Visa: Număr mai mare de carduri în România

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 28 ianuarie 2011

Una din trei tranzacţii efectuate cu un card Visa a avut loc la comercianţi

38,7 euro - valoarea medie a unei tranzacţii la comercianţi, în scădere cu 6,7%

Numărul de carduri Visa a crescut cu aproape 3%, în perioada octombrie 2009 - septembrie 2010, ajungându-se la 6,56 milioane carduri în România, din care cardurile de debit reprezintă cea mai mare parte a portofoliului, potrivit unui comunicat de presă. Peste 80% din totalul cheltuielilor reprezintă tranzacţii cu carduri de debit, precizează reprezentanţii Visa.

În ceea ce priveşte cardurile de credit, având în vedere mediul economic dificil din 2010, posesorii de carduri de credit s-au limitat preponderent la a cumpăra produse esenţiale.

Valoarea medie a tranzacţiei pe cardurile de credit a scăzut cu 11,6%, indicând că românii au redus cheltuielile de mare valoare, cu alte cuvinte nu mai cumpără bunuri de consum scumpe ca în alţi ani.

"Segmentul cardurilor de business a înregistrat o creştere pozitivă pe toţi indicatorii, au fost emise mai multe carduri Visa business (+12,5%), volumul tranzacţionat pe aceste carduri a fost mai mare (+25,7%), iar numărul tranzacţiilor la comercianţi a fost în creştere (+26%), ceea ce ne arată preferinţa tot mai mare a companiilor pentru utilizarea cardurilor", se mai arată în comunicatul citat.

Mai multe tranzacţii la comercianţi

Numărul tranzacţiilor cu carduri Visa la comercianţi a crescut cu pes-te 27% în 2010, conform rezultatelor pe România date publicităţii de "Visa Europe".

Potrivit reprezentanţilor companiei, una din trei tranzacţii efectuate cu un card Visa a avut loc la comercianţi, în creştere faţă de 2009, când numai un sfert din tranzacţii se realizau la punc-tele de vânzare.

Sumele cheltuite pe carduri Visa la comercianţi au crescut cu 19%, în timp ce ponderea Visa în totalul cheltuielilor de consum (inclusiv cele în numerar şi cu alte carduri) a crescut cu 18% faţă de anul anterior.

"În ultimii ani, românii au trecut la plăţile fără numerar într-un ritm tot mai accelerat, obiceiurile lor de plată devenind tot mai complexe: nu doar că folosesc mai des cardurile la comercianţi, ci au început să le utilizeze şi pentru plata taxelor şi impozitelor", a declarat Cătălin Creţu, Director General România, Visa Europe.

Tendinţa de folosire a cardurilor pentru plăţi cotidiene se regăseste si în tendinţa înregistrată de valoarea medie a tranzacţiei la POS, care a scăzut cu 6,7%, ajungând la 38,7 euro.

În anul de raportare (octombrie 2009 - septembrie 2010), 32% din tranzacţiile Visa au fost efectuate la comercianţi, în timp ce volumul plăţilor făcute cu carduri Visa în magazine a reprezentat 14% din totalul cheltuielilor realizate pe carduri Visa. În 2009, tranzacţiile la comercianţi au reprezentat 26% din totalul tranzacţiilor şi 12% din valoarea totală.

Cheltuielile cu carduri Visa în Europa - peste 1.000 miliarde euro

Cheltuielile efectuate cu carduri Visa în Europa au crescut cu peste 16% în 2010, ajungând la un total de peste 1.000 miliarde euro, conform rezultatelor anunţate de Visa Europe. Această creştere înseamnă că unul din fiecare 8 euro cheltuiţi în Europa este pe un card Visa, în creştere faţă de anul 2009, când raportul era de un euro din fiecare nouă euro.

Cardurile de debit au fost metoda de plată preferată de majoritatea consumatorilor, peste 70% din cheltuielile Visa realizându-se pe carduri de debit, reprezentând o creştere de aproape 20% a sumelor cheltuite şi de 19% a tranzacţiilor. Numărul cardurilor de debit Visa a crescut cu peste 12%.

Visa Europe, operând cu costuri reduse şi fiind organizată sub forma unei asociaţii de membri non-profit, a raportat venituri totale de 879 milioane euro în anul de referinţă, se mai arata în comunicatul de presă. După rambursarea veniturilor către membri, în valoare de 158 milioane euro, s-a obţinut un surplus înainte de impozitare de 76 milioane euro care a fost reţinut în companie în vederea susţinerii capitalului şi a rezervelor care s-au ridicat la 574 milioane de euro.

Scădere de 14% a raportului fraudă/vânzări

În 2010, raportul fraudă/vânzări a înregistrat o scădere de 14%, până la 0,049%, anunţă Visa. Reprezentanţii Visa pun tendinţa descendentă a fraudei cu carduri Visa pe seama succesului de care s-a bucurat tehnologia cu cip şi PIN.

Potrivit acestora, frauda a atins valoarea cea mai scăzută în ţările care au introdus tehnologia cu cip şi PIN, iar frauda în comerţul electronic este în curs de scădere datorită adoptării pe scară tot mai largă a sistemului Verified by Visa de către emitenţii de carduri şi comercianţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb