România şi Azerbaidjan au relaţii politice foarte bune la cel mai înalt nivel, astfel că România este o ţară prioritară pentru investiţiile azere, a declarat, vineri, Suleyman Gasimov, vicepreşedintele pe probleme economice al grupului petrolier azer SOCAR, prezent în România cu ocazia deschiderii unei noi benzinării, lângă Bucureşti.
"România este o ţară prioritară pentru investiţiile azere, drept urmare România este prima ţară unde SOCAR a făcut investiţii în Europa. În continuare, România va rămâne o ţară prioritară pentru SOCAR şi pentru Azerbaidjan", a spus Gasimov, citat de Agerpres.
Întrebat care sunt motivele pentru care statul azer consideră România o ţară prioritară, el a amintit relaţiile politice foarte bune dintre cele două ţări.
"SOCAR, fiind companie de stat, noi completăm politicile statului Azerbaidjan cu ţările prietene. România este una dintre ţările cu care avem o relaţie foarte apropiată. Avem relaţii politice la cel mai înalt nivel, iar SOCAR investeşte în ţările unde avem relaţii bune politice. Acesta este motivul. Am intrat în România, am analizat această piaţă şi am văzut deschiderea statului român pentru investiţiile azere. Acesta a fost motivul pentru care am hotărât să investim în România şi suntem foarte bucuroşi şi foarte fericiţi cu această decizie şi vom continua. Suntem popoare cu o tradiţie comună şi Marea Neagră ne uneşte", a adăugat Suleyman Gasimov.
SOCAR a inaugurat, vineri, o nouă staţie sub acest brand în apropierea Capitalei, ridicând la 35 numărul benzinăriilor din România.
SOCAR este compania petrolieră de gaze naturale deţinută de statul Azerbaidjan (The State Oil Company of Azerbaidjan Republic), companie renumită la nivel mondial pentru activitatea sa de producţie de petrol şi gaze naturale.
Din anul 2011, compania s-a implicat în România prin compania SOCAR Petroleum SA şi prin crearea şi consolidarea unei reţele de benzinării la nivel naţional.
1. ..dar si pentru alte tari...
(mesaj trimis de Roy în data de 21.11.2016, 12:43)
...din zona: Karghastan, Kazahstan, Uzbekistan, Afganistan, Turkmenistan, Tadjikistan etc., ca sa "compenseze" absenta investitiilor USA.