Victor Ponta a fost reconfirmat ca "membru de bază" al PSD

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 19 ianuarie 2016

Victor Ponta a fost reconfirmat ca "membru de bază" al PSD

Liviu Dragnea, actualul preşedinte al PSD, şi Victor Ponta, fostul preşedinte al acestui partid, au avut, ieri, o întâlnire menită să pună capăt tuturor speculaţiilor. Dragnea a anunţat că Ponta nu va pleca din partid şi că e deja stabilit ca acesta să candideze pe listele PSD, la Gorj, la alegerile parlamentare din toamnă: "Victor Ponta nu pleacă din PSD, nu îşi face alt partid, fundaţia pe care a înfiinţat-o este o acţiune a lui în care eu îl sprijin, este firesc să fac lucrul acesta pentru că are foarte multă experienţă, are foarte multe cunoştiinţe pe care e bine să le folosească. A fost o perioada agitată, în care s-au dat informaţii nereale. A fost o campanie o rupere totală între mine şi Victor Ponta. Nu am căzut nici eu, nici el în această capcană. Cred că a făcut mai bine că nu a ieşit în această perioadă. Se va implica, va spijini partidul în perioadele în care va fi în ţară, va veni la BPN, i-am spus că îl aştept la orice şedinţă a BPN sau Comitetul Executiv atunci când este în ţară. Victor este aşteptat la BPN atunci când va putea să vină şi nu va proceda aşa cum poate a procedat alt lider al acestui partid, să se supere pe partid. Nu poate, PSD i-a dat foarte multe satisfacţii, foarte multe poziţii în statul român şi nu are cum să uite asta şi nu va uita şi se va implica. În ceea ce priveşte candidatura la Parlament, va candida pe listele PSD, la Gorj."

Dragnea a transmis şi un alt mesaj legat de fundaţia nou creată de fostul premier: "Îl sprijin, este fundaţia pe care a înfiinţat-o şi îl sprijin cu tot ce pot, sigur, în limitele legii şi ale bunului simţ. În primul rând îl sprijin moral, adică îl încurajez să meargă mai departe cu această fundaţie. (...) Orice coleg e liber să se alăture la fundaţie, cu condiţia să nu afecteze activitatea pe care trebuie s-o aibă în partid". Victor Ponta a confirmat spusele lui Liviu Dragnea, spunând că rămâne membru PSD şi se pune la dispoziţia partidului atunci când i se cere acest lucru, iar fundaţia sa nu are legătură cu chestiunile politice. După ce a demisionat din fruntea Guvernului, Victor Ponta a evitat să mai meargă la sediul central al partidului, ieri având loc prima vizită după aproape trei luni.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a discutat la întâlnirea cu Victor Ponta şi despre colaborarea cu UNPR, mai ales că fostul premier avusese cu puţin timp înainte o întrevedere cu Gabriel Oprea: "Am ştiut că merge la UNPR. Înainte să ajungă la UNPR m-a sunat şi mi-a spus că întârzie puţin, pentru că a fost sunat de domnul Gabriel Oprea şi nu avea cum să refuze. Am discutat cu Victor lucrul acesta - legat de listele comune - şi am spus ceea ce am spus şi public. Sunt unii colegi, preşedinţi de organizaţii, care ar agrea această candidatură comună cu UNPR, alţii nu. Acesta a fost motivul pentru care le-am cerut tuturor ca în aceste două săptămâni să discute cu organizaţiile de partid ca atunci când vom lua decizia finală, săptămâna viitoare, după întâlnirea cu grupurile parlamentare, fiecare să-şi spună un punct de vedere legat de o legitimitate largă din cadrul organizaţiei, pentru că este o decizie extrem de importantă, poate fi chiar o decizie strategică pentru politica de alianţă". Majoritatea filialelor PSD nu vor o candidatură alături de UNPR în alegerile locale şi parlamentare, considerând că partidul condus de Gabriel Oprea nu are o imagine prea bună în acest moment. La începutul lunii februarie, Partidul Social Democrat va anunţa numele candidaţilor pentru alegerile locale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Victor Viorel a fost exclus candva ca "membru de baza PSD"? 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb