Executivul şi-a propus să investească în economia ţării 100 miliarde euro, în următorii zece ani, a anunţat Augustin Cătălin Iapă, secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA). Oficialul a menţionat că, în aceeaşi perioadă, autorităţile intenţionează să construiască, prin ANL, un număr de 10.000 de locuinţe pentru specialiştii din sănătate şi educaţie şi 5000 de apartamente pentru tineri, reprezentând o investiţie totală de 3 miliarde lei, pentru partea de unităţi locative.
În perioada de criză, Guvernul a investit masiv şi, în primele şase luni ale anului, a fost înregistrat un record al ultimilor zece ani de 16,1 miliarde lei investiţii publice, conform lui Cătălin Iapă. Prin comparaţie, în 2017 s-au investit doar 6 miliarde lei, în prima jumătate a anului.
Stimularea şi dezvoltarea capitalului autohton este modelul pe care şi-l propune actualul Guvern, a mai precizat domnia sa: "Vrem să facem investiţii în domenii strategice ale economiei, să tranformăm digital economia şi administraţia publică, să pregătim economia pentru o revoluţie tehnologică. (...)
Este foarte important să facem tranziţia către o economie durabilă".
Primul domeniu de dezvoltare a infrastructurii este cel de transport, potrivit reprezentantului MLPDA, care a precizat că Executivul şi-a propus să dezvolte, în următorii zece ani, peste 400 de km de autostrăzi şi drumuri expres, fiind prevăzuţi circa 4,3 miliarde euro în acest sens: "Ne propunem să investim şi în sectorul energetic, în sănătate - unde aş puncta construirea spitalelor regionale din Cluj Napoca, Iaşi, Craiova, cu un total de 1,64 miliarde euro şi investiţiile din sistemul sanitar local, în valoare de 7,5 miliarde lei. În educaţie am programat investiţii majore şi, de asemenea, în dezvoltarea locală, în mediu, agricultură şi infrastructura sportivă.
La nivel de dezvoltare locală, ne propunem să investim în reţelele de apă şi canalizare, să extindem reţelele de distribuţie a gazelor naturale, să modernizăm şi să reabilităm drumurile judeţene şi locale, iar pentru sectoarele de renovare, termoficare, reabilitare a clădirilor cu risc seismic şi reabilitare energetică a acestora avem alocate fonduri importante pentru perioada următoare".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.07.2020, 12:13)
Eu imi propun 200 de miliarde, da ce zic eu 200... hai 1 trilion ca nu ma doare gura.
Neaparat sa va feriti sa faceti autostrazi pentru ca dauneaza. Aia cu infrastructura sportiva e magistrala.
Recomand borduri, pavele si panselute, cat mai multe si schimbate cat mai des.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 17.07.2020, 17:42)
Vise, vise pentru adormit prostimea; doar vin alegerile, nu?
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.07.2020, 16:14)
Apai cum de calu' asta nu te-a prostit ca iapa merge de mai multe ori la apa ?
2.2. investitii adevarate (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de gica sunca în data de 18.07.2020, 18:47)
cele mai tari investitii sunt in politica.
Nu mai trebuie sa spargi banci.
Intri in politica , dai legi de pensii speciale, dai legi de pensii speciale si pentru cei ce pot sa-ti puna bete in roate, si esti asigurat,cam cat ai sparge o banca pe fiecare luna.Pe restul de prosti ,dai dracu ca platesc ei,ca asa e soarta lor ,ca au primit si ei galeti, calendare, ce dracu nu le ajunge?
3. Final de crestere bani in piata!!!!
(mesaj trimis de Nu guvernul isi propune în data de 19.07.2020, 08:36)
Nu guvernul isi propune!!!
E fortat sa cheltuiasca banii caci se intra in ultima faza de crestere a banilor in piata.
Se intra in final de cheltuiala a guvernelor ca pondere procentuala in piete.
Nu givernele isi propun, aia sunt banii creati in sistem pe dobanzile compuse adunate, pornite din inceputul de trend.
Se intra in ultima faza inflationista a banilor (formelor de ious) urmand o deflatie de 7 ani.
Cine nu crede sa citeasca istora economica a natiilor.
Iar la final Profiturile se vor Privatiza iar Pierderile se vor Socializa.