VOLATILITATE MAXIMĂ BET-FI, de la minus 5% la plus 4%, într-o singură şedinţă

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 mai 2010

BET-FI, de la minus 5% la plus 4%, într-o singură şedinţă

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti s-a cifrat ieri la aproape 50 milioane de lei, fiind în uşoară scădere faţă de valoarea tranzacţiilor efectuate luni.

Acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti au încheiat şedinţa de ieri în creştere semnificativă, fiind contaminate de pesimismul prezent pe marile burse.

Sectorul SIF a fost performerul pieţei, după ce a recuperat o parte din pierderile de luni, cu toate că a consemnat corecţii de până la 5% pe parcursul zilei. Astfel, indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţurilor la care se tranzacţionează acţiunile celor cinci SIF-uri, a înregistrat un avans de 3,72%, până la 24.130 puncte.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a apreciat cu 3,01%, în şedinţa bursieră de ieri, ajungând la 5.128 puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, care reflectă evoluţia generală a preţurilor acţiunilor cotate la bursă, a câştigat 1,85%, până la 3.073 de puncte.

Acţiunile SIF5 "Oltenia" au fost cele mai lichide din piaţă, înregistrând schimburi de 17,95 milioane lei, în total fiind transferate 12,93 milioane de acţiuni. Cotaţia de referinţă a urcat la 1,45 lei/acţiune.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale" (simbol BRD) s-au apreciat şi ele cu aproape 3%, la 13,8 lei/titlu, în urma unor transferuri de 4,81 milioane de lei, ocupând locul doi în topul rulajelor de pe Bursă, în timp ce tranzacţiile cu acţiuni "OMV Petrom" Bucureşti (simbol SNP) au însumat 2,64 milioane de lei.

Printre cele mai lichide acţiuni din piaţă s-au numărat şi cele emise de SIF2 "Moldova", care au recuperat deprecierile semnificative de luni, marcând un salt de 4,81%, până la 1,09 lei/unitate.

Cursul acţiunilor "Electroaparataj" Bucureşti (simbol ELJ) a înregis­trat cea mai mare depreciere, de 14,29%, ajungând la 0,12 lei, în timp ce acţiunile "Zimtub" Zimnicea (simbol ZIM) au consemnat o apreciere de 14,62%, până la 1,49 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb