Viktor Orban: Trump nu va da Ucrainei "nici măcar un cent" dacă ajunge preşedinte

R.S.
Internaţional / 11 martie

Viktor Orban: Trump nu va da Ucrainei "nici măcar un cent" dacă ajunge preşedinte

Premierul ungar, Viktor Orban, revenit din SUA, unde s-a întâlnit cu aspirantul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a declarat că acesta din urmă l-a asigurat că, dacă ajunge din nou la Casa Albă, Washingtonul "nu va da nici măcar un cent Ucrainei", relatează agenţia AFP.

Trump "are o viziune foarte clară, cu care este dificil să nu fii de acord. El spune aşa: mai întâi, nu va da nici măcar un cent în războiul între Ucraina şi Rusia" dacă revine la Casa Albă, a afirmat Orban duminică seară la postul public ungar M1, potrivit AFP.

"Dacă americanii nu dau bani, europenii nu vor putea finanţa singuri acest război. Şi, în consecinţă, războiul se va încheia", întrucât "este evident că Ucraina nu se va putea descurca prin mijloacele proprii", a explicat premierul ungar. Trump are "planuri suficient de detaliate asupra modalităţii" de a readuce pacea, a mai remarcat Orban, fără a dezvălui mai mult, informează AFP.

De asemenea, a mai spus premierul ungar, "Trump nu doreşte (ca SUA) să finanţeze securitatea Europei în locul europenilor", făcând referire la declaraţii anterioare în care candidatul republican a sugerat că, în cazul unei agresiuni, nu ar fi dispus să apere ţările NATO care nu cheltuie pentru apărare cel puţin 2% din PIB, ţinta stabilită în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, precizează AFP.

Solicitată de AFP, echipa lui Trump nu a comentat deocamdată afirmaţiile premierului ungar. Nici Trump însuşi nu a vorbit despre întrevederea avută cu Orban în Florida săptămâna trecută, întâlnire criticată de adversarul său democrat, preşedintele Joe Biden.

Acesta din urmă a cerut un nou ajutor pentru Ucraina, în valoare de 61,4 miliarde de dolari, care în Congres a trecut de Senatul majoritar democrat, dar este blocat în Camera Reprezentanţilor de republicani, în special de preşedintele acestei camere, Mike Johnson, care este un apropiat al lui Trump, potrivit AFP.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Speranta moare ultima .Orban de Budapesta a pierdut partida .Discursul recent, tinut de catre J.R.Biden in Congres, a spulberat intreaga Campanie Electorala a lui Trump ce se baza tocmai pe falsa impresie atasata problemelor cognitive ale actualului Presedinte .Chiar inainte de Congres medicul curant al Presedintelui J.R.Biden a confirmat forma si sanatatea exceptionala a locatarului de la Casa Alba .Discursul entuziasmant ( o lume intreaga a vazut pe fata lui Mike Johnson - republicanul - admiratia indreptata catre Presedintele Biden ) ce timp de peste 60 de minute a incintat intreaga planeta a lumii democratice a spulberat posibilitatea ca Trump sa cistige alegerile .In paralel doamnele de forta ale Partidului Republican Halley si Britt au mai batut un cui lovind cu putere chiar in cel numit Trump .Un dezastru imens paste Partidul Republican .J.R.Biden , aflat intr-o stare de sanatate exceptionala, a inceput sa bata la pas intreaga tara lasindu-l pe Trump sa il confunde inca o data cu Obama ca si cind Trump nu prea stia impotriva cui candideaza. Ultimile 5 sondaje il dau cistigator pe Biden iar cele care vin din urma vor arata o diferenta foarte mare .Asa cum v-am tot zis vom, vedea ,chiar inaintea inceperii campaniei electorale, un alt Biden ceea ce s-a si confirmat .

    1. Eu cred ca, chiar daca-ai vrea vreodata sa iesi din bula ta marxist-globalista, n-o sa mai poti, la cat sampon propagandistic ti-a spalat creierul!

      mai bine te-ai spala pe dinti ca masele sigur nu mai ai .

      Ce enormitati,poti debita,

      parca am fi la "bodega" de la coltul ulitei,

      inainte de inchidere  

      esti de la tara ?

    Asa sa fie!

    Minciună spusa de Trump.SUA dorea nu doar securitatea Europei ci sub aceasta denumire pasnica ducea o politica de dominarea militară a Europei si a intregii lumi de fapt ,care-i aducea foarte multe beneficii...Dar cum sa le spui americanilor ca SUA nu mai poate face asta?Că din hegemon se transforma incet,incet in ceva cu din ce in ce mai putina influenta?Cu minciuna conditionarii ajutorului militar de contribuția la NATO. Dar in caz de conflict cu rusia fac pariu ca SUA va proceda exact cum a facut cu Ucraina ...

    1. Foarte departe de adevar,

      in Ucraina americanii lupta ptr. resursele Rusiei, 

      ptr. profititul industriei de armament si energie vanduta scump UE,

      si nu ptr. texte slabe de "democratie/stat de drept" 

      ..."in Ucraina americanii lupta ptr. resursele Rusiei", aici intr-adevar ai dreptate.

      Resursele cele mai valoaroase ale Rusiei sunt chiar tinerii rusi care fug pe capete peste granita. Culmea este ca si Putler stie asta. 

      Similar precesedorulului nazist Hitler, le-a cerut rusoaicelor sa faca cat mai multi copii...

      Istoria se cam repeta...deja vu? 

      "tinerii rusi fug pe capete peste granita"

      asa o fi,dar "tinerii din Ucraina au fugit cam de 10x mai multi,

      si asta conform datelor occidentale !! peste 3 milioane apti de armata !! 

      N-ai priceput; este vorba despre scurgerea de "creere", nu despre carnea de tun!

      Americanii au absndonat Ucraina,nu vezi?De luni de zine nu mai dau niciun ban ,cica nu-i lasa Trump...Minciuna gogonata!Itreaba-te de ce au abandonat Ucraina si vei intelege directia in care va evolua lumea in urmatorii ani...

    Sint destui fraieri in Europa

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb