VICTOR COSTACHE, DESPRE SISTEMUL SANITAR: Este un sistem sanitar slăbit, care a fost legiferat şi întreţinut nesănătos ani de-a rândul

D.F.
Politică / 12 martie 2020

Este un sistem sanitar slăbit, care a fost legiferat şi întreţinut nesănătos ani de-a rândul

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, cataloghează sistemul sanitar românesc drept unul "slăbit, care a fost legiferat şi întreţinut nesănătos ani de-a rândul", şi susţine că bugetul pe care l-a găsit la minister când a preluat portofoliul era unul "vlăguit". Costache spune că România va trece în următorul scenariu cu privire la COVID-19 şi că autorităţile sunt pregătite.

Victor Costache a afirmat, miercuri seară, într-un interviu la Antena 3:"Este un sistem sanitar slăbit, este un sistem sanitar care a fost legiferat şi întreţinut nesănătos ani de-a rândul, un sistem sanitar care are foarte mult până va ajunge la nivelul Franţei, Germaniei sau Italiei care aţi văzut cât de repede un sistem sanitar ultraperformant cum a fost dat peste cap de această epidemie de COVID-19".

Acesta a catalogat drept "un buget vlăguit" cel pe care l-a găsit la Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţi a spus că "important este să nu repetăm din greşelile trecutului", adăugând că "nu este momentul să aruncăm cu piatra, să acuzăm pe nimeni în momentul de faţă".

"Trebuie toţi, ca popor, ca societate, să conştientizăm că nu mai putem în momentul de faţă să trăim ca până acum. Trebuie să călătorim mult mai puţin, să evităm aglomeraţiile până reuşim să descifrăm secretele acestui virus", a mai spus ministrul Sănătăţii.

El susţine că numărul cazurilor de îmbolnăvire va creşte, iar România va trece la următoarea fază.

Ministrul a mai precizat că sunt ţări care caută să se aprovizioneze cu materiale sanitare din stocurile din România, acesta fiind motivul pentru care autorităţile au interzis exportul de materiale sanitare.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Pai acest sistem a fost capusat, vlaguit si aproape desfiinta de sistemul privat. In acest caz mai bine il desfiintati sa stim una si buna.

    1. E,na,ce carcotas mai esti!N-ai auzit ce-au spus astia?Sistemul privat e asa,,in completarea sistemului public de sanatate astfel incat sa nu mai ramana picior de om bolnav in Romania.Vom fi cea mai sanatoasa tara din lume ,asa ca,nu-ti mai varsa naduful!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb