VICTOR PONTA, NOI DEZVĂLUIRI: Ministerul Justiţiei a semnalat: OUG pentru Fondul Suveran este neconstituţională

F.B.
Politică / 16 noiembrie 2018

Victor Ponta (Sursa foto: Twitter9

Victor Ponta (Sursa foto: Twitter9

Actualizare : "Fondul Suveran de Investiţii, cel mai mare jaf din avuţia României"

Preşedintele partidului Pro România, Victor Ponta, afirmă că OUG privind aprobarea cadrului legal de înfiinţare a fondurilor suverane de investiţii ridică probleme de constituţionalitate şi adaugă că prin crearea acestor fonduri se are în vedere realizarea mai multor "obiective contrare" intereselor strategice ale României.

"Rechizitoriul împotriva celor vinovaţi de constituirea Fondului Suveran de Investiţii (cel mai mare jaf din avuţia României din ultimii 100 de ani) trebuie să înceapă de azi. Azi vă prezint primele dovezi - documentul oficial prezentat ieri, 15 noiembrie, Guvernului de către Ministerul Justiţiei, în care se arată că ordonanţa este neconstituţională. Fac precizarea că Liviu Dragnea nu a semnat nicăieri - este doar un instigator, cei băgaţi în faţă şi care şi-au pus semnătura pe această ordonanţă (din prostie, lăcomie sau laşitate) sunt vinovaţi de subminarea economiei naţionale, trădare, abuz în serviciu şi vor petrece mulţi ani în faţa justiţiei!", a scris Victor Ponta, vineri, pe pagina sa de Facebook.

(E.M.)

------

Fostul premier Victor Ponta publică o informare care ar fi fost prezentată în şedinţa de Guvern ieri, potrivit căreia Ministerul Justiţiei a avertizat că ordonanţa de urgenţă pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii este neconstituţională, scrie News.ro.

"ACUZ! Rechizitoriul împotriva celor vinovaţi de constituirea Fondului Suveran de Investiţii (cel mai mare jaf din avuţia României din ultimii 100 de ani) trebuie să înceapă de azi! Şi azi vă prezint primele dovezi - documentul oficial prezentat ieri 15 Noiembrie Guvernului de către Ministerul Justiţiei în care se arată că Ordonanţa este NECONSTITUŢIONALĂ! Fac precizarea că Liviu Dragnea nu a semnat nicăieri - este doar un instigator/ cei băgaţi în faţă şi care şi-au pus semnătura pe această ordonanţă (din prostie, lăcomie sau laşitate) sunt vinovaţi de subminarea economiei naţionale, trădare, abuz în serviciu şi vor petrece mulţi ani în faţa justiţiei!", scrie Victor Ponta pe contul său de Facebook.

El publică şi documentul la care face referire.

Este vorba despre o informare transmisă de către ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, către Secretariatul General al Guvernului, împreună cu OUG privind Fondul Suveran de Investiţii, în care sunt menţionate avizele transmise de ministere, precizând că Ministerul Justiţiei a avizat favorabil proiectul, însă cu observaţii.

Astfel, Ministerul Justiţiei trage atenţia asupra caracterului neconstituţional al actului normativ, din următoarele motive: neîndeplinirea condiţiilor pentru situaţia extraordinară, sintagma "fonduri suverane" este susceptibilă să creeze confuzie, derogările de la unele prevederi legale.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Securistule , taca-ti clanta!Ti-a trecut vremea!

    1. si unde sa mearga? sa lucreze în fabrica? acolo nu primeste salariu mare si pensie specială.

    Nastase facea treptat cate o privatizare pagubosa pt.tara si profitabila pt. el si partidul(gasca)lui.Dragnea vrea FOndul sa fure din o singura lovitura toate soccietatille valorase (hidroelectria,romgaz aeroporturisi porturi etc)detinute stat.Fondul va obtine credite garantate cu actiunle societatilor ,banii vor fi praduiti iar la scdenta creditorii voor intra in posesia actiunilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb