sa fie la Londra, Varsovia si BVB

    1. GDR Armax la Londra, New York, Tokyo si Hong Kong.

      Asta-i moda acum ! 

      va fi un esec usturarator

    Capitalul social al Armax a crescut intre 2007 si 2010 de 19 ori numai din majorari cu bani (de 25 de ori in total, dar au fost si ceva actiuni gratuite). Deci domnul Vescan ar trebui sa poarte permanent sigla BVB la reverul hainei de la costum. Asa ca, mai usor cu pianul pe scari.

    Ma gandesc eu ca prostu', oare cat de mare are gradul si functia, de-si permite toate lucrurile pe care le face? Ar cam trebui sa plateasca si el pentru ce-a facut in ultimii 10 ani. Iar de Armax, nu stiu cum de-l baga lumea in seama, il mai asculta, avand in vedere ca a dus-o de rapa si n-a reusit nimic decat sa o faca privata dintr-o firma detinuta public. Ah ce i-as mai pune sa plateasca, pe oamenii de teapa lui, din banii de prin conturile din strainatate, sa vedeti ce recuperare fiscala am face noi acum...

    La ce comentarii ti-ai primit, mai bine taceai Vescan tata, nu iroseai bani sa-ti apara articol publicitar in ziar si ramaneai si filozof.

    Articol/autor de doi bani, intervievatul de doua lulele. Alo, Make! nu vezi ca-ti fac foaia de doua lulele? autorul articolului il pupa-n fund pe Vescan din doua in doua vorbe iar acesta linge serios la Romgaz, ca doar"o mana(reala) pe alta se spala" la Medias se fac "afaceri" bune intre neamurile gaziste.

     

    Ideea listari pe o bursa externa nu este rea daca o privim in ansamblul ei, singura problema este ca venim dintr-o tara pe care domnii Mobius, Roiss si Treichl au avut grija sa-i puna ratingul de rigoare. Numai deunazi BERD intr-o exprimare buna de pus la gazeta de perete explica motivele vanzarii participatiei Petrom :-) In era internetului nu este importanta locatia fizica, daca vreti vizibilitate nu trebuie decat conectare la un sistem recunoscut international unde se poate tranzactiona din orice colt al globului. Este ciudat ca bulgarii au avut resursele financiare sa faca conectarea la sistemul Xetra iar noi inca tinem la un soft, care fara ai nega performantele nu poseda renumele international, asa cum un program de ERP sau CRM noname i-ar face concurenta SAP. Ce este cel mai important este totusi ca firma pe care o prezentati sa aiba taria de a fi transparenta si a lasa in urma miscari ciudate asa cum a fost deunazi cu o alta firma care a publicat in sistemul RAS raportul financiar, putand fi pus chiar in postura de a plati amenda, deoarece prin ordinul 1286/2012 coroborat cu OUG 213/2013 stipuleaza clar faptul ca cifrele se prezinta in IFRS , daca suntem pe o piata reglementata. Cu o pozitionare a departamentului de Investor Relations al oricarei firme doritoare sa inspire incredere la bursa asemeni filozofiei redactionale a ziarului Bursa sansele ar fi altele.

    Dl Vescan a preluat Gazproiect Bv si a majorat capitalul social fara sa faca o evaluare, prejudiciind actionarii. Nici nu a dorit sa auda de listarea institutului Gazproiect pentru a permite celolalti actionari sa poata vinde actiunile. Acum vorneste depre listarea Armax Gaz la Varsovia. Mare om, mare caracter.

    1. daca firma nu e listata atunci e obligat sa le cumpere la poarta unitatii!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb