Viviane Reding: Vrem să terminăm cu înşelăciunile operatorilor de telefonie mobilă din UE

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 24 septembrie 2008

Comisarul european pentru societate informaţională şi mass-media, Viviane Reding, a declarat într-un interviu publicat de revista germană Der Spiegel că executivul UE intenţionează să oblige operatorii de telefonie mobilă din Europa să-şi reducă drastic tarifele pentru trimiterea de mesaje text şi utilizarea Internetului în regim de roaming. Uniunea Europeană a decis deja să impună noi plafoane, mai coborâte, tarifelor pentru convorbirile telefonice în regim de roaming. În legătură cu motivele acestui plan al Comisiei Europene, Viviane Reding a spus că din nefericire, se vede nevoită "să ceară modificarea normelor în domeniu, întrucât sectorul telefoniei mobile încă dă dovadă de încăpăţânare". În cursul anului trecut, Uniunea Europeană a decis reducerea cu 60 la sută a tarifelor convorbirilor telefonice în regim de roaming. "Le-am transmis foarte clar operatorilor de telefonie mobilă: <...>, dar nu s-a schimbat nimic. Astfel, în Europa nu există o piaţă comună pentru consumatori", a explicat comisarul european. Reding a precizat că primul pas constă în stabilirea unui plafon de 11 eurocenţi pentru fiecare mesaj-text trimis în regim de roaming. De exemplu, un cetăţean german care trimite un mesaj-text din staţiunea spaniolă Mallorca trebuie să plătească în prezent 60 eurocenţi, iar un belgian - până la 80 de eurocenţi, în timp ce preţul unui astfel de mesaj în cazul trimiterii în interiorul ţării variază între 8 şi 10 eurocenţi. "Nici măcar costurile acestor servicii nu justifică aceste tarife ridicate. Iată de ce vom pune capăt acestor înşelătorii", a continuat Viviane Reding.

De asemenea, Comisia Europeană va impune şi tarifarea la secundă în cazul convorbirilor în regim de roaming - aşa cum se întâmplă în cazul convorbirilor interne - în condiţiile în care actualmente tarifarea acestor servicii se face la minut. Astfel, consumatorii europeni nu vor mai fi nevoiţi să plătească decât pentru timpul efectiv al convorbirii, respectiv 80 % din cel tarifat actualmente.

În cazul Internetului prin telefonia mobilă în regim de roaming, Reding a subliniat că şi utilizarea acestuia este extrem de scumpă pentru europeni. De exemplu, dacă o persoană aflată în Germania citeşte pe Internet, prin intermediul telefoniei mobile, un articol din ediţia on-line a publicaţiei Der Spiegel ocupând un spaţiu de memorie de un megabyte, plăteşte aproximativ 15 eurocenţi, dar dacă aceeaşi persoană face acest lucru în străinătate, preţul este cuprins urcă la 6 şi 11 euro, conchide sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb