VIDEOCONFERINTA BURSA THE POST PANDEMIC WORLD / VALENTIN IONESCU, ASF: "Puţine industrii vor scăpa din această criză fără să fie reformate, restructurate sau eliminate"

Adelina Toader
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 30 aprilie 2020

VALENTIN IONESCU

VALENTIN IONESCU

Flexibilitatea şi automatizarea, cuvintele cheie pentru era afacerilor post-Covid

Criza cauzată de pandemia de coronavirsu va genera schimbări uriaşi şi puţine industrii vor scăpa fără să fie reformate, restructurate sau eliminate, a declarat Valentin Ionescu, director Direcţia de Strategie şi Stabilitate Financiară, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în cadrul video­conferinţei BURSA, "The Post-Pandemic World". Domnia sa consideră că flexibilitatea şi automatizarea vor fi cuvintele cheie pentru era afacerilor post-Covid , iar cei care au aceste capacităţi vor fi câştigătorii.

"Criza de astăzi şterge vechile modele de afaceri ineficiente cărora le-au expirat deja utilitatea. Distrugerea creativă pe care criza o va declanşa va oferi, în cele din urmă, oportunităţi imense de inovare şi îmbunătăţiri dinamice ale productivităţii, atât timp cât resursele de la afacerile ineficiente sau falimentare vor fi realocate în mod eficient. COVID-19 va forţa o renaştere a multor industrii, întrucât toată lumea stă acasă în izolare, reevaluând şi reimaginând modurile de consum, furnizare, interacţiune şi productivitate. Paradoxal, datorită tehnologiei, oamenii sunt mult mai bine conectaţi astăzi ca niciodată, chiar şi în izolarea lor fizică", a explicat reprezentantul ASF.

Valentin Ionescu a mai spus că, în acelaşi timp, pe partea pozitivă, distrugerea creativă pe care criza o va declanşa va oferi, în cele din urmă, oportunităţi imense de inovare şi îmbunătăţiri dinamice ale productivităţii, atât timp cât resursele de la întreprinderi ineficiente sau falimentare vor fi realocate în scopuri mai promiţătoare.

"Efectele crizei COVID-19 vor reverbera în societatea şi economia noastră în următorii ani şi vor transforma modul în care lumea operează pentru viitor. Evoluţiile care, în mod normal, s-ar derula treptat în decursul anilor vor fi acum înghesuite în câteva luni", a mai explicat oficialul ASF.

În plus, Valentin Ionescu a mai spus, referitor la companiile private care caută capital, că evaluările vor scădea, acţionarii şi conducerea ar trebui să se aştepte ca investitorii să aplice modele mult mai exigente la evaluare, iar banii nu vor curge la fel de liber ca în trecut.

Domnia sa a afirmat: "În timp ce ultimul deceniu a aparţinut unor afaceri cu caracter disruptiv, direcţionate de consum, care au redefinit relaţionarea cu brandurile, următorul deceniu va aparţine celor care regândesc rolul contactului uman în cadrul tranzacţiilor şi prioritizează eficienţa, adaptabilitatea şi sustenabilitatea. În actualul mediu, am văzut că afacerile de e-commerce apar ca fiind câştigători, dar şi afacerile tradiţionale, au avut oportunitatea de a extinde operaţiunile online. Oportunităţile pe care aceste companii le aduc consumatorilor, inclusiv grupurilor care au adoptat mai lent tranzacţiile digitale, vor deveni noua normalitate".

Valentin Ionescu a subliniat că va fi vital pentru companiile care vor continua să ţină cont de noile comportamente şi aşteptările consumatorilor care vor ieşi din această pandemie.

"Un exemplu în acest sens îl reprezintă trecerea masivă de la evenimente şi întâlniri în persoană la softuri care permit organziarea de conferinţe online. În multe cazuri, acestea nu sunt doar tactici de supravieţuire pe termen scurt, ci sunt noi comportamente care sunt apreciate de mulţi oameni pentru eficienţa oferită. Astfel, acestea vor deveni noile norme sociale care vor fi şi în atenţia investitorilor", a explicat reprezentantul ASF.

Totodată, Valentin Ionescu a mai afirmat că vor apărea noi companii pe piaţă care să ofere tehnologii noi şi de nişă care se potrivesc noilor norme sociale: muncă de la domiciliu, acces la distanţă, noi măsuri de securitate şi sănătate, telemedicină, plăţi şi tranzacţii fără contact, showroom-uri virtuale de tot felul, potenţiale călătorii virtuale.

Domnia sa consideră că sistemul economic care va fi construit după această pandemie va trebui să fie mai puţin vizibil, mai rezistent şi mai atent la faptul că globalizarea economică a depăşit cu mult globalizarea politică.

"Atâta timp cât acest lucru este valabil, ţările vor trebui să depună eforturi pentru a asigura un echilibru mai bun între a profita de globalizare şi a se baza mai mult pe propriile puteri", a adăugat Valentin Ionescu, care a mai precizat că schimbările trebuie sa aibă la baza principiul evoluţiei şi nu al revoluţiei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Resident Evil or Village Nonsense!

    Dupa noile dezvaluiri, dupa care virusul nu poate fi oprit nici prin izolare, ci se opreste de la sine in 70 de zile, pandemia pare sa fie o INFODEMIE! Posturile platite de marile companii Pharma aduc panica in randul oamenilor! O pandemie porneste de la 1% din populatia planetei, adica de la 77, 000, 000 de oameni morti! In USA mor aproximativ 8, 334 de oameni pe zi! Daca ii trecem pe toti mortii la coronavirus, in 8 zile obtinem suma de 65, 000! Sa fie asa? CATI AU MURIT DE CANCER IN ACEASTA PERIOADA? DE BOLI CARDIO-VASCULARE? NIMENI NU FACE PUBLICE ACESTE INFORMATII!!! MULTI MOR DIN CAUZA VENTILATOARELOR!! Intalnim oameni care se plang ca au avut coronavirus si temperatura mare, de 39-40 de grade, la 40 de ani!! Sa fi fost scosi din tipla exact in acel moment? Nu au avut nicio febra de 39-40 de grade Celsius, nicio senzatie ca nu au putut respire pana atunci, niciodata in copilaria lor? Cine nu are temperatura mai mica de 38 de grade Celsius nu intra intr-o institutie! Un DJ este scos cu forta de SIAS pentru ca a aratat marea! In aceste momente ale Infoapocalipsei, telefoanele sunt ascultate la maximum! Daca pe undeva in lume au existat proteste, ele nu apar pe POSTURILE TV, THE NEW 2, 020 IRON CURTAIN! UN SPECTACOL GEN CEAUSHESCU, SUB PRESIUNI DIN UMBRA, FORTAT DE ASASINII ECONOMICI SA EXPUNA CULTUL PERSONALITATII!!! IMM-urile, EDITURILE, COMPANIILE AERIENE SI DE CROAZIERE, CAFENELELE, RESTAURANTELE, TURISMUL, TOATE SE PRABUSESC! MARIILE COMPANII, GEN FORD, DACIA-RENAULT, CRIS-TIM PAR SA-SI REIA ACTIVITATEA! ALTE STIRI APOCALIPTICE: DECLARAT POZITIV, FARA SIMPTOME, SILIT SA STEA INTR-UN SPITAL-INCHISOARE CU INFECTII NOSOCOMIALE SI TEHNICI DE SANATATE DE EV MEDIU INTUNECAT! NU VA FI ASTA UN AVANTAJ PENTRU O VIRTUALA NEW POLITICAL POLICE, PENTRU A-I TINE IN INCHISOAREA-SPITAL UNDE SA ~GET RID OF THEM~ SAU ACASA PE REZISTENTII LA NOUA ORDINE MONDIALA? SA RAMANA FARA SERVICIU, TRANSFORMATI IN HOMELESS??? PROSTII, VOR SPUNE CEI DESPRE CARE NICI NU ACUM NU STIM CAT SI CUM AU FACUT JOCUL SERVICIILOR SECRETE SECRET: SECRET POLICE SNITCHES!!! CE URMEAZA??? POPULATIA CONFINATA IN CASA FOREVER? VACCINUL OBLIGATORIU CU CE SUBSTANTE? CARE GENEREAZA CANCER IN 2-3 ANI? REPORTAJUL CU ACEI CETATENI CARE S-AU IMBOLNAVIT DE VIRUS IN ALTE TARI SA FI FOST EGAL CU PROPAGANDA AUTORITATILOR COMUNISTE DUPA CARE CEI CARE PLECAU IN STRAINATATE AJUNGEAU PROST, IN MIZERIE, IN TARILE CIVILIZATE? 

    INFODEMIA PANDEMIA CORONAVIRUS PARE O CONSPIRATIE NEONAZIBOLSEVICA!

    1. DE CATRE AUTORITATI!!! WITH MASK ON FACE FOREVER!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb