Viktor Orban, atac la "imperiul internaţional" al lui Soros

V.G.
Internaţional / 11 februarie 2017

Viktor Orban (sursa foto: Wikipedia)

Viktor Orban (sursa foto: Wikipedia)

Premierul ungar, Viktor Orban, şi-a susţinut vineri discursul anual despre starea naţiunii, în care l-a acuzat pe magnatul american de origine maghiară George Soroş că se amestecă în politica internă a Ungariei. Cu aceeaşi ocazie, el a criticat Berlinul şi Bruxelles-ul pentru ideologia "corectitudinii politice", transmite Agerpres.

Viktor Orban a declarat, potrivit Digi24: "Trebuie să vedem, doamnelor şi domnilor, că în apă sunt carnivori periculoşi. Este imperiul internaţional al lui George Soros, cu bani uriaşi, şi cu artilerie grea internaţională. Totuşi, eu consider că s-a umplut paharul, prin faptul că, în ciuda votului de la referendum, organizaţiile lui George Soros lucrează permanent ca să transporte imigranţi în Europa cu sutele de mii. Ţările sunt transformate în gări, oricine poate intra şi ieşi. În fine, prin demontarea regulilor de protecţie economică, vulpile sunt lăsate în coteţul cu găini să se bucure de lipsa unei competiţii. Şi nimeni nu e de vină, dacă vulpile întotdeauna câştigă".

"Organizaţii internaţionale încearcă să intervină în politicile Ungariei, în secret şi cu bani din străinătate", a spus Viktor Orban în discursul său televizat în direct. El a susţinut că în spatele acestor organizaţii se află George Soros, care ar urmări, printre altele, ca "sute de mii de refugiaţi să intre" în Ungaria.

"Susţinătorii ideilor liberale" controlează politica internaţională şi ei sunt cei care "determină imigranţii să se îndrepte către Europa" într-un număr fără sfârşit, a afirmat premierul ungar, făcând referire direct la Germania, la administraţia fostului preşedinte american Barack Obama şi la oficialii de rang înalt din instituţiile Uniunii Europene.

Orban a mai vorbit şi despre cetăţenii care au fost "reduşi la tăcere de corectitudinea politică" şi au sancţionat această abordare la unele alegeri desfăşurate anul trecut.

El a menţionat aici alegerile prezidenţiale din SUA, Brexitul, căderea guvernului italian în urma unui referendum eşuat, dar şi referendumul din Ungaria privind cotele obligatorii de refugiaţi impuse în UE, referendum pe care Orban îl consideră un succes deşi nu a fost validat din cauza prezenţei la urne sub pragul legal. Toate aceste exemple arată, spune premierul ungar, că oamenii "hrăniţi cu forţa" cu idei utopice s-au săturat de îngâmfarea unor politicieni care cred că au întotdeauna dreptate.

În ceea ce priveşte Uniunea Europeană, premierul ungar consideră că aceasta a devenit scena unei duble confruntări, pe de o parte între votanţi şi birocraţii de la Bruxelles, iar de cealaltă parte între statele suverane şi unionişti, aceştia din urmă fiind susţinătorii creării unei Europe federaliste. El a admis totuşi că Uniunea Europeană are în prezent o situaţie economică bună, dar s-a declarat sceptic în legătură cu evoluţia mai departe a blocului comunitar, având în vedere elementele socio-politice enunţate anterior.

În discursul privind starea naţiunii, Viktor Orban şi-a susţinut de asemenea deciziile privind ridicarea de garduri la frontierele sudice ale Ungariei pentru a opri pătrunderea refugiaţilor şi înăsprirea pedepselor pentru traficanţi şi pentru trecerea ilegală a graniţei, decizii foarte criticate de ONG-uri internaţionale. Mai mulţi membri ai guvernului de la Budapesta au vorbit recent despre posibilitatea instituirii unui control sporit asupra ONG-urilor stabilite în Ungaria, mai ales a acelora finanţate din străinătate.

Premierul ungar a amintit, de asemenea, că a "trimis acasă" Fondul Monetar Internaţional, a impozitat suplimentar corporaţiile multinaţionale şi că executivul pe care-l conduce a creat un sistem economic şi politic care se individualizează prin faptul că este "adaptat nevoilor şi gusturilor" populaţiei maghiare. În încheierea discursului privind starea naţiunii, premierul de la Budapesta a estimat că anul 2017 va fi marcat de mai multe atacuri asupra ţării sale, acestea fiind în opinia sa presiunile de la Bruxelles privind politica economică şi migraţia şi le-a transmis ungurilor că nu au "niciun motiv să fie îngrijoraţi pentru ziua de mâine".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb