Virusul Zika a fost confirmat în România

Laura Boico
Miscellanea / 12 iulie 2016

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (Sursă foto:Facebook)

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (Sursă foto:Facebook)

O tânără de 27 de ani, întoarsă recent din Martinica, a fost diagnosticată cu Zika, informaţia fiind confirmată de Ministerul Sănătăţii, potrivit Digi24.ro.

Tânăra a mers la spital a doua zi după ce s-a întors din Martinica, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii Laurentiu Colintineanu.

"Cazul ei este unul izolat, legat de o călătorie efectuată într-o zonă cu transmitere activă a virusului. Nu vorbim despre o infectare pe teritoriul României, ci despre un aşa numit caz de import", a adăugat el.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că va transmite publicului un set de recomandări privind protejarea în faţa acestui virus.

Oficialii Ministerului Sănătăţii au mai spus că Zika se transmite în principal prin înţepătura de ţânţar din familia Aedes Egiptum. În România există familia Aedes, dar cu altă subspecie, Albopictus, are are un risc scăzut de transmitere a virusului. Există însă posibiltatea de trasmitere prin relaţii sexuale sau prin sânge.

Virusul este principala cauză a microcefaliei şi a altor afecţiuni ale nou-născuţilor. Mii de copii au fost diagnosticaţi cu boala, care duce la o dimensiune a capului mai mică decât cea normală şi împiedică dezvoltarea capacităţilor mentale.

Zika a fost descoperit în Uganda în 1947, dar a provocat foarte puţine epidemii acolo sau în restul lumii, până acum doi ani. Oamenii de ştiinţă cred că virusul a ajuns în Brazilia adus de un turist când ţara a găzduit Cupa Mondială la fotbal.

Reapariţia virusului Zika ar putea fi explicată de scăderea imunităţii persoanelor din zonele în care se manifestă, a spus Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii de Microbiologie.

"În general, aceste febre transmise prin ţânţar, care afectează de obicei zonele tropicale, reapar periodic şi chiar dacă discutăm despre afecţiuni mai grave - cum a fost infecţia cu virusul Ebola - aţi observat că există o anumită periodicitate, perioade lungi fără cazuri urmate de izbucniri epidemice. Probabil că lucrurile se datorează unei scăderi a imunităţii generale a populaţiei faţă de unele dintre aceste virusuri şi o nouă izbucnire epidemică ridică status imun şi urmează o perioadă de linişte", a spus Alexandru Rafila.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb