Vosganian: Măsurile pentru disciplinarea cheltuielilor bugetare, în februarie

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 24 ianuarie 2008

Vosganian: Măsurile pentru disciplinarea cheltuielilor bugetare, în februarie

Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) va anunţa, în luna februarie, măsurile pe care le va lua pentru disciplinarea cheltuielilor bugetare, a declarat, la sfârşitul şedinţei de guvern de ieri, ministrul de resort, Varujan Vos­ganian. Potrivit acestuia, în ultimele trei luni ale anului trecut administraţia locală a cheltuit circa 50 la sută din fondurile aferente unui an întreg, iar MEF nu are un control asupra acestor cheltuieli. "Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va evalua beneficiarii fondurilor cheltuite la sfârşitul lui 2007, precum şi legalitatea cheltuielilor administraţiei locale", a spus ministrul. El a adăugat că execuţia bugetară pe 2008 are ca obiectiv un deficit mai mic decât în 2007.

Conform statisticilor europene, anul trecut deficitul bugetar a fost de 2,6 - 2,7 la sută din PIB, în condiţiile unor venituri de 136,8 miliarde de lei, reprezentând 35 la sută din PIB, şi ale unor cheltuieli de 146,8 miliarde lei, respectiv 37,6 la sută din PIB. Potrivit minis­trului Finanţelor, diferenţa dintre cele două contabilităţi, cea românească şi cea europeană, este determinată de fonduri nerambursabile şi din anumite împrumuturi contractate de autorităţile locale. Potrivit lui Vosganian, în ultimele trei luni ale anului trecut, adminis­traţia locală a cheltuit circa 50 la sută din cheltuielile aferente unui an întreg, iar MEF nu are un control asupra aces­tor cheltuieli.

"Cheltuielile municipalităţilor, în ultima săptămână din 2007, au fost de 7,1 miliarde de lei (710.000 lei noi), adică de un miliard de lei pe zi (100.000 lei noi). La nivelul municipalităţilor au existat cheltuieli chiar şi de patru ori mai mari decât media anuală. În Harghita, spre exemplu, cheltuielile s-au majorat de patru ori, în Covasna şi Vâlcea de 3,6 ori, iar în Sălaj de 3,5 ori", a spus recent Vosganian.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb