Englezii au calculat câţi bani pierd fără spectatori

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 25 septembrie 2020

Englezii au calculat câţi bani pierd fără spectatori

Federaţia engleză (FA) şi Liga engleză de fotbal (EFL) au avertizat că o prelungire a interzicerii suporterilor pe stadioane ar avea consecinţe dramatice pentru ligile inferioare (Championship, League One, League Two, 2-4) şi a apreciat că pierderile s-ar cifra la 220 de milioane de euro pentru un sezon întreg cu porţile închise. Preşedintele EFL, Rick Parry, a explicat situaţia în faţa unei comisii parlamentare: "'Cluburile din EFL au pierdut 50 de milioane de lire sterline (55 de milioane de euro) în sezonul trecut prin simplul fapt că au jucat cu porţile închise sau că finalul de sezon a fost anulat şi pot pierde alte 200 de milioane de lire (220 de milioane de euro) în sezonul 2020/2021 dacă ni se cere să jucăm fără suporteri tot sezonul''.

Guvernul britanic a oprit proietul care prevedea o revenire treptată a suporterilor în stadioane începând din octombrie, printre măsurile anunţate pentru a încerca să stopeze creşterea numărului de infectări cu Covid-19 în ţară. Premierul Boris Johnson a precizat că aceste măsuri ar putea rămâne în vigoare timp de şase luni, o catastrofă pentru multe cluburi a căror principală resursă financiară este reţeta financiară obţinută în ziua meciului. "'Acum este foarte urgent să putem înţelege calendarul pe care îl are în vedere guvernul pentru revenirea suporterilor pe stadioane când o va permite situaţia'', a adăugat Parry. Federaţia, pe de altă parte, a insistat asupra necesităţii imperative de susţinere financiară a cluburilor ameninţate cu dispariţia. "'Înţelegem decizia guvernului, deoarece sănătatea naţională este prioritară. Totuşi, e important să conştientizăm că impactul asupra fotbalului va fi imens'', se arată într-un comunicat al federaţiei. Schimbarea de optică a guvernului a fost primită şi mai rău după ce şapte meciuri au servit în weekend-ul trecut drept evenimente-test în ligile inferioare, cu 1.000 de spectatori autorizaţi şi un protocol adaptat. Pe de altă parte, barurile, restaurantele, sălile de sport şi cinema rămân deschise.

Italia redeschide progresiv

Ministrul italian al Sportului, Vincenzo Spadafora, a anunţat că planurile pentru redeschiderea progresivă a stadioanelor în Italia sunt pregătite pentru a fi aprobate, la aproape şapte luni de la debutul pandemiei de coronavirus: "Joi, un nou protocol pentru redeschiderea treptată a stadioanelor urmează să fie aprobat în unanimitate de către autorităţile regionale". Protocolul "va fi apoi prezentat vineri, comitetului ştiinţific şi tehnic, pentru a redeschide treptat şi în siguranţă toate competiţiile sportive, nu doar fotbalul", a adăugat demnitarul. În Italia, începând de duminică, toate evenimentele sportive în aer liber pot avea loc în faţa a maximum 1.000 de spectatori, după şapte luni în care s-au desfăşurat cu porţile închise din cauza Covid-19. "Scopul meu şi al întregului guvern este de a aduce fanii înapoi pe stadioane, pentru toate sporturile, oferind reguli identice pentru toate disciplinele", a adăugat Spadafora. Ministrul a indicat însă că redeschiderea totală a stadioanelor va avea loc cu siguranţă mai târziu, în funcţie de datele care vor fi colectate, în special după redeschiderea şcolilor. La rândul său, ministrul adjunct al Sănătăţii, Pierpaolo Sileri, a spus că, în opinia sa, stadioanele ar putea fi deschide la o treime din capacitatea lor normală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb