VIRGIL POPESCU: "Nu estimez o creştere foarte mare a preţului la motorină"

F.D.
Politică / 14 septembrie 2022

"Nu estimez o creştere foarte mare a preţului la motorină"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că nu consideră că preţul la motorină va depăşi 9 lei/litru în perioada următoare, deşi cotaţia motorinei a crescut uşor, comparativ cu acum 10 zile. Referitor la măsură luată de Guvern şi anume reducerea de 50 de bani de la pompă, care expiră la finalul lunii septembrie, liberalul a precizat că va fi discutat în coaliţie şi în Guvern ce se va întâmpla de la 1 octombrie, iar decizia va fi anunţată ulterior, relatează News.ro.

"Motorina a avut cotaţii. România e importatoare de motorină. Am văzut o creştere azi de 11 bani. Cotaţia motorinei acum 10 zile a crescut uşor odată cu paritatea leu/dolar pentru că acciza se plăteşte la dolar. Nu estimez o creştere foarte mare a preţului la motorină. Am aşteptat în piaţă şi e posibil să vină o cotaţie în jos a motorinei. Referitor la ce se va întâmpla de la 1 octombrie, cred că trebuie să mai aşteptăm un pic. Vom discuta în coaliţie şi Guvernului, iar apoi vom lua o decizie şi o vom anunţa", a afirmat Virgil Popescu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

El a adăugat că nu crede că preţul motorinei va depăşi 9 lei/l Eu cred că nu va creşte peste 9 lei.

"Cred că pe unde este acum, acolo se va menţine", a completat ministrul Energiei.

Întrebat cum vom reglementa necesarul de motorină, în contextul în care jumătate din cantitate România o importă din Rusia, Virgil Popescu a a răspuns: "Importurile din Rusia sunt reglementate până în 5 februarie. Există cu totul şi cu totul alte surse de import. Ştiţi că Grecia este exportator de motorină. Orientul Mijlociu, Rusia nu e singurul exportator din lume".

Preţurile carburanţilor în staţiile de alimentare au o evoluţie similară cu cea a cotaţiilor internaţionale Platts pentru benzină şi motorină, dar cu o diferenţa de câteva zile, a constatat Consiliul Concurenţei în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotaţiilor se transmit în preţurile la pompă.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Unde-ai mai vazut, mai Virgilica, ca pretul motorinei sa fie cu 1,22 lei/l peste pretul banzinei, cand se stie ca procesul de obtinere al motorinei costa cam 60% din cel al obtinerii benzinei? In timp ce in toate statele UE, pretul motorinei este clar sub cel al benzinei sau cel mult egal, in Colonia noastra bananiera, cu tradatori si mafioti ca Vergilica, este exact pe invers! Daca tinem cont ca majoritatea transporturilor de marfuri se fac cu dube mari si camioane cu consum urias pe motorina, ce determina adosurile mari de pret catre consumatorul final , atunci e de inteles de slugoii damboviteni permit asemenea ticalosii in intelegere cu cartelul benzinarilor straini, pt ca si unii si ceilalti sunt cei mai loiali executanti ai Marii Resetari! Dar sunt convins ca in iarna aceasta le va veni si bestiilor astea, randul!

    1. Da, o să îi resetam pe politicieni

      bun,bun !

      sustin ideea!  

    in maxim 2-3 ani oricine va fi la guvern va cadea!!!

    mare mirare sa nu cada mai devreme odata cu criza valutara ce are sa incepa!! 

    Atentie deja se formeaza capcana lichiditatii in piata!! BNR mare atentie... sa vezi distractie dupa topirea puterii de cumparare a oamenilor cu rezerve de cash... sa vezi distractie mare... 

    nu mai este mult de asuprit populatia si deficitul trebuie sa primeasca soc revers si sa se duca spre excedent .. 

    nu mai este mult!! un fenomen economic se repeta mereu in istoria economica a lumii: cei din tai vor fi cei din urma si cei din urma vor fi ce din tai. sa ii lasam deci pe cei cu cazane metalice pe patru roti gen bmx si haudii cu rate pana in gat sa se bucure de avutia aparenta si sa ii asteptam executati de banci si cu vanzari in marja la etc forme de detineri de foame... cam asta o sa se intample... Romania urmeaza sa mai cada o tura in rata de proprietate... asa cum vor marii educatori financiari bancari ce se posteaza si pe bursa... vor sa inhate pe nimic portofolii din piat reala... pana acolo trebuie sa distruga puterea de cumparare... iar cand piata geme ranita si in agonie isi incep iar ciclul de acumulare... 

    s c cret 

    1. in 6-8 luni incepand de acum, din sept '22

      vin popoarele si le dau o mare resetare propriilor guverne ...gonna be fun! Ia-ti cola si popcorn si enjoy the show!

      p.s. la noi o sa fie cu strigaturi pe motiv de puiuti neo-comunisti plantati in locuri caldute de mostrii sacri (adica tac'su si ma'sa care preacurveau in PCR la vremea lor :))) ).. dar nu numai ... pentru toata bataia de joc la adresa romanilor simpli din ultimii 31 de ani  

      "si sa ii asteptam executati de banci si cu vanzari"

      bai, fii atent ca acum se aplica legea aia data de EBA (european banking agency) ca in cazul in care pica o banca sa nu se mai faca bail-out din banii guvernului ci bail-in (din banii deponentilor se face conversie in actiuni - falimentare- ale bancii crapate) .... si atunci iti dai seama ce bank run-uri riscam! Mai ales pe fondul zguduielilor asociate in piata!  

      fericiti cei cu cash , aia cu depozite o sa zambeasca amar cu niste actiuni falimentare in mana! 

    ce vrajeala are in el acest hitman economic!

    lasa ca vine ea marea revolta... mai discutam dupa aia  

    1. Pun pariu, ca atunci, si cei mai blajini romani vor juca fotbal cu capatanile lor!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9722
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5831
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2983
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9672
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.0756

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb