VICTOR PONTA: "Lansarea "Black Sea Regional Cooperation Projects 2020", în jurul datei de 20 februarie"

Ioana Dogaru
Miscellanea / 2 februarie 2016

Fostul premier Victor Ponta a anunţat pe Facebook că va lansa "Black Sea Regional Cooperation Projects 2020" în jurul datei de 20 februarie, publicând "actul de naştere oficial" al asociaţiei.

"Avem «actul de naştere» oficial al «Black Sea Regional Projects 2020»! Acum putem trece la următorii paşi procedurali (cod fiscal, sediu de lucru, program de activităţi) şi lansarea oficială în jurul datei de 20 februarie. Ne dorim să avem alături prieteni, parteneri, membrii corpului diplomatic şi reprezentanţii mediului de afaceri - toţi cei care au dorinţa şi capacitatea de a pune umărul la o viziune regională de dezvoltare", a scris Ponta pe reţeaua de socializare.

Victor Ponta a declarat recent că asociaţia nu are scopul de a face competiţie politică PSD sau vreunui alt partid, susţinând că "povestea" cu supărarea unor lideri social-democraţi pe iniţiativa sa a fost una "de presă".

El a explicat că prin "Black Sea Regional Cooperation Projects 2020" îşi propune, dintr-o perspectivă neguvernamentală, să sprijine continuarea unor proiecte economice regionale în care şi România este implicată.

"România a avut două obiective fundamentale - NATO şi UE. Şi le-a îndeplinit. Şi de atunci nu prea mai are niciunul în plus. E foarte bine că şi le-a îndeplinit. Sunt chestiuni ireversibile. Mai departe, însă, într-un an, 2016, cu atât de multe provocări şi crize, faptul că noi nu am fost mult mai prezenţi în zona Mării Negre, în zona Golfului, nu ne-am folosit relaţiile, cunoştinţele, să facem în primul rând proiecte economice, dar nu doar economice, a fost o pierdere de oportunităţi. Acum am şi timpul şi cunoştinţele necesare, am şi echipa din fundaţie capabilă şi cam toate proiectele pe care le cunoaştem şi le-am început în ultimii patru - cinci ani, de la noua cale a mătăsii cu China, la proiectele energetice în regiune, la proiectele de colaborare economică. Din postura aceasta neguvernamentală o să le sprijinim în continuare", a spus fostul premier.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb