VIDEOCONFERINŢA BURSA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / TĂNASE STAMULE, CONSILIER DE STAT LA CANCELARIA PREMIERULUI: "Executivul vrea exploatarea resurselor de gaze din Marea Neagă"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 25 septembrie 2020

Tănase Stamule

Tănase Stamule

Stamule: "Suntem în tatonări cu mai multe firme şi asocieri pentru investiţia în reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă"

Guvernul are mai multe direcţii de dezvoltare pe zona de energie, a anunţat Tănase Stamule, Consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului în domeniul economic, care a subliniat că ţara noastră trebuie să devină un exportator de energie.

Pe prima linie între obiectivele Executivului este tranziţia de la cărbune la gaz, aceasta fiind corelată cu dezvoltarea reţelelor de gaz pe teritoriul ţării. În prezent, doar 30% din cetăţenii României au acces la gaz, a evidenţiat oficialul, subliniind că extinderea reţelei de gaz va conduce la o creştere a atractivităţii economice şi de locuire: "Avem suficiente rezerve să acoperim România, însă, astăzi, doar 30% dintre cetăţeni au acces la gaze. Se rezolvă astfel şi problema tăierilor de păduri, pentru că mulţi oameni încă folosesc lemne pentru a se încălzi. (...) Când vin investitorii la Guvern, întreabă de câteva lucruri: prima întrebare, bineîn­ţeles, este dacă există autostradă în zona în care vor să investească, iar următoarea întrebare este dacă există reţele de gaz.

De aceea este prioritate zero ca aceste reţele să ajungă în cât mai multe regiuni ale României, în paralel cu dezvoltarea reţelei de autostrăzi. Trebuie să folosim gazele pe care le avem, pentru că cine ştie cum va evolua tehnologia în următorii zeci de ani şi vom rămâne cu ele nefolosite. O să se avanseze tehnologic".

Un alt obiectiv principal al autorităţilor este investiţia în reactoarele 3 şi 4 din cadrul Centralei de la Cernavodă. În acest sens, Tănase Stamule a precizat că există parteneri strategici foarte seriosi pentru dezvoltarea acestui proiect.

"Există mai multe companii care şi-au manifestat dorinţa să participe la proiectul Centralei de la Cernavodă. Suntem în tatonări cu mai multe asocieri, firme, care au un istoric de succes pe pieţele internaţionale şi care vor fi anunţate la momentul potrivit. Important este că Guvernul merge mai departe cu acest proiect şi căutăm cei mai serioşi parteneti pentru a-l duce la îndeplinire", a conchis domnia sa.

Printre altele, oficialul a mai anunţat că Executivul urmăreşte şi dezvoltarea de noi capacităţi de producţie pentru echilibrarea segmentului de energie eoliană.

De asemenea, Guvernul doreşte exploatarea resurselor de gaze din Marea Neagă şi va trata cu atenţie subiectul începând din decembrie, ca să nu existe discuţii care să afecteze aceste proiecte.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. Hotilor ne vindeti resursele pe gratis. In timp ce populatia Romaniei sta in frig pentru ca reteau de gaze acopera doar 35% din populatie, hotii care ne conduc ne vand gazul pe gratis la unguri care au 95% din populatie conectata la gaz. Hotii care ne conduc ne-au vandut pe gratis toate resursele. Face Transgaz BRUA in regim de urgenta sa fie exportat gazul Romaniei ca asa au primit ordin de la cei din vest si culmea unii spun ca conducta va fi platita de populatia Romaniei. Jaf pe fata. Aia hoti, astea hoti mama lor la toti. Fratilor numai votati PSD si PNL = 1% nici atat nu meritra, acum nu peste 4 ani.

    1. si pe cine sa votam ?

      Pe unii care nu au mai fost, tineri, dornici să lupte pentru prosperitatea acestei ţări, să le arătăm că votul nostru contează, că noi poporul suntem șefii şi nu i-am pus acolo doar să numească în toate structurile statului oamenii lor inculți şi proști (exact ca şi clanurile mafiote), aceștia având meritul doar că ascultă ordinele de partid orbește. Putem oare să nu ne mai întrebăm "Eu cu cine votez?" că asta tot facem de 30 de ani, îi tot rotim la putere (pe ei şi sateliți lor) şi în tot acest timp noi am fost ținuți în sărăcie, iar ei s-au lăfăit în bogăție (prin furt, hoţie că de aceea îşi numesc în toate structurile oamenii lor). E normal să îşi bată joc de noi știind că tot ei vor ieși să conducă ţara şi atunci votul nostru numai contează (ei au fost şi vor fi șefii, nu noi, dacă nu le arătăm că noi poporul suntem şefii).

      Acum importăm la greu energie şi toţi vin doar cu promisiuni, că facem aia, că facem cealaltă şi de fapt nu facem nimic. Tot distrugem, ca să facem loc la import. Ce ne mai place să importăm pentru ca să trăiască alţii bine. Jaf pe fata. Aia hoti, astea hoti, mama lor la toti. Fratilor numai votati PSD si PNL = 1% nici atat nu meritra, acum nu peste 4 ani.

      de ce psd ?Dragnea nu a vrut sa dea gazele si acum este la brutarie

      ce zici? îl interesa pe dragnea/

      ce zici? îl interesa pe dragnea?

      Ce

    Escrocii PNL au negociat cu americanii castigarea alegerilor in doua randuri contra gazelor din Marea Neagra.

    Sa le stricam ploile, la vot...  

    1. are grija sts sa nu stricam nici o ploaie ......stiu de pe acum cine castiga alegerile indiferent ce fac , pdl si plicusor ban . succes la vot ... ahahahaha !

      Americanii nu negociază cu aceste specimene, ei impun ce le convine.

      pro-rus ca intotdeauna....

      mai tragi INternationala comunista pe nas?  

      Care comunisti

    ok, incepeti scoaterea gazelor.

    si fiti atenti la ce echipamente si solutii tehnologice de mare adancime aduc americanii 

    1. Multumesc."Cu ochii cat cepele".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb