VIDEOCONFERINŢA "INVESTIŢII IMOBILIARE ŞI ACHIZIŢII PUBLICE ÎN PANDEMIE" / COSTIN BĂNICĂ, HEAD OF INDUSTRIAL DEPARTMENT, JLL: "Investiţiile dezvoltatorilor au continuat, în ciuda pandemiei"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 17 iulie 2020

Costin Bănică

Costin Bănică

Investiţiile dezvoltatoriilor au continuat chiar şi în perioada pandemiei, potrivit lui Costin Bănică, Head of Industrial Department, JLL. Domnia sa a precizat că estimările indică un volum de aproximativ 600.000 de metri pătraţi de spaţii industriale noi care vor fi livrate până la sfârşitul anului.

"Scăderea investiţiilor industriale faţă de dorinţa de la începutul anului este de circa 20%, în alte sectoare construcţiile s-au oprit mult mai repede", a subliniat reprezentantul JLL. Domnia sa a subliniat că ectorul industrial a fost mai puţin afectat, faţă de alte sectoare în ceea ce priveşte activitatea, însă impactul pandemiei asupra volumelor tranzacţionate se va vedea abia în trimestrele următoare. Totodată, Costin Bănică a adăugat că prima jumătate a anului a venit cu destul de multe cereri care s-au amânat, lumea a fost puţin sceptică şi a aşteptat să vadă care este efectul asupra economiei înainte de a continua cu investiţiile pe crae le avea planificate.

"Acest impact aş zice că s-a văzut cel mai mult în zona de producţie. Aveam mai multe discuţii cu companii din afară care doreau să stabilească locaţii de producţie aici în România, majoritatea fiind din zona electronica şi automotive, acestea fiind primele afectate de pandemie după cum am observant în ultimele luni", a precizat domnia sa.

Costin Bănică susţine că cererea spaţiilor industriale continuă să existe, venind în general din zona de logistică, distribuţie, zonă care şi-a revenit parţial după ieşirea din starea de urgenţă.

"Cu toate acestea, continuăm să ne uităm cu atenţie la ceea ce se întâmplă pentru că semnalele nu sunt foarte bune cu privire la evoluţie şi orice oprire, încetinire pe zona de restaurant, HORECA, industrie hoteliere va afecta cu siguranţă şi lanţul de distribuţie şi vom vedea o scădere a volumelor", a completat reprezentantul JLL.

Domnia sa a mai spus că perioada care a trecut a ajutat zona de industrial, creşterea comerţului online, care era oricum prezent.

De asemenea, oficialul JLL a afirmat că cererea de spaţii de producţie a încetinit puţin în această perioadă, şi din cauza faptului că era o perioadă în care capacităţile de producţie din zona de automotive treceau pe noua tehnologie de autoturisme electrice.

Costin Bănică a explicat că tot consumul este cel care trage după sine întreaga activitate de logistică şi distribuţie şi de închiriere şi tranzacţionare de spaţii.

"Orice impact asupra consumului se va resimţi şi în zona noastră. Sunt curios ce se va întâmpla în următoarele trimester având în vedere că nu avem o viziune asupra a ceea ce se va întâmpla, şi nu ştim care vor fi măsurile luate atât de Guvernul nostru, cât şi de Guvernele celorlalte ţări pentru stăvilirea crizei provocate de acest virus", a completat domnia sa.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb