ZIARUL BURSA

25 septembrie 2020
Ediţia din 15.08.2024
Corneliu Bodea

VIDEOCONFERINŢA BURSA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / CORNELIU BODEA, PREŞEDINTE CRE: "Industria energetică, principalul motor de relansare economică ales de UE"

A.T.Companii / 25 septembrie 2020

"Panurile investiţionale, irealizabile fără un cadru legislativ care să ofere încredere"  

"Industria energetică are nevoie de solidaritate, să nu lăsăm pe nimeni în urmă"

Motorul principal pe care întreaga Uniune Europeană l-a ales pentru relansarea economică are o mare legătură cu industria energetică care este extrem de semnificativă în sistemul industrial al României, a declarat Corneliu Bodea, Preşedintele Centrului Român al Energiei (CRE).

Tudor Constantinescu

VIDEOCONFERINŢA BURSA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / TUDOR CONSTANTINESCU, CONSILIER PRINCIPAL AL DG ENERGIE, COMISIA EUROPEANĂ: "Investiţiile în eficienţă energetică au cel mai mare potenţial, chiar şi la nivel european"

A.T.Companii / 25 septembrie 2020

Analizele europene arată că investiţiile în eficienţă energetică au cel mai mare potenţial, chiar şi la nivel european, a subliniat Tudor Constantinescu, Consilier principal al DG Energie din Comisia Europeană. Deşi pandemia a început să-şi facă simţite efectele, iar investiţiile din domeniul energiei la nivel european au suferit o scădere de 17%, aceast este un moment bun pentru a determina care sunt planurile pentru următorii ani, fiind un moment de tranziţie energetică şi aflându-ne într-o perioadă de recuperare economică, condideră consilierul DG Energie.

Tănase Stamule

VIDEOCONFERINŢA BURSA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / TĂNASE STAMULE, CONSILIER DE STAT LA CANCELARIA PREMIERULUI: "Executivul vrea exploatarea resurselor de gaze din Marea Neagă"

E.O.Companii / 25 septembrie 2020

Stamule: "Suntem în tatonări cu mai multe firme şi asocieri pentru investiţia în reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă" 

Guvernul are mai multe direcţii de dezvoltare pe zona de energie, a anunţat Tănase Stamule, Consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului în domeniul economic, care a subliniat că ţara noastră trebuie să devină un exportator de energie.

Adrian Tănase

VIDEOCONFERINŢA BURSA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / ADRIAN TĂNASE, DIRECTOR GENERAL AL BURSEI DE VALORI BUCUREŞTI: "Statutul de piaţă emergentă creează premisele finanţării la costuri mai mici, pentru companii"

Andrei IacomiCompanii / 25 septembrie 2020

"Avem discuţii cu companiile energetice listate pentru ca acestea să intre în indicii de pieţe emergente"  

"Procesul de autorizare şi implementare a Contrapărţii Centrale va fi iniţiat la 1 octombrie"

Promovarea pieţei noastre de capital la statutul de emergentă de către agenţia FTSE Russell este foarte importantă pentru companiile listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), inclusiv pentru cele din domeniul energetic, deoarece se creează premisele finanţării investiţiilor la costuri mai mici, a punctat Adrian Tănase, directorul general al pieţei noastre de capital.

Dan Dragoş Drăgan

VIDEOCONFERINŢA BURSA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / DRAGOŞ DRĂGAN, SECRETAR DE STAT MEEMA: "Producţia şi utilizarea de hidrogen poate deveni un nou trendsetter la nivelul UE"

E.O.Companii / 25 septembrie 2020

Drăgan: "Cred că în următoarea perioadă vor exista clarificări legislative privind listarea Hidroelectrica" 

Cel mai probabil, în următoarea perioadă vor exista unele modificări legislative care să permită listarea Hidroelectrica la bursă, a spus Dan Dragoş Drăgan, Secretar de Stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, care a subliniat că, în cadrul companiei, sunt depuse toate demersurile pentru această operaţiune.

Sorin Ioan Bumb

VIDEOCONFERINŢA BURSA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / SORIN BUMB, PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU INDUSTRII ŞI SERVICII DIN CAMERA DEPUTAŢILOR: "Avem nevoie de o perioadă de tranziţie până la trecerea exclusivă pe surse de energie regenerabilă"

George MarinescuCompanii / 25 septembrie 2020

Realitatea din teren arată că doar 34% din populaţia României este racordată la reţelele de distribuţie a gazelor naturale, iar în ţară sunt oraşe întregi care nu au acces la reţelele de gaze naturale, în timp ce în spaţiul rural încălzirea locuinţelor se bazează pe lemn şi cărbune şi combustibilii solizi sunt folosiţi pentru preparea hranei, a precizat Sorin Ioan Bumb, preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor.

Majorarea pensiilor cu 40,3%: justiţie socială sau tranzacţie electorală ?

Majorarea pensiilor cu 40,3%: justiţie socială sau tranzacţie electorală ?

Valentin M. Ionescu Macroeconomie / 25 septembrie 2020

Valentin M. Ionescu

Mizându-se pe şocul politic, dar fară să se ţină cont de costul economic, PSD cu sateliţii săi au aprobat în Parlament rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat, luând în considerare majorarea pensiilor cu 40,3%, precum era prevăzut şi în Legea nr.127/2019. Astfel, s-a anulat pe viitor majorarea de 14% a punctului de pensie deja aplicată de guvern începând cu 1 septembrie.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
CCR dă undă verde dublării alocaţiilor

CCR dă undă verde dublării alocaţiilor

I.Ghe. Politică / 25 septembrie 2020

În urma deciziei, Guvernul ar trebui să plătească de la 1 august alocaţii duble pentru copii Conform Executivului, impactul pentru anul în curs de 2,3 miliarde lei nu poate fi acoperit din actualul buget de stat 

Guvernul trebuie...

A cincea cheie

Cornel CodiţăEditorial / 25 septembrie 2020

Cornel Codiţă

Orice pariu conţine un risc. Pentru unul dintre participanţi, cel cu pierderea, riscul se materializează inevitabil. În plus, nu de puţine ori, pariul este un contract între un hoţ şi un prost!

MACRO NEWSLETTER 25 Septembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 25 Septembrie 2020

Macroeconomie / 25 septembrie 2020

Încrederea mediului de afaceri din Germania a crescut sub aşteptări în septembrie 2020. Indicele încrederii a crescut până la 93,4 puncte, de la 92,5 puncte în luna anterioară, în condiţiile în care indicele aşteptărilor pentru următoarele 6 luni...

Angajatul autohton îşi apreciază şeful până la ... vot

O.D.Miscellanea / 25 septembrie 2020

Angajaţii autohtoni, o treime, îşi apreciază atât de mult şefii încât i-ar şi vota. Celelate două părţi, mai puţin un mic procent, ţin atât de mult la superiorii lor ierarhici încât nu ar suporta să îi piardă, aşa că nu le-ar acorda votul.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo