Viktor Orban va fi citat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării în urma declaraţiilor făcute la Tuşnad

G.D.
Politică / 12 august 2022

Viktor Orban va fi citat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării în urma declaraţiilor făcute la Tuşnad

Premierul ungar Viktor Orban va fi citat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a declarat astăzi şeful CNCD, Asztalos Csaba, care spune că nu s-a mai confruntat cu o astfel de situaţie. Demersul vine în urma sesizării oficiale făcute de deputatul PNL Alexandru Muraru cu privire la discursul susţinut de Orban la Băile Tuşnad, informează Hotnews.

"Conform legislaţiei, orice solicitare la consiliu se soluţionează cu citarea obligatorie a părţilor, în vederea audierilor. În acest caz, ca în orice caz, titularul de dosar, care va fi stabilit prin alocarea aleatorie a dosarului, va face managementul dosarului şi probabil, presupun, va face această citare. Nu am mai avut o astfel de situaţie. Cred că citarea poate fi făcută prin reprezentanţa legală a Ungariei la Bucureşti, adică prin ambasadă", a declarat, vineri, pentru Digi 24, preşedintele CNCD.

El a mai spus că CNCD are obligaţia legală să soluţioneze plângerea făcută de Alexandru Muraru.

"Vom face citarea părţilor. Dacă doresc, depun punct de vedere, dacă nu, nu. Dacă doresc, îşi trimit reprezentant, dacă nu, nu. După această fază, se va face o analiză a dosarului, de către titularul de dosar, o propunere de soluţionare, care va intra în deliberări şi se va da o soluţie", a adăugat preşedintele CNCD.

Demersul vine în urma sesizării oficiale făcute de deputatul PNL Alexandru Muraru cu privire la discursul susţinut de Orban la Băile Tuşnad.

"Imunitatea diplomatică a d-lui Viktor Orban nu se referă la declaraţii, ci la fapte care sunt circumscrise codului penal, iar imunitatea diplomatică se activează în cazul unei acţiuni oficiale, nu a unei vizite private, cum a fost cea de la Băile Tuşnad. Declaraţiile care fac apel la puritate rasială sunt inacceptabile într-o Românie europeană şi tolerantă", susţine liderul liberal.

În opinia acestuia, declaraţia lui Orban care "instigă de fapt la un experiment social de factură eugenică, experiment care a stat la baza excluderilor, a persecuţiei şi a crimelor secolului XX" este următoarea:

"De exemplu, în Bazinul Carpatic, nu suntem de rasă mixtă, ci pur şi simplu suntem un amestec de popoare care trăiesc în propriile noastre patrii europene. Iar atunci când stelele sunt potrivite şi vremurile sunt bune, aceste popoare se contopesc într-un fel de sos ungaro-panonimic, creând o nouă cultură europeană proprie. Pentru asta am luptat întotdeauna. Suntem dispuşi să ne amestecăm unii cu alţii, dar nu vrem să devenim o rasă mixtă".

"Declaraţiile care fac apel la puritate rasială sunt inacceptabile într-o Românie europeană şi tolerantă. Acest discurs al premierului Viktor Orban este desprins din ideologiile rasiale care au făcut milioane de victime în secolul XX. Aceste derapaje sunt inacceptabile într-o Românie şi Europă a secolului al XXI-lea care au trecut prin tragediile ideologiilor rasiale", mai spune Muraru.

După declaraţiile lui Viktor Orban, şeful CNCD, Asztalos Csaba, scria pe Facebook că "personal, dacă nu consideram că există imunitate jurisdicţională, iniţiam o procedură de autosesizare în calitatea mea de membru al colegiului director".

Viktor Orban a iscat un val de indignare prin recentele sale afirmaţii de la Şcoala de vară de la Băile Tuşnad.

Printre alte declaraţii grave, din registrul xenofobiei şi al rasismului, Orban a cerut negocieri de pace în Ucraina, pe motiv că strategia UE a eşuat şi a spus că Budapesta nu este de acord cu intenţia anunţată privind reducerea consumului de gaz (n.red- decizia CE a fost anunţată ulterior).

De asemenea, liderul naţionalist ungar în vârstă de 59 de ani, un obişnuit al declaraţiilor controversate împotriva migranţilor, a respins viziunea unei societăţi "multietnice".

"Nu vrem să fim o rasă mixtă", care să se amestece cu "non-europeni", a spus el, înainte de a face o aparentă aluzie la camerele de gazare ale regimului nazist, ceea ce i-a atras critici dure din partea comunităţii evreieşti şi demisia unei consiliere.

Ce a declarat premierul Ungariei, la Băile Tuşnad, conform traducerii oficiale:

"Problema cea mai spinoasă continuă să fie problema demografică. Sunt mai multe înmormântări decât naşteri. (...) A doua provocare este fenomenul migraţionist, care a împărţit Europa în două. Fenomenul migraţionist a împărţit în două Europa. Pur şi simplu, Occidentul s-a destrămat, s-a împărţit în două. Într-o parte avem ţări, naţiuni, unde avem europeni şi non-europeni, care trăiesc laolaltă. Acele state nu mai sunt naţiuni, acolo sunt nişte conglomerate de popoare. Nu mai putem vorbi, zic eu, de Occident, este vorba despre o structură post-occidentală şi, conform regulilor matematicii, o să se întâmple acea mare schimbare demografică. În acea parte a continentului nostru (...), procentajul populaţiei non-europene va creşte peste 50%. Şi avem cealaltă parte a Europei, a Occidentului, Europa Centrală şi de Est, adică este vorba despre noi. Nu aş vrea să creez confuzie, dar, totuşi, o spun, în sensul spiritual, Occidentul s-a mutat în regiunea noastră. Aici avem Occidentul, acolo avem o structură post-occidentală şi se dă o bătălie între cele două părţi ale Europei. Deci, noi am făcut o ofertă post-occidentalilor, le-am spus «lăsaţi-ne în pace să ne decidem fiecare cine cu care vrea să fie vecin şi cu cine vrea să trăiască». Post-occidentalii au refuzat această ofertă şi au spus «nu, noi o să vă transformăm în ceea ce suntem sau am devenit şi noi». Acum se vorbeşte mai puţin despre migraţie, dar, credeţi-mă, nimic nu s-a schimbat. Bruxellesul şi echipele soroşiste, pur şi simplu, vor ne să ne forţeze să îi acceptăm pe migranţi".

Aflat apoi în vizită în Austria, Orban şi-a apărat discursul virulent susţinut în România împotriva "amestecului de rase", el motivând că a vorbit "dintr-un punct de vedere cultural", potrivit AFP.

"Se întâmplă uneori să vorbesc de o manieră care poate fi prost înţeleasă, dar i-am cerut cancelarului (Karl Nehammer - n.r.) să plaseze informaţiile într-un context cultural. În Ungaria, aceste expresii şi fraze reprezintă un punct de vedere cultural, civilizaţional", a declarat premierul Ungariei.

De la revenirea sa la putere în 2010, Viktor Orban şi-a transformat ţara aplicând reforme "iliberale", bazate pe "apărarea unei Europe creştine". El i-a atacat în special pe migranţii veniţi din Africa şi Orientul Mijlociu şi ONG-urile care le vin în ajutor, înăsprind accesul la azil şi ridicând garduri la frontiere.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Da,asa este,toti migrantii vin in Europa.are dreptate Viktor,dar ce sa-i faci?Nu avea voie sa spuna adevarul.Eu propun sa-l aresteze pentru asta,sa-l puna in aceeasi celula cu Udrea!S-ar putea sa nu refuze,o saptamana,doua......

    Aici se vede clar prostia progresiștilor, dacă nu și lichelismul.

    Trăim astazi un experiment in care stânga mondială este rasistă: ei vorbesc doar de rase și ei au creat politica identității de tip BLM sau de tip minoritarist. Ba chiar ei au făcut o politică din MIGRAȚIA DE MASĂ destinată să aducă voturi stângii, vot islamic in Europa de exemplu, milioane și milioane de votanți pentru stânga occidentală.... 

    iar la final, dacă vine unul și spune că noi nuvrem această inginerie rasială făcută special de stângiști pe baza planulyui Kalergi din Paneuropa, brusc el e făcut rasist, nu stânga care de 5 decenii practică rasismul acțiunii afirmative și discursul identitar minoritarist.  

    Ce spune Bruxellesul este de fapt că ce vor migranții extraeuropeni este MAI IMPORTANT decât dorința poporului maghiar de a trăi ca natiune liberă fără 3 milioane de migranți turnați cu găleata de Merkel și Ursulla că așa au ei chef... 

    dacă aveti indoieli, uitati vă la bătaia de stradă recentă din PAris Sain Denis intre egipteni și libieni și mai ganditi vă dacă vreți imbogățire culturala din asta cu mafii migraționale venite să tușeze banii publici.  

    terminati cu mascarada asta !

    1. LONDRA are primar arab si probabil prim ministru indian .V-ar placea ca Bucurestiul sa aiba primar din UGANDA SI PRIM MINISTRU din SAMOA DE VEST??Lupta stramosilor nostri pentru acest pamant afost degeaba!?Daca ROMANIA AR FI ATACATA ,eu nu ma voi duce s-o apar. (nu mai este a mea)

      Maine,poimaine,londonezii nu vor mai avea voie sa manance carne de porc.Arabiii musulmani si impun stilul de viata.Oricum englezii sunt in minoritate in Londra ,sa vedem daca in viitor le vor fi respectate drepturile!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb