VIDEOCONFERINŢA BURSA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / MIHAELA TOADER, DIRECTOR DE STRATEGIE ROMGAZ: "Ne preocupă foarte mult producţia de hidrogen"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 25 septembrie 2020

Mihaela Toader

Mihaela Toader

Mihaela Toader: "Ne gândim la proiecte integrate care să conducă la producţia de energie verde" Unul dintre obiectivele Romgaz este să devină jucător regional, a spus doamna Toader

Romgaz a pregătit strategia de investiţii pentru următorii cinci ani şi are câteva directii noi, urmărind consolidarea rolului în piaţa producţiei de energie electrică, a anunţat Mihaela Toader, Director Direcţia Strategie, Relaţii Internaţionale, Fonduri Europene în cadrul companiei.

Conform domniei sale, compania de stat se uită cu foarte mare atenţie la zona de energie verde şi speră ca până la finalul acestui an să identifice câteva proiecte de investiţii în energia regenerabilă. Mihaela Toader a completat: "Ne interesează foarte mult partea de cecetare. În acest sens, producţia de hidrogen ne preocupă şi ne gândim la proiecte integrate care să conducă la producţia de energie verde, chiar dacă noi tradiţional nu suntem foarte verzi, prin prisma gazului. Ne uităm spre aceste oprtunităţi, iar fondurile nerabursabile şi chiar şi cele rambursabile sunt binevenite, pentru că scad costurile finanţării şi ne cresc credibilitatea în piaţă".

Aşadar, pe lângă core-business-ul său, compania de stat vizează producţia de energie electrică prin combinarea gazului cu energia verde, sursele regenerabile şi hidrogenul, a conchis reprezentantul Romgaz, adăugând: "Suntem în analiză în acest moment, avem studii de fezabilitate deja lansate şi cred că la începutul anului viitor vom avea deja indentificate proiectele în acest sector".

Referitor la marile proiecte derulate de companie, pe lângă capacitatea de la Iernut, care este finalizată în proporţie de circa 93%, Romgaz are aprobat planul pentru dezvoltarea unei noi capacităţi de producţie la Mintia. Mihaela Toader a precizat că societatea de stat este în proces de demarare a achiziţiei publice pentru partea de "owner engineering" şi pentru contractarea lucrărilor efective. Probabil că la începutul anului viitor va fi demarată şi această inves­tiţie, conform estimărilor doamnei Toader, care a precizat că este un proiect matur: "Ne uităm şi spre alte locuri din ţară unde să putem dezvolta capacităţi de energie electrică şi în 2-3 ani sperăm să acoperim importul de energie electrică pe care îl face România în acest moment".

Nu în ultimul rând, din strategia de dezvoltare a Romgaz face parte şi obiectivul de a deveni jucător regional, după cum a subliniat Mihaela Toader, adăugând: "Am urmărit un proiect regional în prima parte a anului, dar tulburările din piaţă, pandemia, ne-au făcut să fim mai reţinuţi referitor la respectivul deal, care era regional. Urmărim, însă, cu interes în continuare piaţa regională şi dacă vom identifica oportunităţi cu certitudine că ne dorim să devenim jucător regional. Suntem în diverse discuţii pentru unele proiecte, dar climatul actual nu ne ajută".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb