ZIARUL BURSA

17 iulie 2020
Ediţia din 15.08.2024
Adrian Vascu

VIDEOCONFERINŢA "INVESTIŢII IMOBILIARE ŞI ACHIZIŢII PUBLICE ÎN PANDEMIE" / ADRIAN VASCU, PARTENER VERIDIO: "Caietul de sarcini este o mare problemă în România"

M.G.Companii / 17 iulie 2020

Este extrem de important ca inventarul naţional digital al clădirilor (imobile şi clădiri publice) să fie făcut public după ce acesta va fi finalizat de Guvern anul viitor, consideră Adrian Vascu, partener Veridio şi moderatorul dezbaterii de ieri. El a mai notat că caietul de sarcini este o mare problemă în România.

3 milioane de euro - amendă pentru neimplementarea directivei privind prevenirea spălării banilor

CJUE SANCŢIONEAZĂ ROMÂNIA: 3 milioane de euro - amendă pentru neimplementarea directivei privind prevenirea spălării banilor

Gheorghe IorgoveanuPolitică / 17 iulie 2020

Curtea d Justiţie a Uniunii Europene a condamat, ieri, ţara noastră la plata unei amenzi de 3 milioane de euro, pentru că nu a transpus complet, în termenul prevăzut, Directiva privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor sau finanţării terorismului, se arată într-un comunicat de presă al respectivei instituţii.

Laszlo Borbely

VIDEOCONFERINŢA "INVESTIŢII IMOBILIARE ŞI ACHIZIŢII PUBLICE ÎN PANDEMIE" / LASZLO BORBELY, CONSILIER DE STAT LA CABINETUL PRIM-MINISTRULUI: "Sper ca anul viitor să pornim cu un inventar digital al clădirilor"

George MarinescuCompanii / 17 iulie 2020

Trebuie să ne schimbăm atitudinea faţă de investiţii şi să le corelăm cu noile măsuri europene - Green Deal, noua strategie pe biodiversitate, noua taxonomie şi Just Transition Fund, a afirmat consilierul de stat Laszlo Borbely, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului.

Tănase Stamule

VIDEOCONFERINŢA "INVESTIŢII IMOBILIARE ŞI ACHIZIŢII PUBLICE ÎN PANDEMIE" / TĂNASE STAMULE, CONSILIER DE STAT ÎN CADRUL CANCELARIEI PRIM-MINISTRULUI ÎN DOMENIUL ECONOMIC: "Noul program Prima Casă va dinamiza piaţa construcţiilor rezidenţiale"

George MarinescuCompanii / 17 iulie 2020

Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică arată că pentru actualul guvern sunt prioritare investiţiile în toare domeniile de activitate, a declarat Tănase Stamule, consilier de stat în domeniul economic în cadrul Cancelariei Prim-ministrului.

Cristian Erbaşu

VIDEOCONFERINŢA "INVESTIŢII IMOBILIARE ŞI ACHIZIŢII PUBLICE ÎN PANDEMIE" / CRISTIAN ERBAŞU, PREŞEDINTELE FPSC: "Criteriile pentru obţinerea proiectelor defavorizează companiile româneşti"

E.O.Companii / 17 iulie 2020

Situaţia în domeniul construcţiilor nu este atât de rea, în acest moment, însă din toamna care vine şi până la primăvară lucrurile pot fi un pic mai delicate, este de părere Cristian Erbaşu, preşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC) şi Director General la Construcţii Erbaşu.

Marian Petre Miluţ,

VIDEOCONFERINŢA "INVESTIŢII IMOBILIARE ŞI ACHIZIŢII PUBLICE ÎN PANDEMIE" / MARIAN PETRE MILUŢ, CEO PREFAB: "Trebuie să existe unitate în decizia politică"

A.V.Companii / 17 iulie 2020

"Străinii câştigă licitaţiile cu un laptop, iar noi stăm cu cârca pe şantier ca să lucrăm, zi şi noapte"  

"Firma care a făcut Stadionul Naţional cu 230 de milioane de euro a venit la compania noastră şi mi-a spus să fac lucrarea cu 60 de milioane de euro"

Atunci când autorităţile vorbesc despre proiecte pe 10 sau pe 30 de ani, trebuie să existe o unitate în decizia politică pentru că, în caz contrar, peste ani, tot ce se discută în prezent va fi schimbat de conducerile care vor urma, este de părere Marian Petre Miluţ, CEO al Prefab SA, care spune: "Cred că un mesaj pentru Executiv şi pentru clasa politică este ca la aceste planuri la care guvernul lucrează - strategii, proiecte pe termen mediu şi lung, să achieseze şi celelalte forţe politice.

O bătălie decisivă într-un război istoric

Cornel CodiţăEditorial / 17 iulie 2020

Cornel Codiţă

În acest sfîrşit de săptămînă, va avea loc la Bruxelles reuniunea la vîrf a decidenţilor din Uniunea Europeană pentru a stabili condiţiile şi soluţiile alocării resurselor necesare combaterii consecinţelor crizei generată de pandemie şi asigurarea relansării economice.

Bogdan Gubandru

VIDEOCONFERINŢA "INVESTIŢII IMOBILIARE ŞI ACHIZIŢII PUBLICE ÎN PANDEMIE" / BOGDAN GUBANDRU, Director CUSHMAN & WAKEFIELD ECHINOX: "Volumele investiţionale din 2020 sunt încurajatoare"

M.G.Companii / 17 iulie 2020

Trimestrul doi din acest an a reprezentat o perioadă fără precedent pentru piaţa imobiliară, în contextul crizei Covid-19, a afirmat Bogdan Gubandru, director investment agency la Cushman & Wakefield Echinox. Potrivit acestuia, per total pe 2020, volumele investiţionale din piaţa construcţiilor sunt totuşi încurajatoare în comparaţie cu anii trecuţi în condiţiile în care încă există bani în piaţă şi nu sunt semne de criză financiară.

Ramona Veleanu

VIDEOCONFERINŢA "INVESTIŢII IMOBILIARE ŞI ACHIZIŢII PUBLICE ÎN PANDEMIE" / RAMONA VELEANU, VICEPREŞEDINTE FGS FAMILIA: "Un lucru care ne preocupă este munca nedeclarată din construcţii"

M.G.Companii / 17 iulie 2020

Un lucru care preocupă partenerii sociali din piaţa construcţiilor este munca nedeclarată, a afirmat Ramona Veleanu, vicepreşedinte al Federaţiei Generale a Sindicatelor Familia (FGS Familia). Aceasta a indicat că o soluţie ar fi negocierea contractelor colective de muncă la nivel sectorial.

Costin Bănică

VIDEOCONFERINŢA "INVESTIŢII IMOBILIARE ŞI ACHIZIŢII PUBLICE ÎN PANDEMIE" / COSTIN BĂNICĂ, HEAD OF INDUSTRIAL DEPARTMENT, JLL: "Investiţiile dezvoltatorilor au continuat, în ciuda pandemiei"

A.T.Companii / 17 iulie 2020

Investiţiile dezvoltatoriilor au continuat chiar şi în perioada pandemiei, potrivit lui Costin Bănică, Head of Industrial Department, JLL. Domnia sa a precizat că estimările indică un volum de aproximativ 600.000 de metri pătraţi de spaţii industriale noi care vor fi livrate până la sfârşitul anului.

Laurenţiu Muja

VIDEOCONFERINŢA "INVESTIŢII IMOBILIARE ŞI ACHIZIŢII PUBLICE ÎN PANDEMIE" / LAURENŢIU MUJA, CASA SOCIALĂ A CONSTRUCTORILOR: "Perioada de protecţie socială a fost mărită de la 90 la 120 de zile"

Andrei IacomiCompanii / 17 iulie 2020

"Partea de protecţie socială oferită de Casa Socială a Constructorilor nu are un impact negativ asupra bugetului de stat"  

"Pentru lunile aprilie şi mai am efectuat plăţi ale indemnizaţiilor de protecţie socială de peste şase milioane de lei, pentru peste 3.500 de angajaţi"

Voinţa politică şi colaborarea dintre partenerii sociali a făcut ca perioada de protecţie socială oferită de Casa Socială, de 90 de zile, să fie mărită la 120 de zile, a punctat Laurenţiu Muja, Director Fonduri şi Protecţie Socială, Casa Socială a Constructorilor.

"Sectorul construcţiilor poate susţine economia naţională, indiferent cât va dura această pandemie"

VIDEOCONFERINŢA "INVESTIŢII IMOBILIARE ŞI ACHIZIŢII PUBLICE ÎN PANDEMIE" / ADRIANA IFTIME, DIRECTOR GENERAL FEDERAŢIA PATRONATELOR SOCIETĂŢILOR DIN CONSTRUCŢII: "Sectorul construcţiilor poate susţine economia naţională, indiferent cât va dura această pandemie"

A.T.Companii / 17 iulie 2020

Sectorul construcţiilor poate menţine economia românescă la un nivel bun sau măcar pe linia de plutire, indiferent cât va dura pandemia, a declarat Adriana Iftime, director general Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Festival de teatru la Muzeul Ţăranului

Cultură / 17 iulie 2020

Cultura iese la aer liber. Festivalul de Teatru Independent de Orice - UNDERCLOUD, ajuns la ediţia a XIII-a, se va desfăşura în perioada 11 - 18 august, în aer liber, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

MACRO NEWSLETTER 17 Iulie 2020

MACRO NEWSLETTER 17 Iulie 2020

Macroeconomie / 17 iulie 2020

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a scăzut peste aşteptări în iulie 2020, până la 59,3 puncte, de la 63,4 în luna precedentă, pe fondul unei creşteri sub aşteptări a indicelui situaţiei curente, până la -80,9 puncte...

PLASAMENTE ALTERNATIVE Sofia, Sfânta Sofia

Marius TiţaInvestiţii Personale / 17 iulie 2020

Într-o atmosferă plină de COVID, vestea că Sfânta Sofia din Istanbul redevine moschee, după înalta şi hotărâta decizie a justiţiei turce, a trecut aproape neobservată. Au reacţionat UNESCO şi lideri ai religiei creştine, deşi decizia este mai...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo