VICEPRIMARUL CAPITALEI: "Dezvoltarea oraşului se poate realiza cu unificarea prin digitalizare a primăriilor"

G.B
Miscellanea / 21 mai 2021

"Dezvoltarea oraşului se poate realiza cu unificarea prin digitalizare a primăriilor"

Dezvoltarea Bucureştiului se poate realiza cu unificarea prin digitalizare a primăriilor din Capitală, a declarat astăzi viceprimarul Stelian Bujduveanu, potrivit Agerpres.

În cadrul unei dezbateri online pe tema digitalizării Bucureştiului, ce a avut loc în cadrul Tech Expo Stelian Bujduveanu a declarat:"Cred că Bucureştiul o ia într-o direcţie greşită şi nu din cauza edililor, ci din cauza legislaţiei care guvernează astăzi acest oraş care se comportă ca şapte oraşe, cu şase consilii locale şi unul general, cu şapte primari. Pasul către o administraţie modernă (...) o să-l facem cred că în următorii 10 ani (...) Această dezvoltare a oraşului o putem face prin unificarea prin digitalizare a acestor şapte - cu Primăria Generală - administraţii".

Viceprimarul Capitalei a opinat că doar prin digitalizarea GIS-urilor (Geographic Information Sistem - n.r.), a serviciilor de mediu, de salubritate vor putea fi unificate cele şapte entităţi.

Primarul Clotilde Armand este de părere că proiectul legat de GIS trebuie coordonat de Primăria Generală, iar edilul Radu Mihaiu a menţionat că primarul general are un astfel de GIS, mai rămâne să-l deschidă şi către alţii pentru interoperabilitate. Bujduveanu a menţionat că Municipalitatea va deschide GIS-ul.

Stelian Bujduveanu a afirmat:"Avem un soft intern astăzi, noi urmărim circuitul documentelor, dar intern (...) atâta timp cât există un flux intern de verificare a documentelor, de ce să nu-l faci şi extern, pentru cetăţeni? Asta ne propunem anul acesta. Ne dorim ca orice cetăţean care depune o cerere (...) să poată să urmărească în timp real cu un cod şi o parolă unde se află documentul lui şi cine-l ţine întârziat".

El susţine că eliminarea corupţiei dintr-o instituţie se face prin ruperea legăturii între cetăţean şi funcţionarul public.

"Dorim să facem o hartă interactivă (...) prin care domeniul public şi privat al municipiului Bucureşti să fie evidenţiat şi transparent pentru toate persoanele", a declarat Bujduveanu.

Conform acestuia, alte domenii care au nevoie de digitalizare sunt transportul şi parcările publice. "Nu trebuie să îţi ia mai mult de 5 secunde să plăteşti un serviciu public cum ar fi parcarea sau transportul public", a explicat viceprimarul.

El şi-ar dori ca, aşa cum primarii de sector împreună cu edilul general s-au întâlnit şi au pus bazele unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară pentru deşeuri, să fie înfiinţată o asociaţie similară şi în ceea ce priveşte digitalizarea.

"Azi Primăria Municipiului Bucureşti nu are o direcţie care să aibă contactul direct cu operatorii economici. Asta ne propunem la reorganizare. Ne propunem o direcţie care să vină în sprijinul operatorilor economici şi aşa se va numi - Direcţia Sprijin Operatori Economici", a mai spus viceprimarul Capitalei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. bai baieti!

    vorbiti de digitalizare cand toate starzile sunt pline de gropi, gunoaie si parcurile sunt vai de mama lor! 

    in afara de imagine, fandoseala si vorbe-n vant mai stiti ceva????

    lasati-ne ca ne-am saturat de voi!!!! 

    1. Atentie la acest machedon,stelian bujduveanu,ajuns viceprimar al capitalei,desi el este din constanta.Pentru alegerea sa ca si consilier general in bucuresti,stelica,a cotizat la PNL cu 25000 de euroi.Acum,din functia pe care o detine,stelica,trebuie sa isi recupereze cei 25000 de euroi.Cum o v-a face ? Pai ca toti PNListii care si-au cumparat locurile atat in parlament cat si ca si consilieri,recuperarea se v-a face prin FURT.Pe bucuresteni ii mananca sobolanii,capusele si tantarii,iar machedonului ii arde de digitalizare. Stelica,ce zici ba baiatule de gropile de pe strazile bucurestiului.? A,nu le astupati ca doriti ca sa ba inmormanteze bucurestenii in ele cand nu vor mai suporta bataia de joc a voua,astia de dreapta cu mana cu care va satisfaceti placerile nu.Poate ii digitalizezi si hotelul lui tactu,ca sa nu apara la ANAF cu ce incasari face.!

    si cu cit mai multe semafoare si gauri in sosele si trotuare......sa nu uitam de dezvoltarea Capitalei prin tiganizare, precum in casele istorice din spatele mag.Cocor.....armate de anlfabeti care nu fac nimic nici ziua ,nici noaptea.

    ... ea decriptează cu celeritate hoțiile

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb