VICTOR PONTA: "Oamenii au de ales între 'fă, Ponta', 'fă, Dragnea' şi politruci ca Blaga, Iohannis, Udrea"

Politică / 30 august 2014

"Oamenii au de ales între 'fă, Ponta', 'fă, Dragnea' şi politruci ca Blaga, Iohannis, Udrea"

Premierul Victor Ponta a declarat ieri că a adoptat sloganul "fă, Ponta" ca simbol pentru proiectele iniţiate de actualul Guvern, blocate, însă, de "politruci" ca Vasile Blaga, Klaus Iohannis şi Elena Udrea, care "ştiu să facă scandal (...), să ne pârască pe la ambasade, să facă plângeri penale", potrivit Mediafax.

Prim-ministrul a explicat, în Alexandria: "< Politrucul > este un termen pe care îmi permit să îl folosesc de la domnul Iohannis. Grupul ăsta de politruci (Blaga, Iohannis, Udrea) ne-au arătat foarte clar ce ştiu ei să facă: ei ştiu să facă scandal, ei ştiu să ne pârască pe la ambasade, să facă plângeri penale. Oamenii au de ales între noi, cei care facem. De aceea am accentuat acest nou slogan de la Teleorman: < fă, Ponta >, < fă, Dragnea >! Noi facem lucruri, iar ei strigă, ţipă".

Joi, prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, s-a calificat drept "un politruc care vrea să candideze" la prima funcţie în stat: "Situaţia mea este un pic deosebită, fiindcă eu chiar am antecedente în sistemul educaţional, am fost dascăl de fizică timp de 15 ani, am condus un inspectorat şcolar timp de trei ani şi acuma sunt un politruc care vrea să candideze la Preşedinţia României".

Ponta a calificat drept "extrem de echilibrată" reacţia ambasadelor străine, cărora reprezentanţii ACL le-au reclamat ordonanţa prin care primarii pot migra politic fără pierderea mandatului. În schimb, preşedintele PSD i-a acuzat pe membrii opoziţiei de ipocrizie: "Cred că ne-am săturat cu toţii de această ipocrizie a politrucilor. Vă daţi seama cine protesta împotriva migraţiei politice: domnul Iohannis, care a candidat la Frontul Democratic German şi acum e PNL, domnul Boc, care a candidat la PDL şi acum e PMP, şi domnul Chiliman, care a candidat la PNL şi acum e PDL. Deci trei politruci şi trei traseişti politici care ne dădeau lecţii. Cui?".

Social-democratul a dat vina pe opoziţie când locuitorii din Alexandria i s-au plâns că sunt pe ultimul loc în ţară la numărul de locuri de muncă. Victor Ponta a afirmat că proiectele unui dig şi al unui nou stadion sunt blocate de consilierii locali ai PNL şi PDL, drept care nu pot fi create locuri de muncă.

Cum explică Ponta OUG referitoare la primari

Luni, Victor Ponta a declarat, referindu-se la ordonanţa propusă de vicepremierul Liviu Dragnea prin care li se permite aleşilor locali să îşi aleagă partidul fără a-şi pierde mandatul, că este necesară deblocarea autorităţilor locale şi ieşirea din "minciună" şi "ipocrizie".

"Nu am primit încă acest text de lege. Când îl primesc, o să-l discutăm şi anunţăm. Părerea mea despre acest lucru, vreau să vă spun foarte direct: cred că este necesar în primul rând să deblocăm autorităţile locale. Mi-a spus primarul general (al Capitalei - n.r.) că nu reuşeşte să mai lucreze cu Consiliul General. Toată lumea se dă afară, se dă în judecată. La fel se întâmplă şi în alte judeţe şi consilii. (...) Care e problema pentru noi? Avem programe în derularea autorităţilor locale care nu se pot implementa pentru că în CL şi CJ, prin această mişcare a domnului Blaga şi a domnului Iohannis, s-a bulversat tot şi nu se mai pot asigura majorităţi", a detaliat Ponta.

Social-democratul a arătat că toţi preşedinţii de consilii judeţene, primarii, consilierii judeţeni şi locali, cel puţin cei ai USL, au candidat în 2012 alături de Crin Antonescu şi Victor Ponta, iar acum "s-au trezit peste noapte" cu Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, fapt care "nu le este, probabil, foarte confortabil".

"Este vina domnului Blaga şi a domnului Iohannis care au şterpelit, aşa, voturile obţinute de USL şi au blocat practic activitatea consiliilor judeţene şi locale. Cred că ar trebui renunţat la ipocrizia asta, că oamenii care au fost aleşi pentru că erau cu Antonescu şi cu Ponta acum trebuie să lucreze cu Blaga şi Iohannis", a mai spus Ponta.

Ce spun ambasadele

Răspunzând unei întrebări adresate de Hotnews despre ordonanţa de urgenţă care le dă libertate primarilor să îşi schimbe partidul fără să îşi piardă mandatul, Ambasada Marii Britanii a transmis: "Legislaţia privind statutul aleşilor locali este o chestiune internă a României. Cu toate acestea, aşa cum am spus în numeroase alte ocazii, Guvernul britanic apreciază că modificările legislative intră în competenţa parlamentului ales democratic. Ordonanţele de urgenţă trebuie folosite pe cât de rar posibil, aşa cum prevede Constituţia României".

La rândul ei, Ambasada Statelor Unite ale Americii a punctat, într-un comunicat: "Am auzit argumente pro şi contra ordonanţei propuse cu privire la aleşii locali. Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales. Ne-am exprimat în trecut îngrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonanţe de urgenţă şi credem că măsurile de acest fel ar trebui discutate în cadrul unui proces legislativ deschis şi transparent care permite organizarea unei dezbateri la care să poată participa liber toate partidele politice, societatea civilă şi toate părţile interesate".

Ce răspunde Dragnea

Joi, vicepremierul Liviu Dragnea a răspuns îngrijorărilor Ambasadei SUA, explicând că nu este nedemocratic în respectiva OUG, care "nu va aduce atingere spiritului democratic" din România.

"Nu e nimic nedemocratic în interiorul acestei ordonanţe. Nu credem că poate să aducă atingere spiritului democratic din această ţară sau administraţiei locale", a punctat Dragnea.

Legat de motivul adoptării ordonaţei, viceprim-ministrul a afirmat: "Sunt blocaje multe în administraţia locală şi riscăm un blocaj generalizat".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Tentativa de atragere in PSD a primarilor liberali,prin suspendarea legii timp de 45 de zile nu entuziasmeaza cetatenii,asemenea "fapte"sunt suprema dovada ca PSD-ul doreste sa ramana un partid stat cu orice mijloace,in buna traditie a PCR.Alegerile sunt singurul mijloc democratic prin care se pot alege reprezentantii cetatenilor,orice alt fel de aranjament insemnand o intoarcere la feudalism,cand feudalii nu puteau fi dati jos

    Iohannis a fost ironic fata de incriminarile la adresa sa si a carierei sale politice. Pe vremea "politrucilor: Ihannis nu era nascut, iar tatal sau spre deosebire de altii, care au fost efectiv"politruci', a fost un sas cu surubelnita.

    1. Superb spus!Neamtu-i neamt!Smecherie cu ghivent!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb