Visa a generat venituri suplimentare de 40 miliarde dolari la nivel global în comerţul electronic

F.D.
Bănci-Asigurări / 2 iulie

Visa a generat venituri suplimentare de 40 miliarde dolari la nivel global în comerţul electronic

Visa anunţă atingerea unui prag semnificativ în utilizarea tehnologiei de tokenizare. La nivel global, tokenurile Visa au adus afacerilor din întreaga lume venituri suplimentare de peste 40 de miliarde de dolari din comerţul electronic şi au prevenit fraude în valoare de 650 de milioane de dolari în ultimul an. De la momentul lansării tehnologiei în 2014, Visa a emis în total peste 10 miliarde de tokenuri, iar în Europa Centrală şi de Est numărul acestora a depăşit 150 de milioane, conform unui comunicat de presă al companiei.

În ultimii 10 ani, Visa a continuat să îmbunătăţească securitatea ecosistemului de plăţi cu ajutorul tokenizării - o tehnologie care înlocuieşte datele sensibile de plată cu un cod unic care devine imposibil de descifrat în afara reţelei. În prezent, tokenizarea poate fi integrată în orice dispozitiv, contribuind la siguranţa plăţilor şi contracararea infractorilor cibernetici.

Astăzi, peste 40% dintre toate tranzacţiile procesate de Visa în Europa folosesc tokenuri, ceea ce reflectă un grad ridicat de adopţie şi încredere în rândul consumatorilor pentru această metodă de plată sigură. Tehnologia capătă din ce în ce mai multă popularitate şi în România, unde numărul de tranzacţii tokenizate Visa a crescut cu 72% în 2023, în comparaţie cu anul anterior.

Tehnologia de tokenizare a determinat, de asemenea, o creştere cu şase puncte de bază a ratelor de aprobare a plăţilor la nivel global. În general, tokenizarea poate reduce cu până la 60% rata de fraudă, facilitând pentru comercianţi mai multe tranzacţii reuşite şi oferind încredere consumatorilor şi comercianţilor.

"Acest moment de referinţă reprezintă impactul pe care tokenizarea l-a avut asupra întregului ecosistem de plăţi din momentul în care am introdus tehnologia cu 10 ani în urmă", a declarat Jack Forestell, Chief Product Officer în cadrul Visa. "Tokenurile au schimbat regulile jocului, securizând plăţile online şi deschizând calea pentru mai multe inovaţii - de la plăţi cu o simplă atingere pe telefon la posibilitatea de a avea mai mult control asupra datelor noastre în era inteligenţei artificiale."

Visa a emis primul miliard de tokenuri în 2020. Odată cu tranziţia către mediul digital determinată de pandemie, adoptarea tokenurilor s-a accelerat semnificativ în ultimii patru ani. În prezent, peste 8.000 de emitenţi permit tokenizarea, iar peste 200 de pieţe beneficiază de această tehnologie la nivel global. În ultimele 12 luni, peste 1,5 milioane de comercianţi au efectuat zilnic tranzacţii online cu tokenuri Visa.

Un sondaj realizat recent de Visa arată faptul că mai puţin de o treime dintre consumatori la nivel global simt că deţin controlul asupra datelor lor, iar puţin peste o treime înţeleg pe deplin modul în care sunt utilizate datele lor. Cu toate acestea, tokenizarea poate debloca o nouă etapă în personalizarea şi securizarea plăţilor, în care consumatorii îşi controlează datele şi pot aproba când şi unde sunt folosite acestea, pentru o experienţă îmbunătăţită.

În viitorul apropiat, tokenurile de date Visa ar putea ajuta comercianţii şi platformele de comerţ online să utilizeze datele într-un mod transparent şi să ofere în acelaşi timp control clienţilor, ceea ce înseamnă că aceştia decid cine şi cât are acces la datele lor, dar şi cum vor fi utilizate aceste date. Folosind inteligenţa artificială, tokenurile de date Visa permit consumatorilor să vizualizeze, să aprobe şi să retragă accesul la partajarea datelor, direct din aplicaţia lor bancară.

Mehret Habteab, Senior Vice President of Product and Solutions în cadrul Visa Europe, a afirmat: "În ultimii 10 ani, Visa a investit în extinderea infrastructurii sale de tokenuri pentru a asigura un comerţ digital mai sigur şi mai convenabil pentru consumatori şi comercianţi aici, în Europa, şi în aproape fiecare piaţă din întreaga lume. Pe măsură ce inteligenţa artificială începe să creeze experienţe online mai personalizate, folosim expertiza noastră în tokenuri pentru a oferi oamenilor mai mult control asupra datelor lor de plată".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb