"Virgin Group" - ofertantul preferat pentru "Northern Rock"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 noiembrie 2007

"Virgin Group" - ofertantul preferat pentru "Northern Rock"

Creditorul ipotecar britanic "Northern Rock" Plc a desemnat, ieri, un consorţiu condus de "Virgin Group" Ltd., companie controlată de magnatul britanic Richard Branson, drept ofertantul preferat pentru preluarea sa. Oficialii "Northern Rock" susţin că oferta depusă de consorţiul condus de "Virgin Group" include achitarea imediată de 11 miliarde de lire sterline din cele aproximativ 25 de miliarde pe care "Northern Rock" le-a împrumutat de la banca centrală ca să acopere criza de lichidităţi. În plus, consorţiul, din care mai fac parte miliardarul Wilbur Ross, grupul de investiţii "Tos-cafund Asset Management" LP şi grupul "First Eastern Investment" din Hong Kong, urmează să injecteze 1,3 miliarde de lire sterline în "Northern Rock".

Jumătate din fonduri vor proveni de la partenerii care formează consorţiul, iar cealaltă jumătate va fi obţinută printr-o emisiune de titluri, la un preţ de 25 de pence fiecare, care va fi oferită acţionarilor. În plus, consorţiul va injecta în "Northern Rock" aproximativ 250 de milioane de lire sterline din banii deţinuţi de "Virgin Money", divizia de servicii financiare a "Virgin Group".

Conform ofertei depuse de consorţiu, "Northern Rock" îşi va schimba denumirea în "Virgin Money", iar Brian Pitman, fost preşedinte şi director executiv al "Lloyds TSB", considerat cel mai influent bancher din Marea Britanie în anii 1990, va fi preşedintele noului grup extins. Jayne-Anne Gadhia, director executiv al "Virgin Money", îşi va păstra poziţia în cadrul noului grup. Consorţiul condus de "Virgin" va controla aproximativ 55% din "Virgin Money".

Rivalii "Virgin" în această cursă au fost "J.C. Flowers & Co.", "Olivant Advisers" Ltd. şi "Cerberus Capital Management".

Problemele "Northern Rock" au început în această vară, pe fondul turbulenţelor provocate de criza creditelor cu risc ridicat (subprime) din SUA. Această criză i-a determinat pe deponenţii "Northern Rock", cea de-a cincea bancă ipotecară din Marea Britanie, să-şi retragă banii. Panica s-a oprit doar când ministrul de Finanţe a promis că guvernul va garanta în totalitate depozitele de la "Northern Rock". În plus, Banca Angliei a decis să-şi exercite rolul de creditor de ultimă instanţă şi a pus la dispoziţia "Northern Rock" fondurile necesare finanţării operaţiunilor, în condiţiile în care nicio altă bancă nu a mai dorit să-i împrumute bani acestei instituţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb