Volumul vânzărilor de bere SABMiller în România a stagnat în ultimul trimestru din 2010

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 19 ianuarie 2011

Volumul vânzărilor de bere SABMiller în România a stagnat în ultimele trei luni ale anului trecut, comparativ cu perioada similară din 2009, pe o piaţă în scădere, în timp ce la nivel de grup a crescut cu 3%, potrivit datelor companiei, citate de Mediafax.

Volumele au stagnat, de asemenea, la nivel european în al treilea trimestru al anului financiar 2010-2011, încheiat pe 31 decembrie 2010, se arată într-un comunicat al SABMiller. Şi în Polonia vânzările s-au situat la acelaşi nivel cu cel din 2009, pe o piaţă în curs de stabilizare.

În Rusia, volumele au scăzut cu 7%, comparativ cu ultimele trei luni din 2009, când vânzările au avansat cu 34% înaintea unor creşteri substanţiale de taxe. Pe piaţa din Cehia, vânzările au coborât cu 7%, afectate de reducerea cheltuielilor populaţiei.

În Marea Britanie şi Ucraina, însă, vânzările au crescut semnificativ în volum. În Ucraina, avansul a fost susţinut de îmbunătăţirea condiţiilor economice şi de lansarea unor branduri premium.

În primele nouă luni ale anului financiar 2010/2011, volumul vânzărilor de bere ale SABMiller, la nivel de grup, a înregistrat o creştere organică de 2%.

"Continua îmbunătăţire a condiţiilor economice pe multe dintre pieţele noastre emergente a susţinut performanţele volumelor", menţionează comunicatul.

Veniturile grupului au crescut organic cu 6% în perioada octombrie-decembrie 2010. SABMiller notează că a beneficiat de costuri mai mici la anumite materii prime şi a continuat să investească selectiv în branduri şi operaţiuni. Performanţa financiară a fost conformă cu aşteptările grupului.

SABMiller este prezent pe piaţa româ-nească prin intermediul companiei Ursus Breweries, care deţine patru unităţi de producere a berii la Timişoara, Cluj-Napoca, Buzău şi Braşov. Totodată, grupul a achiziţionat în ianuarie 2009, prin Ursus Breweries, producătorul Bere Azuga. Ursus a anunţat în noiembrie anul trecut că va închide fabrica din Cluj, din cauza costurilor mari de operare şi a scăderii pieţei berii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb