Volkswagen susţine posibilitatea ca emiratul Qatar să preia o participaţie majoră în grup

N.I.
Macroeconomie / 8 iunie 2009

Volkswagen ar susţine decizia Qatarului de a prelua o participaţie semnificativă cu drepturi de vot în cadrul companiei mamă Porsche sau chiar în cadrul Volkswagen, a anunţat luni cel mai mare constructor auto din Europa, relatează Reuters, preluat de Newsin.

"În principiu, considerăm că ar avea efecte pozitive, pentru că ar accelera procesul de formare a unui grup integrat cu zece mărci", a declarat un purtător de cuvânt Volkswagen.

Grupul ia în calcul posibilitatea unei fuziuni, după ce Porche a renunţat la încercările de a prelua controlul complet asupra Volkswagen.

Preşedintele Volkswagen, Ferdinand Piech, se află într-o dispută cu vărul său, Wolfgang Porsche, pentru controlul asupra companiei. Wolfgang Porsche este preşedintele holdingului ce deţine divizia de automobile sport Porsche şi 51% din acţiunile Volkswagen.

Revista Focus a anunţat că emiratul Qatar ia în calcul fie preluarea unei participaţii în cadrul Porsche Automobil Holding , printr-o majorare de capital, fie direct în cadrul Volkswagen, cumpărând acţiuni cu drept de vot de la partenerii Porsche.

Datoria netă de 9 miliarde euro a grupului Porsche, precum şi riscurile mari de pierderi din deprecierea activelor în cadrul diviziei Volkswagen, în cazul în care piaţa va fi saturată cu acţiuni ale constructorului, au dus la întreruperea negocierilor cu Volkswagen.

În cadrul eforturilor de redresare a bilanţului contabil, Porsche a a solicitat un împrumut de 1,75 miliarde euro de la banca de dezvoltare KfV, deţinută de statul german. O decizie în acest sens este aşteptată pe 23 iunie.

Analisti ai companiei Sal Oppenheim estimează că Porsche s-ar putea confrunta cu o pierdere de 3,5 miliarde euro în cazul în care Qatarul va cumpăra acţiuni ordinare Volkswagen la un preţ de circa 80 euro/acţiune, cu aproape 50 dolari sub preţul pe care îl estimau.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb