VOLODIMIR ZELENSKI: "În 24 februarie, am ales să nu fugim, ci să înfruntăm"

D.T.
Internaţional / 24 februarie 2023

"În 24 februarie, am ales să nu fugim, ci să înfruntăm"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă, astăzi, la împlinirea unui an de la începutul războiului, că în 24 februarie anul trecut milioane de ucraineni au ales să nu fugă, ci să înfrunte pericolul. "Şi în acest an am rămas de neînvins. Ştim că 2023 va fi anul victoriei noastre", arată preşedintele Ucrainei, conform News.ro.

Într-un mesaj pe Twitter, postat astăzi, Zelenski a declarat că: "În 24 februarie, milioane dintre noi au făcut o alegere. Nu un steag alb, ci unul albastru şi galben. Să nu fugim, ci să înfruntăm. Să rezistăm şi să luptăm".

"A fost un an de durere, suferinţă, credinţă şi unitate. Şi în acest an am rămas de neînvins. Ştim că 2023 va fi anul victoriei noastre", a adăugat Zelenski.

Preşedintele ucrainean s-a arătat încrezător că ţara sa va obţine victoria în acest an, menţionează sursa citată.

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina a intrat astăzi în al doilea an, fără să se întrevadă un final pentru acest conflict care a ucis deja zeci de mii de oameni, a distrus oraşe şi localităţi, a forţat milioane de persoane să fugă şi a adus o tensiune de Război Rece în relaţiile internaţionale.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. BRAVO! DISCURS FESTIV? SPER CA NU DE BINEFACERE ?

    in 24 feb 2022 ati ales sa dispareti de pe harta!

    eu am zis in anii trecuti si am zis si am tot repetat de i-am innebunit de cap si pe patronul acestui ziar si pe cititori ca NU MAI SIMT SEMNATURA ENERGETICA PE HARTA LUMII A UCRAINEI (sunt siguri ca toti tin minte din anii anteriori aceasta afirmatie, inclusiv plictisitorii trolli).  

    mica precizare de sfarsit de postare: finalmente tot eu am dreptate.  

    ca asa e in tenis! :)

    p.s. martin armstrong sustine ca exista risc de transformare a razboiului intr-unul nuclear in aprilie-mai 2023 ... nu zic ca individul asta are dreptate... dar e un mare heads-up! din toate punctele de vedere (inclusiv piete de capital).  

    1. Eu cred ca au ales sa dispara mai devreme,cand au inceput cu maidanul.Lor le-a fost bine cu rusii,nu au fost napastuiti ca noi.Nu stiu ce sa zic,nici pe rusi nu-i vad bine,nici pe americani,cred ca pana la urma tot chinezii vor ocupa pamantul.Chinezii sunt un miliard si ceva,au cunoscut o dezvoltare economica fara precedent,fura tehnologie la greu,au forta de munca multa si ieftina,mancare si imbracaminte pentru toate buzunarele,sunt adaptabili.In fata lor ,marile puteri economice in frunte cu SUA ,ce fac?Mai concret,ce fac SUA?Baga zanzanie in lume si isca razboaie in loc sa se uneasca cu celelalte mari puteri si sa mai echilibreze balanta!Asta este,pana la urma supravietuieste cel mai puternic,cel mai inteligent si cel mai adaptabil,nicidecum.cel mai orgolios.Orgoliul nu tine de foame,orgoliul de a ramane prima putere economica mondiala,militara,etc.

    Toata ziua mas.cariciul peste tot. Ucraina isi bate joc de Romania si inca il pupati in fund pe acest mas.carici. El adancesre canalul Bastroe in detrimentul Romaniei si voi il promovati peste tot ca asa primiti ordin. Sunteti la fel ca slu.gi.le de politicieni.

    Intr-adevar circarule, in loc sa negociezi cu rusii inainte de inceperea razboiului, care au facut zeci de incercari in acest sens, ai preferat sa ii faci pe ucrainienii naivi si ignoranti, drept carne de tun, si ai permis ca Ucraina sa devina o tara fantoma in ruine fumegande! Desigur, aveai de indeplinit planurile sinucigase, diabolice si ritualice ale finantatorilor si stapanilor tai si ai NATO, oculta familie Rothschild! Probabil ca la un moment dat o sa inteleaga si ucrainienii de rand, rolul tau major in distrugerea Ucrainei si a ucrainienilor, acela de "arma de distrugere in masa" a acestora(formularea ii apartine lui Tucker Carlson)!

    1. Oh rusii au facut zeci de incercari vai saracii rusi, intre timp rusii au omorat 10000 de ucrainieni in dombas(probabil au si murit tot atatia). DE CE NU A INCERCAT PUTELR SA DISCUTE INAINTE DE A INVADA? Cu armata la granita , "la exercitii". ?Pentru ca n-a vrut. Numai ce s-au trezit ucrainienii cu 6 km de tancuri langa Kiev.Pentru ca a vrut sa stearga ucraina de pe harta, si sa scrie in loc urss.

      " DE CE NU A INCERCAT PUTELR SA DISCUTE INAINTE DE A INVADA?"

      A incercat de-atatea ori, dar n-a avut cu cine! Nici cu nazistii ucrainieni si nici cu stapanii lor(si ai nostri, din pacate) americani! 

    Daca va prind rusii in Bugeac va trebui sa inotati in bratul adancit al Chiliei.

    am ales sa nu fugim, zice actorul. unde sa fugiti? au mai fost tari ocupate, doar n.a plecat poporul cu traista in spate...niste minte in cap ar fi folosit

    "am ales să nu fugim"

    si cei 15-20 milioane care au fugit sunt toti oamenii lui Putin ?! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb