Visual Fan extinde la 70% portofoliul de acţiuni al Intervision Trading, distribuitorul AKAI

F.D.
Piaţa de Capital / 13 februarie

Visual Fan extinde la 70% portofoliul de acţiuni al Intervision Trading, distribuitorul AKAI

Visual Fan, companie listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul ALW şi deţinătoarea brandului Allview, anunţă o nouă etapă strategică în dezvoltarea sa, prin achiziţionarea unui nou pachet de 9% din acţiunile companiei Intervision Trading. Această mişcare strategică marchează o creştere semnificativă a participaţiei Visual Fan în compania Intervision Trading, atingând astfel un total de 70% din pachetul de acţiuni al distribuitorului exclusiv al brandului AKAI pe pieţele din România, Europa Centrală şi de Est. Din diferenţa de 30%, 2% din acţiuni sunt deţinute de Ovidiu Bejan, Director Executiv al Intervision Trading, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, brandul AKAI este prezent în 15 ţări din Europa: România, Polonia, Grecia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Croaţia, Slovenia, Muntenegru, Albania, Moldova, Ucraina, iar anul 2023 s-a încheiat prin adaugarea unor noi distribuitori exclusivi pentru Serbia şi Armenia. Strategia companiei urmăreşte extinderea ariei de distribuţie şi consolidarea prezenţei brandului AKAI la nivel european.

Asocierea solidă dintre Visual Fan şi Intervision Trading, ambele companii cu o istorie îndelungată care demonstrează stabilitate, lichiditate şi solvabilitate, deschide noi orizonturi de business şi oportunităţi către pieţele internaţionale. Această alianţă facilitează extinderea canalelor de vânzare pentru Intervision Trading şi oferă posibilitatea de a creşte numărul de potenţiali clienţi. Dorin Ciobanu, CEO-ul şi fondatorul Intervision Trading, a rămas în funcţie şi va conduce strategia companiei în continuare.

"Prin achiziţia suplimentară a pachetului de acţiuni al Intervision Trading, întărim poziţia noastră şi contribuim cu resursele necesare pentru dezvoltarea şi consolidarea pieţelor pe care brandul Akai este prezent.", a declarat Lucian Peticilă, CEO Visual Fan.

Dorin Ciobanu (CEO şi Fondator Intervision Trading): "Suntem încântaţi să continuăm parteneriatul nostru cu Visual Fan şi să lucrăm împreună pentru a aduce inovaţie şi calitate pe piaţa produselor audio-video. Prin această tranzacţie, ne consolidăm angajamentul faţă de clienţii noştri şi ne pregătim pentru o perioadă de creştere şi expansiune pe pieţele internaţionale, având în vedere potenţialul brandului AKAI.".

"Sunt încântat să anunţăm această achiziţie strategică, care întăreşte parteneriatul nostru cu Visual Fan şi consolidează poziţia brandului AKAI in zona in care este prezent. Achiziţia acestui pachet suplimentar de acţiuni reprezintă o confirmare a încrederii investitorilor în viitorul companiei noastre şi în direcţia pe care ne-am propus-o în dezvoltarea brandului AKAI în regiune.", a declarat Ovidiu Bejan, Director Executiv al Intervision Trading.

În ciuda contextului geopolitic instabil şi imprevizibil din 2023, Intervision Trading a înregistrat o evoluţie optimistă, evidenţiind o creştere a profitului. Această performanţă remarcabilă a fost rezultatul strategiilor eficiente de optimizare a costurilor operaţionale şi de introducere cu succes a unor noi game de produse în portofoliu. Cifra de afaceri preliminară, deşi a reflectat o uşoară ajustare faţă de anul precedent, a consolidat şi mai mult planurile companiei şi ale grupului.

În anul 2023 Intervision Trading a evidenţiat angajamentul său faţă de inovaţie şi calitate. S-a pus accent pe dezvoltarea gamei de produse AKAI prin introducerea unor modele flagship în gama de divertisment audio-video pentru acasă, diversificarea portofoliului cu noile game de produse, printre care Infiny, noua gamă de trotinete electrice şi o noua gamă completă de căşti audio in / on ear, precum şi implementarea unui nou sistem informatic.

Pentru anul 2024, Intervision Trading şi brandul AKAI îşi propun să-şi consolideze poziţia de lider în categoria produselor audio, prin introducerea de produse inovatoare şi performante. Un accent deosebit va fi pus pe dezvoltarea gamei de boxe audio "DJ System", pentru a oferi clienţilor o experienţă audio unică şi personalizată. În plus, un proiect de sustenabilitate va fi implementat prin lansarea unor noi game de produse, cum ar fi căştile audio fabricate din bambus şi materiale reciclabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb