Vladimir Dascălu, împreună cu echipa Angelick Gelato, a reprezentat România la Gelato Europe Cup Rimini, cea mai prestigioasă competiţie continentală din industria îngheţatei artizanale, desfăşurată între 18 şi 19 ianuarie 2025. La acest eveniment internaţional, care a reunit cei mai buni gelatieri din Europa, România a fost pentru prima dată prezentă, marcând un moment semnificativ pentru întreaga industrie de gelato autohtonă. Echipa cu care Vladimir Dascălu a mers la Gelato Europe Cup Rimini este formată din: Morar Cornel/ Cofetar - Ciocolatier şi Oana Gabriela Nita/ Manager de echipă.
În cadrul Gelato Europe Cup, echipa Angelick Gelato a reuşit să se claseze pe locul 6 din 8 echipe, un rezultat considerat extrem de onorabil, având în vedere nivelul înalt al concurenţei si nivelul minim de experienţă al echipei în astfel de competiţii. Clasamentul competiţiei a fost: Germania, Franţa, Italia, Belgia, Polonia, România, Marea Britanie şi Albania.
Una dintre cele mai notabile probe ale competiţiei a fost Mystery Fruit, unde echipele au avut la dispoziţie doar o oră pentru a crea un sorbet original pe baza unui fruct şi a unei selecţii de condimente desemnate. Echipa Angelick Gelato a creat un sorbet de afine cu piper negru şi vanilie, iar rezultatul le-a adus locul 3 în clasamentul acestei probe. În clasamentul final al probei, echipa din România s-a situat pe locul 3, după Germania şi Belgia.
Rezultatul a fost o surpriză plăcută pentru echipa Angelick Gelato, care a intrat în competiţie fără a avea aşteptări mari, dar cu dorinţa de a învăţa şi de a-şi testa limitele. Deşi a fost prima lor competiţie de acest tip, experienţa acumulată a fost extrem de valoroasă. Echipa a învăţat tehnici noi şi a avut ocazia să cunoască oameni din industria gelato-ului, având astfel o oportunitate rară de a se dezvolta.
Povestea gelateriei Angelick Gelato a început acum doi ani, în mai 2023, după ce Vladimir a trecut la antreprenoriat, după ani de studii şi experienţă în industria cofetăriei. Participarea la un curs intensiv de gelato în Italia i-a deschis noi perspective asupra artei îngheţatei artizanale şi i-a oferit oportunitatea de a învăţa tehnici autentice. Această experienţă a fost revelatoare şi a fost factorul motivator pentru a porni pe un drum propriu în afacerea de gelato, creând astfel Angelick Gelato. În prezent, echipa se simte mândră de tot ce au reuşit să construiască până acum şi de drumul parcurs.
"Pentru mine, acest drum în lumea gelato-ului a început în Cofetăriile Delice, acolo unde am învăţat multe despre arta deserturilor. De acolo am plecat şi am ajuns să construiesc propriul meu business. Astăzi, cu fiecare pas pe care îl fac, sunt tot mai convins că acest drum îmi va aduce multe satisfacţii şi oportunităţi de a creşte şi de a evolua. Mulţumesc tuturor celor care au susţinut acest proiect mai ales tatălui meu, iar competiţiile de acest gen sunt doar începutul!" a declarat antreprenorul Vladimir Dascălu.
Aceste lecţii şi momentele de neuitat îi motivează pe membrii echipei să continue să aducă gelato de calitate superioară în faţa clienţilor. În plus, la începutul sezonului călduros, sorbetul de afine cu piper negru şi vanilie, care a câştigat locul 3 la Gelato Europe Cup, va fi disponibil în locaţiile Angelick Gelato. De asemenea, echipa se pregăteşte pentru următoarele provocări şi oportunităţi, continuând să aducă gelato-ul de calitate în faţa iubitorilor de îngheţată din întreaga ţară.
Angelick Gelato, producătorul de îngheţată artizanală din Prahova, are, la final de 2024, 28 sortimente de gelato, din care top 3 cele mai vândute sunt: ciocolata belgiană, fisticul siclian şi sorbetul de zmeură. Angelick Gelato foloseşte doar ingrediente naturale de cea mai bună calitate, atent selecţionate şi certificate pentru a garanta prospeţimea şi autenticitatea fiecărei reţete. De exemplu, ciocolata belgiană, piureuri de fructe frantuzeşti, pasta de fistic sicilian, pasta de alune de Piedmont etc. Îngheţata artizanală Angelick se găseşte în momentul de faţă în cele 8 locaţii ale partenerilor din Sinaia, Ploieşti şi Câmpina, urmând ca din primăvară acestui an să se deschidă prima locaţie Angelick.
(C)