VIORICA DĂNCILĂ:  "Iohannis uită că a girat absolut toate guvernele şi toţi miniştrii din ultimii 5 ani"

V.V.
Politică / 6 septembrie 2019

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă afirmă că preşedintele Klaus Iohannis face un abuz de putere şi continuă să blocheze activitatea Guvernului. "Iohannis uită că a girat absolut toate guvernele şi toţi miniştrii din ultimii 5 ani, însă în momentul când nu i-a mai convenit politic, s-a întors de fiecare dată împotriva lor şi a încercat să manipuleze o ţară întreagă", spune Dăncilă. Premierul dă asigurări că Guvernul plăteşte salariile şi pensiile. "Ce a făcut preşedintele României astăzi este un act grav de iresponsabilitate şi un atentat la liniştea şi siguranţa oamenilor pentru ziua de mâine. Să îi fie clar şi domnului Klaus Iohannis: Guvernul pe care îl conduc plăteşte astăzi pensiile şi salariile şi le va plăti şi de acum înainte", susţine Dăncilă.

"Din nefericire, Palatul Cotroceni a devenit un sediu de campanie pentru actualul preşedinte. Îi transmit domnului Klaus Iohannis că cetăţenii încă aşteaptă explicaţii cu privire la motivul pentru care încalcă repetat Constituţia. Toţi vrem să înţelegem de ce actualul şef al statului face un abuz de putere şi continuă blocarea activităţii Guvernului, deşi majoritatea constituţionaliştilor îi transmit că interpretează electoral Legea fundamentală", afirmă Viorica Dăncilă, într-o postare pe Facebook, joi seară.

Ea adaugă că respectarea Constituţiei nu este facultativă, este obligatorie, iar Iohannis ar fi trebuit să înveţe acest lucru după multiplele situaţii în care a primit soluţii nefavorabile de la Curte.

"Actualul preşedinte nu a venit în tot acest timp cu nicio soluţie de deblocare a crizei, ci doar cu declaraţii care să o alimenteze. Candidatul Iohannis vorbeşte despre obligaţiile premierului, dar nu se achită de propriile obligaţii. În schimb, se antepronunţă în numele Curţii Constituţionale, în numele Parlamentului, şi chiar în numele Guvernului. Ne dovedeşte încă o dată visul său de a fi «preşedintele-stat». În acelaşi timp, domnul Klaus Iohannis uită că a girat absolut toate guvernele şi toţi miniştrii din ultimii 5 ani, însă în momentul când nu i-a mai convenit politic, s-a întors de fiecare dată împotriva lor şi a încercat să manipuleze o ţară întreagă", susţine Dăncilă.

Premierul dă asigurări că Guvernul plăteşte pensiile şi salariile.

"Am văzut în această seară la domnul Klaus Iohannis un dispreţ orb pentru români şi ţară. Ce a făcut preşedintele României astăzi este un act grav de iresponsabilitate şi un atentat la liniştea şi siguranţa oamenilor pentru ziua de mâine. Să îi fie clar şi domnului Klaus Iohannis: Guvernul pe care îl conduc plăteşte astăzi pensiile şi salariile şi le va plăti şi de acum înainte. Încercarea acestuia de a-i speria pe oameni şi a crea panică în societate este de un cinism incalificabil", afirmă Dăncilă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cum respinge acum, așa trebuia să facă și în ultimii ani.

    Președintele ar trebui sa explice ce s-a schimbat în ultimul timp.

    Nu cred că miniștrii propuși acum sunt mai buni sau mai rai că cei validați in ultimii 2 ani. 

    1. Ovi oan Kenobi: resping de-a dreacu si de-a valma --- Klaus von secs Haus.

      Motto Cotroceni:

      Bah, baieti daca io nu fur, atunci nici voi.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb