Visual Fan anunţă completarea portofoliului cu soluţii energetice, prin lansarea Kit-urilor fotovoltaice pentru IMM-uri

G.D.
Piaţa de Capital / 29 iulie 2022

Lucian Peticilă - CEO Visual Fan S.A.

Lucian Peticilă - CEO Visual Fan S.A.

Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul ALW şi deţinătoarea brandului Allview, anunţă majorarea portofoliului de produse, aducând spre întâmpinarea persoanelor juridice (IMM), soluţii energetice, complet personalizabile, ce cuprind: consultanţă, proiectare, montare, autorizare, inclusiv mentenanţă şi monitorizare, conform unui comunicat remis redacţiei. Odată cu dezvoltarea acestui sector, compania îşi propune să ofere clienţilor posibilitatea optimizării costurilor, prin produse pliate pe nevoile lor, precum şi contribuţia la protejarea mediului înconjurător. IMM-urile îşi vor putea produce necesarul de consum electric prin surse total verzi. Aceste investiţii sunt eligibile pentru finanţarea programelor europene sau naţionale precum: Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) sau Electric Up.

Potrivit sursei citate, Visual Fan, prin divizia Solar Energy, componentă importantă a strategiei Green by Allview, se implică în susţinerea viitorului cu energie regenerabilă, aducând în ajutorul clienţilor Kit-uri fotovoltaice personalizabile, compuse din panouri solare Allview cu putere de 455 W, eficienţă de 20,9%, optimizare cu 3 diode şi tehnologie Half-Cell, ce asigură îmbunătăţirea performanţei şi durabilităţii, precum şi suprafaţă anti-reflex şi anti-murdărie, ce este benefică în reducerea pierderii de energie, cauzate de factorii de mediu. Sistemele fotovoltaice conţin invertoare marca Growatt, clasată numărul 1 la nivel mondial de invertoare rezidenţiale.

Începând de ieri, 28 Iulie 2022, în portofoliul companiei se adaugă un număr de 57 de modele de Kit-uri fotovoltaice cu multe posibilităţi de personalizare, în scopul susţinerii mai multor categorii de clienţi. Noile sisteme funcţionează în regim On-grid/Hybrid şi sunt formate din invertoare cu putere cuprinsă între 50 - 125 kW şi panouri solare de 455 W, pentru consum mediu lunar între 4,000 kWh şi 16000 kWh.

"În contextul actual, în care pe de-o parte, suntem asaltaţi de creşterea preţurilor la energie electrică şi combustibil, iar pe de altă parte, oportunitatea accesării fondurilor europene nerambursabile pentru energia verde, sunt un preambul perfect pentru a menţine business-ul sustenabil, prin reducerea costurilor la întreprinderile mici şi mijlocii. Echipa noastră vă stă la dispoziţie pentru consultanţă, proiectare, montare, autorizare, inclusiv mentenanţă şi monitorizare a sistemelor fotovoltaice", a declarat Lucian Peticilă - CEO Visual Fan S.A.

De exemplu, dacă proprietarul unei întreprinderi de dimensiuni mici şi mijlocii ar avea un consum lunar de energie de până la 3500 kWh/lună şi o valoare a facturii de 3,500 lei, va plăti o rată de aproximativ 3,650 lei, cu un avans de 20,000 lei prin achiziţionarea unui Kit de 39 KW care, prin cele 86 de panouri solare, asigură energia necesară. Avantajul este reprezentat de faptul că investiţia va fi amortizată în decurs de 5 ani, iar consumatorul va deveni independent energetic. Detalii privind producţia de energie la nivel european, în funcţie de locaţie, găsiţi aici: https://re.jrc.ec.europa.eu/pvg_tools/en/tools.html

Concepută special pentru aplicaţii solare C&I (comercial şi industrial), seria MAX 50-125 KW de la Growatt, atinge o eficienţă maximă de până la 99% şi un curent de intrare DC de 26/32 A, pentru fiecare MPPT, subliniază sursa citată.

Este prima serie de invertoare cu procesoare quad-core din industrie, ce oferă capacitate mare de procesare, necesară în eficientizarea protecţiei, detectării şi remedierii erorilor, în mod inteligent.

Seria MAX acceptă un raport DC/AC, de până la 150%, pentru obţinerea unei valori LCOE mai mică pentru instalaţiile fotovoltaice. O măsură a costului total mediu al energiei electrice pe durata de viaţă a unui tip de generator/tehnologie, exprimată pe kWh sau MWh. LCOE este utilizat pentru a compara costul diferitelor metode de generare a energiei electrice.

Growatt îmbunătăţeşte, de asemenea, siguranţa operaţională cu SPD de tip II pe părţile DC şi AC, design fără siguranţe, comutator DC integrat, protecţie IP65/66, precum şi protecţie opţională împotriva arcurilor electrice (AFCI) şi recuperare PID încorporată pentru a oferi protecţie completă pentru invertor şi chiar întregul sistem fotovoltaic.

Fiind în continuă dezvoltare şi dorind satisfacerea nevoilor clienţilor, din punct de vedere al modalităţii de plată, compania a adăugat şi bănci precum Raiffeisen Bank, Banca Transilvania şi ING Bank. Oferindu-le clienţilor posibilitatea să opteze pentru un plan de creditare cu o bancă deja cunoscută.

Visual Fan a înregistrat, în anul 2021, o cifră de afaceri de peste 24 milioane de euro (121 milioane de lei) din vânzarea de dispozitive electronice, respectiv un profit net de 1,7 milioane de euro (8,4 milioane lei) pe acest segment de business, care reprezintă activitatea de bază a companiei, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb