VIDEOCONFERINŢA BURSA "ENERGIA ÎN PRIZĂ" / CORINA POPESCU, CEO, ELECTRICA: "Digitizarea, unul din pilonii planurilor de investiţii pentru următorii 5 ani, la nivelul grupului"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 25 septembrie 2020

declarat Corina Popescu

declarat Corina Popescu

Electrica este în perioada de implementare a strategiei aprobate anul trecut, aceea de consolidare a liniilor de business existente şi restructurare a afacerilor pe cele trei linii de business existente.

"Am început destul de încet, dar sper ca în curând să se vadă şi roadele, acela de a creşte şi de a adăuga la liniile actuale de business şi alte business-uri", a declarat Corina Popescu, CEO Electrica.

Domnia sa a precizat că Electrica este, probabil, unul dintre cei mai mari investitori în sectorul energiei elctrice, cu investiţii de peste 2 miliarde lei în reţele de distribuţie, de la listare şi până în prezent.

Corina Popescu a mai adăugat: "Planurile de dezvoltare pentru următoarea perioadă sunt la fel de ambiţioase. Ne dorim să investim mai mult în partea de digitizare şi ne dorim ca eficienţa investiţiilor să crească foarte mult. Digitizarea, din perspectiva mea, este unul din pilonii planurilor de investiţii pentru următorii 5 ani, la nivelul grupului".

Totodată, domnia sa a spus că, în prezent, contextul în care îşi desfăşoară activitatea operatorii de distribuţie se schimbă.

"Ne uităm să fie implementată noua directivă din pachet şi acolo distributorii vor capăta şi această funcţie de agregare, vor putea să contribuie alături de operatorii de transport şi sistem la tot ce înseamnă securitate. Acesta este şi motivul pentru care, deja la nivel european putem să vorbim despre o grupare a acestor operatori de distribuţie într-o asociaţie europeană similar cu ENTSO-urile şi prin colaborarea între cele două autorităţi europene se vor dezvolta viitoarele linii de securitate la nivel regional şi apoi european", a mai spus Corina Popescu.

În plus, domnia sa a precizat că Electrica a aplicat să devină membriu ai acestei asociaţii la nivel european şi speră că va reuşi să contribuie acolo aşa cum Transelectrica contribuie la dezvoltarea reglementărilor aplicabile în sectorul energiei electrice.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Hotilor ne vindeti resursele pe gratis. In timp ce populatia Romaniei sta in frig pentru ca reteau de gaze acopera doar 35% din populatie, hotii care ne conduc ne vand gazul pe gratis la unguri şi austrieci care au 95% din populatie conectata la gaz. Hotii care ne conduc ne-au vandut pe gratis toate resursele. Face Transgaz BRUA in regim de urgenta sa fie exportat gazul Romaniei ca asa au primit ordin de la cei din vest si culmea unii spun ca conducta va fi platita de populatia Romaniei. Ce ne mai place doar să vorbim. Acum importăm la greu energie şi toţi vin doar cu promisiuni, că facem aia, că facem cealaltă şi de fapt nu facem nimic. Tot distrugem, ca să facem loc la import. Ce ne mai place să importăm pentru ca să trăiască alţii bine. Jaf pe fata. Aia hoti, astea hoti, mama lor la toti. Fratilor numai votati PSD si PNL = 1% nici atat nu meritra, acum nu peste 4 ani.

    Nu poti plati in sold pe aplicatie DOAR LA FIRMELE DE STAT APAR ACESTE PROBLEME CU SOFT DE PLATI DE PROASTA CALITATE.....

    Citit contorul de curent cu batut la usa dupa 30 ani de ineficienta......o sinecura ce trebuia restructurata de stat.....masiv si cu audit extern.....plus management privat....pe obiective si performanta.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb