Vosganian: FMI este prea indulgent faţă de "stângăciile" Guvernului Boc

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 24 august 2009

Varujan Vosganian

Varujan Vosganian

Fondul Monetar Internaţional (FMI) manifestă o "indulgenţă exagerată" faţă de "stângăciile" Guvernului Boc, a declarat vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian, fost ministru de Finanţe. Potrivit lui Vosganian, FMI ar dori astfel să îşi extindă influenţa asupra Guvernului român şi să îi impună anumite măsuri.

"Opinia mea este că FMI manifestă o indulgenţă excesivă faţă de Guvern. FMI, după ce şi-a restrâns mult activitatea în anii precedenţi, are ca obiectiv acum să-şi extindă din nou sferele de influenţă şi, de aceea, alege să treacă cu vederea stângăciile Guvernului, numai în scopul de a continua acordul cu România", a susţinut liderul PNL.

Vicepreşedintele liberal a afirmat că numai astfel poate fi explicată încrederea manifestată de reprezentanţii FMI în ceea ce priveşte deficitul bugetar.

"Altminteri era de neconceput cum FMI, în baza seriilor de date ale execuţiilor bugetare, a putut să creadă că deficitele bugetare se vor diminua de la trimestru la trimestru. (...) Seninătatea cu care se trece acum de la un deficit de 2% la unul de 4,6% şi apoi la 7,3%, în condiţiile în care FMI nu are niciun reproş la adresa Guvernului, pe noi ne nedumereşte", a adăugat Varujan Vosganian.

În opinia sa, ţinta de 7,3% din PIB pentru deficitul bugetar este "nerealizabilă". "Guvernul s-a aşezat la volanul unei maşini pentru care nu are carnet de conducere şi atinge la întâmplare manetele. (...) După programele , , , cred că singurul program cu adevărat de succes al acestui Guvern va fi prima demisie şi ultima", a susţinut liderul PNL.

În legătură cu proiectul legii salarizării unice, Vosganian a afirmat că ar trebui majorate salariile prin eliminarea anumitor prime. "Salariaţii bugetari au proporţia cea mai mică în UE. dacă doriţi să faceţi neapărat o lege a salarizării, măriţi salariile în dauna unor prime şi sporuri, pentru a da personalului bugetar un sentiment de stabilitate", a spus vicepreşedintele PNL.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb