Volodimir Zelenski contestă apartenenţa Rusiei la OSCE

F.D.
Internaţional / 24 noiembrie 2022

Volodimir Zelenski contestă apartenenţa Rusiei la OSCE

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a contestat joi menţinerea Rusiei în cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), în cursul unei intervenţii prin video-conferinţă în faţa Adunării Parlamentare a acestei organizaţii internaţionale, care s-a reunit la Varşovia, relatează AFP, conform Agerpres.

"Vedem că diverse platforme internaţionale încearcă să găsească soluţiile necesare pentru a ajuta la oprirea terorismului rus, la izolarea cât mai mult posibil a acestui stat terorist şi la căutarea unei căi de depăşire a crizelor mondiale brutale create de Rusia", a declarat Zelenski în faţa delegaţilor parlamentari ai OSCE.

"De ce nu se află încă OSCE printre aceste platforme? De ce, mai ales, un stat terorist, chiar şi după nouă luni de crime continue mai este încă membru al Adunării dumneavoastră Parlamentare?", a întrebat el, adresându-se participanţilor la reuniune.

'Războiul Rusiei împotriva Ucrainei reprezintă un test pentru orice organizaţie internaţională', a insistat Volodimir Zelenski.

Polonia, care în acest an exercită preşedinţia prin rotaţie a OSCE, şi-a anunţat recent refuzul de a permite participarea unei delegaţii ruse la Adunarea Parlamentară de la Varşovia, precum şi la o reuniune ministerială a OSCE preconizată pentru începutul lunii decembrie la Lodz (centru). Aceasta urma să fie prezidată, în principiu, de şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov.

Acest gest a fost considerat de Moscova drept o decizie 'provocatoare şi fără precedent'.

Delegaţia rusă la reuniunea ministerială va fi condusă de ambasadorul Rusiei la OSCE, Aleksandr Lukaşevici, potrivit Moscovei.

Reuniunea ministerială anuală a OSCE, la care ministrul rus de externe participă în mod obişnuit, este organismul central al acestei organizaţii internaţionale, responsabil pentru deciziile sale.

Parlamentul European a votat miercuri un text care califică Rusia drept ''stat promotor al terorismului'' în războiul din Ucraina, lansând un apel către cele 27 de state membre ale Uniunii Europene să procedeze în mod similar.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Zelenski are dreptate . Dar rusia ar trebui exclusa si din ONU si din toate organismele internationale. Asteptam cu mare drag al 9-lea pachet de sanctiuni impotriva rusiei . Totodata asteptam ca in regim de urgenta rusia sa restituie tezaurul romaniei 120 tone aur. Votantilor aur care tin cu rusii si care sunt impotriva NATO si UE le reamintesc ca trebuie sa aiba CIOCU MIC , HA !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb