VIDEOCONFERINŢA "INVESTIŢII IMOBILIARE ŞI ACHIZIŢII PUBLICE ÎN PANDEMIE" / TĂNASE STAMULE, CONSILIER DE STAT ÎN CADRUL CANCELARIEI PRIM-MINISTRULUI ÎN DOMENIUL ECONOMIC: "Noul program Prima Casă va dinamiza piaţa construcţiilor rezidenţiale"

George Marinescu
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 17 iulie 2020

Tănase Stamule

Tănase Stamule

Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică arată că pentru actualul guvern sunt prioritare investiţiile în toare domeniile de activitate, a declarat Tănase Stamule, consilier de stat în domeniul economic în cadrul Cancelariei Prim-ministrului.

Domnia sa a arătat că investiţiile respective nu se referă doar la cele din infrastructura de transport şi energetică, ci şi în domeniul locativ.

Tănase Stamule a precizat: "Pentru zona rezidenţială pregătim un program nou Prima Casă, prin care vom garanta o parte din costurile unui apartament cu trei camere. Dorim ca prin acest program să dinamizăm şi să reaşezăm piaţa în jurul apartamentelor cu trei camere, pentru că până acum Prima Casă a fost destinat pentru construirea de garsoniere şi a apartamentelor cu două camere. Noul program are şi raţiuni demografice. Cu cât ai mai mult spaţiu, cu atât doreşti să îţi măreşti familia. Pandemia a afectat dorinţa românilor de a achiziţiona bunuri de capital pe termen lung - de exemplu, un apartament - iar noi ne dorim să ajutăm construcţia locuinţelor rezidenţiale".

În privinţa lucrărilor de infrastructură, consilierul de stat a arătat că, de la începutul anului 2020, Guvernul a plătit 16 miliarde lei pentru lucrările efectuate pe proiectele aflate în curs de derulare, din care cea mai mare parte sunt realizate pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Domnia sa a precizat că principala problemă a investitorilor străini în ţara noastră o reprezintă lipsa infrastructurii de transport, a celei din domeniul energiei şi lipsa reţelelor de gaze naturale şi a altor servicii de utilităţi publice.

"Trebuie sa dezvoltăm infrastructura de transport, pe cea din energie şi reţelele de gaze naturale, deoarece toate trei sunt componente de bază pentru dezvoltarea ţării noastre. Programul nostru de relansare economică îşi propune dezvoltarea infrastructurii pe toate aceste componente. Referitor la finanţarea proiectelor pentru infrastructură, vom accesa unul dintre cele mai generoase pachete europene de ajutor financiar post-Covid, aproximativ 30 miliarde euro şi ne bazăm pe constructorii români pentru a absorbi suma respectivă în proiecte viabile. Misiunea Guvernului este să finalizăm licitaţiile, pentru a inaugura şantierele pentru lucrările respective. Este prioritar ca anul acesta să încheiem cât mai multe proceduri de achiziţii, pentru ca de anul viitor să dăm drumul la treabă. Principala provocare a României pentru următorii patru ani nu este de a avea bani, ci de a avea proiecte pentru accesarea fondurilor europene", a precizat consilierul de stat Tănase Stamule.

Domnia sa a menţionat că la fondurile respective, se adaugă şi cele 10 miliarde euro necheltuite din actualul exerciţiu bugetar multianual 2014-2020, dar este nevoie de proiecte serioase pentru accesarea tuturor finanţărilor oferite de Uniunea Europeană.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Programul lui Cîțu va dinamiza profitul băncilor și al dezvoltatorilor în detrimentul tinerilor ce vor să-și achiziționeze o locuință.

    Multă multă scârbă am față de PNL și șarlatanii din imobiliare și bănci. Multă scârbă.  

    Pa pa România! Mult succes pe viitor. 

    1. Bine punctat.

      Tănase Stamule a precizat: "pregătim un program nou Prima Casă, .....................Dorim ca prin acest program să dinamizăm - corect este sa DINAMITAM- şi să reaşezăm piaţa în jurul apartamentelor cu trei camere [ de peste 200.000 de euro]." Specimenul se face ca nu intelege ca prin mizeria lor de program preturile imobiliarelor hiperevaluate din prezent vor creste la niste limite in care doar escrocii si hotii vor mai putea accesa. Stamule asta cu nume de provenienta indiana (daca pricepeti aluzia) are impresia ca oamenii simpli cu salarii reduse de pandemie si munca la domiciliu se vor arunca la credite de peste 200.000 de euro si rate lunare de peste 3000 de lei? Nu toti "lucreaza ca el pe la ASE, consilii de administratie ale Loto, si alte postulete primite de la Partid sa aiba venituri care sa permita aberatiile astea.

      Ce aluzie? Zi-o pe direct că ne-am dat seama cu toții despre conlocuitorul ăsta provenit dintre robii mănăstirilor. Stambulea Tănasă. Când ajung ăştia la putere prima dată o f..t pe mă-sa şi-l bagă pe tac-su la pârnaie. Abia aştept alegerile. Vedea-v-aş la coşul de gunoi al istoriei,epigoni ai Brătienilor.

    Noua forma de prima casa va umfla si mai tare preturile la imobiliare in Romania, numai bine sa mai emigreze un val de romani. In marile orase din Romania avem preturi echivalente cu mari orase europene, in conditiile in care salariile sunt jumatate sau mai mici. Asta este cu dedicatie pentru dezvoltatori imobiliari care construiesc cu 3-400 euro mp si vand cu 1.500 - 2.500, pentru banci ca in 2009-2010 sa nu le scada garantiile supraevaluate (puscarie pentru inselaciune nu a facut nimeni) si pentru a sustine valoarea garantiilor de stat de 10 miliarde de euro de pana acum, toate pe spatele fraierilor de romani, in conditiile in care in Germania sunt plafonate chiriile sa nu sufoce populatia, iar in Olanda sunt chirii de stat pe viata, sub 200 de euro pentru 3-4 camere ca sa poti sa-ti vezi linistit de viata, nu sclav la infractori.

    1. Absolut corect. În provincia Alicante,repet Alicante,la mare,Spania,etc, avem preț mediu de aprox 500 euro/m iar în Cluj prețul e 1800 euro. După această coprolalie liberală ce să mai zic?????

    "Pandemia a afectat dorinţa românilor de a achiziţiona bunuri de capital pe termen lung - de exemplu, un apartament - iar noi ne dorim să ajutăm construcţia locuinţelor rezidenţiale"

    Adică rămâneau niște prieteni cu apartamentele nevândute și ei îi ajută să le vândă.

    Macar e sincer omu' 

    Este nevoie de preturi cat mai mari si sclavi cat mai multi. Succesuri PNL!

    1. asta e grija unora...

    Lasati piata sa faca preturile, "liberalilor" ! Deci voi n-aveti bani pt dublarea alocatiilor, dar aveti pt dublarea garantiilor ipotecare in favoarea bancilor si a "dezvoltatorilor"...no problem, vin alegerile!

    nici dragnea cu valcov si orlando.....nu si permiteau asa ghidusii.....acuma pandemia o sa va dea peste bot...da rau..electoral......fix de imobiliari era nevoie sa i abonam la garantii de stat...saracii..nu au bani...cersesc prin dubai asa un bulion doua.....or bancile..is in saracie mare...alooo manole astia ard finantele tarii mai rau ca ciracii lui dragnea si tu te ascuzi in beciurile bnr...da cum e mai nene cu cuvantul tau...???alooo

    si uite asa s-a rezolvat dilema natalitatii scazute pe plaiurile mioritice. nu avea romanache multe camere si d-aia nu erau romancele iepuroaice. dar la camere multe, sa te tii nenica!!...wow.....si nenea asta e si decan.....:))))

    Fac parte,ca majoritatea celor care sunt interesați de subiect,dintre aceia care suntem pe partea dreaptă. Incredibilă schema de îmbogățire a samsarilor imobiliari,prieteni de partid. Sunt siderat,oripilat,revoltat. Mi-e scârbă. Pe mine şi pe cei ca mine ne-ați pierdut definitiv,golanilor politici. pnl=psd=usl=aceeaşi muzerie. Auzi,liberali. Nu au bani pt alocațiile copiilor dar au pt speculatori,bănci,agenții,sa msari. 90% dintre comentariile pe această temă,pe toate saiturile, sunt de dezaprobare. Şi aici intră persoanele educate,de dreapta. Sper să dispăreți din lumea asta,mafioților. Am mai rămas doar cu USR-PLUS. Dacă mă mai dezamăgesc şi ăştia am să emigrez. Dormi în pace,România

    Ce porcarii citesc in comentarii , e campanie curata aci , cum ba economistilor sa nu stiti ca banul nu circula din cauza neancrederii deci trebuie asigurata si reasigurata garantia ca cine baga bani si i recupereaza ca sa porneasca motorul economica , despre preturi stati linistiti ca nu se inghesuie lumea cumpara afara ce au nevoie. Multi carcotasi aci.

    .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb